Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Wat doet een medium?

Wat doet een medium

Wat doet een medium? Wat is een medium? Dat is een goede vraag als jij niet bekend bent in de spirituele wereld. Een medium is eigenlijk een paranormaal persoon, zij krijgen boodschappen door van andere wezens. Dit kan gebeuren wanneer een spiritueel medium in trance is, of wanneer diegene volledig bij bewustzijn is. Een medium ontvangt deze boodschappen tijdens een reading. Deze boodschappen kan een spiritueel medium ontvangen door elementen, hogere wezens, lagere wezens of door mensen zelf. Wanneer dit door mensen is dan is het zo dat iemand gedachten of emoties sterk uitstraalt, dat een krachtig medium deze kan opvangen.

Medium betekent in het Latijns Midden, medium wil dus zeggen een drager of overdrager. Het is dus dat een goed medium fungeert eigenlijk als een soort tussenpersoon tussen het onzichtbare en de fysieke wereld. Vaak wordt een medium ook een waarzegger of paragnost genoemd.

Wat is het verschil tussen een medium en paragnost?

Vaak wordt een medium ook een paragnost genoemd, toch is de term paragnost niet passend bij hoe mediums werken. Online mediums zijn een schakel tussen twee partijen, zij kunnen hierdoor contact maken met bijvoorbeeld overleden personen en de geestelijke wereld. Paragnosten zijn hier niet toe in staat, zij kunnen niet communiceren met overledenen.

Wanneer je een medium bezoekt is het zo dat zij voor jou ook contact kunnen maken met anderen die niet kunnen communiceren. Denk aan iemand die in coma ligt.

Welke soorten mediums zijn er?

Er zijn verschillende soorten binnen het mediumschap.

  • Mentaal mediumschap is dat je als medium contact legt met de geesten van overledenen of hogere wezens. Dit kan gedaan worden door eigen beleving, door channelling of via automatisch schrift.Door channelling leg je contact met hogere wezens zoals engelen of gidsen, dit gebeurd doordat ze hun energie via jouw lichaam laten stromen. Je gaat hierdoor in een soort trance waardoor je de boodschappen die zij willen overbrengen niet beïnvloed.
  • Trance mediumschap is wanneer je in een diepe trance raakt en de energie van een overledene of hogere wezens via jou heen laat stromen. Tijdens deze reading ben je niet bewust aanwezig maar is er wel contact met jouw lichaam. Automatisch schrift is eigenlijk hetzelfde als channelling maar dan op papier. Wanneer je in contact bent met hogere wezens of geesten kunnen zij via jou schrijven.
  • Fysiek mediumschap is dat je contact legt met geesten van overledenen die nog niet losgelaten zijn. Dit kan gaan om onrustige geesten maar ook om geesten die vastzitten in het astrale wereldje. Een fysiek medium is hierin begeleider om de geesten te helpen bij het loslaten en over te gaan.
  • Healing mediumschap is wanneer je contact legt met een overledene die nog moet helen, dit kan in het astrale wereldje zijn maar ook op aarde. Je bent hierbij begeleider en helpt deze overledene met het proces van rouw en healing.

Een paranormaal medium kan ook verschillende gaven hebben. Het is zo dat mediums en paragnosten heldervoelend, helderwetend, helderziend of helderhorend kunnen zijn.

Wat doet een medium

Een heldervoelend medium

Wanneer je heldervoelend bent, voel je de emoties van anderen en kunnen hun energieën via jou heen stromen. Dit kan een wisselwerking zijn maar ook dat je heel sterk aanvoelt wat er speelt. Hierdoor kan het zijn dat je ook heel sterk in verbinding staat met je eigen emoties. Het is dus zo dat je heel makkelijk kan afstemmen op de andere persoon en kennis kan maken met hun problemen of verdriet. Een heldervoelend medium voelt dus de emoties van anderen aan.

Een betrouwbaar medium die deze paranormale gave heeft kan door de sterke intuïtie voelen wat andere mensen denken en hoe zij zich voelen. Iemand die heldervoelend is wordt ook hoog gevoelig genoemd, dit doordat zij gevoelens van anderen ervaren.

Een helderwetend medium

Een professioneel medium die helderwetend is, zal door middel van een reading inzicht kunnen geven in jou toekomst. Dit kan gaan om relaties, werk, opleiding maar ook andere levensgebieden. Deze mediums hebben vaak ook heel veel kennis in huis en zijn uitstekende gesprekspartners. Ze zullen met hun gave de juiste vragen kunnen stellen waardoor je een goed beeld krijgt in wat er speelt.

Een helderziend medium

Een helderziend medium is een medium die door middel van de gave van het zien inzicht kan geven in problemen of situaties. Het is zo dat zij beelden krijgen voor hun ogen die iets vertellen over de ander of over een bepaalde situatie. Deze beelden kunnen verward zijn, maar een ervaren medium zal hierdoor toch de juiste interpretatie kunnen geven. Het is wel zo dat het lastig is om alles letterlijk te nemen en je moet altijd afvragen of het beeld wat het medium ziet de werkelijkheid is of dat er spiegelsymboliek inzit.

Een helderhorend medium

Helderhorende mediums horen stemmen, dit kan de stem van een overledene zijn maar ook de stem van een engel of gids (andere entiteiten). Deze stemmen kunnen informatie geven over een bepaalde situatie maar ook advies geven. Een hele fijne helderhorende medium is iemand waarbij je je veilig voelt en die je vertrouwen kan geven.

