Handlezen

In ieders handen zitten drie lijnen die iets zeggen over je ziel, verlangens, gevoelens (linker hand). Deze drie zijn de belangrijkste lijnen, die ook het duidelijkst aanwezig zijn. De lijnen in jouw handen zijn eigenlijk levende spiegels, deze zeggen veel over iemands karakter, persoonlijkheid, behoeften en drijfveren.

Handlijnkunde dateert uit de tijd van de eerste toekomstvoorspellers. De kunst van het handlezen is ontstaan in India, dat vanuit daar overwaaide naar uiteindelijk Europa. In verschillende culturen is dit populair gebleven door Carl Jung. Bij het handlezen is het belangrijk om te weten dat er een verschil is tussen de linkerhand en de rechterhand. Het is zo dat links staat voor wat de goden jou geschonken hebben, rechts is datgene dat jij er zelf mee doet.

De drie belangrijkste lijnen

De drie belangrijkste lijnen in de handen zijn de levenslijn, hoofdlijn en de hartlijn. Deze zeggen veel over iemands leven. De lijnen op jouw eigen handen kunnen hierdoor als een spiegel werken.

Een dunne lijn wil zeggen dat je kwetsbaar bent, een dikke lijn zegt juist dat je sterk in het leven staat,

De levenslijn

De levenslijn is één