Een automatisch schrijvend medium

Automatisch schrijven is eigenlijk hetzelfde als channelling maar dan op papier. Wanneer je in contact bent met hogere wezens of geesten kunnen zij via jou schrijven. Dit kan een wisselwerking zijn of het kan zo zijn dat je even niet bewust bent van wat er wordt geschreven (dit is bij channelling ook zo). Een automatisch schrijvend medium zal dus door middel van schrijven contact kunnen leggen met overledenen of geesten. Automatisch schrijven is eigenlijk net zoals automatisch praten maar dan

Een fysiek medium kan contact leggen met overledenen maar ook met geesten die vastzitten in de astrale wereld. Dit is een mediumschap waarbij je contact legt met geesten en hen helpt bij het loslaten en overgaan.

Hoe herken je een betrouwbaar medium?

Een betrouwbaar medium is open, eerlijk en transparant. Hij of zij zal je vooraf duidelijk vertellen wat de kosten zijn en wat de mogelijkheden zijn. Het is zo dat er vele mediums en paragnosten zijn die niet eerlijk zijn en hun klanten opgelichten. Daarom is het belangrijk dat je kritisch bent en goed voor jezelf uitzoekt wie een betrouwbaar medium is.

Het is belangrijk dat wanneer jij mediums wil spreken dat je dat doet bij een website waarbij een medium is aangesloten op een organisatie. Bij ons bij de Nieuwe Tijd is het zo dat alle mediums vooraf gescreend worden en dat er altijd een intakegesprek is. Dit is om er zeker van te zijn dat je met een betrouwbaar medium in contact komt.

Het is ook belangrijk wanneer jij een consult start met mediums of paragnosten dat jij jezelf op je gemak voelt. Dit kan je doen door vooraf te bellen of een mailtje te sturen. Wanneer je dan in contact bent met de mediums of paragnost dan kun je rustig bekijken en voelen of er een klik is.

Wanneer jij een reading hebt gedaan, is het belangrijk dat je kritisch bent. Wanneer een reading niet aansluit op wat er speelt in jou leven of wanneer de top medium je verteld dat hij of zij contact legt met overledenen maar dit niet aangeeft, dan is het belangrijk dat je de reading stopt en vertrekt. Je moet altijd kritisch zijn met een reading.

Hoe kom je in contact met een medium?

Er zijn verschillende manieren waarop jij in contact kan komen met een medium of paragnost. Je kan natuurlijk fysiek langs gaan bij een medium, op op die manier boodschappen te ontvangen. Het is tegenwoordig ook mogelijk om met mediums online te communiceren.

Met een medium kun je tegenwoordig bellen. Online heb je de optie om telefonisch contact op te nemen met een medium of paragnost naar keuze. Je kan zelf zien of iemand een helderziende is, juist helderhorend of dat iemand tarotkaarten kan leggen.

Je kan ook een chat starten als je in contact wil komen met een goed medium. Via de chat kun jij de vragen stellen aan een medium of paragnost. Ook kun jij jouw gedachten en gevoelens delen om zo meer inzicht te krijgen.

Het is online ook mogelijk om via de e-mail contact te maken met een medium of paragnost. Zo kun jij ook de vraag stellen die jij hebt. Wanneer je dit doet krijg je vaak binnen enkele dagen een reactie.

Hoe wordt iemand paranormaal begaafd?

Een top medium wordt met de paranormale gaven geboren, dit kan wanneer een medium er voor open staat steeds sterker worden. Ook kunnen spiritueel begaafde mediums de gave hebben geërfd. Deze gaven kunnen van generatie op generatie doorgegeven worden.

Wanneer iemand op jonge leeftijd nog niet open staat, of zich niet op het gemak voelt met de spirituele gaven dan kun je je hiervoor afsluiten. Het kan zijn dat deze gaven bij zo’n medium pas op latere leeftijd merkbaar worden.

Waarvoor kun je bij een medium terecht?

Een medium gebruikt een vorm van energie om informatie te verkrijgen, een medium staat in contact met andere entiteiten, een medium kan levensvragen beantwoorden en een goed medium kan jou inzichten geven.

Door de bepaalde gaven zijn er dus ook verschillende soorten mediums die jou op andere manieren kunnen helpen. Zo kan het ene medium beter vragen beantwoorden over bepaalde onderwerpen dan een ander medium dat kan. Dit komt omdat er verschillende professionele mediums gespecialiseerd zijn in bepaalde dingen.

Wanneer je een medium bezoekt kun je in contact komen met helderzienden, iemand die helderruikend of heldervoelend is. Ook zijn sommigen door hun spiritualiteit meer gericht op het leggen van tarot kaarten of lenormand kaarten, terwijl een ander jou beter een luisterend oor kan bieden.

Om deze reden is het ook belangrijk om goed te kijken waarmee een medium jou kan helpen. Je kan bij een medium terecht om vragen beantwoord te krijgen over de liefde, werk of relaties maar ook kan een medium je helpen met rouwverwerking. Ook kun je bij een betrouwbaar medium terecht wanneer je een fotoreading wil laten uitvoeren, zo kun je beter inzicht krijgen in situaties die zich in het verleden hebben afgespeeld.

Hoe een medium ter werk gaat is afhankelijk van de bepaalde gaven die zij hebben en waarin zij gespecialiseerd zijn. Zoals je eerder hebt kunnen lezen zijn er vele verschillende soorten mediums met hun eigen specialiteit.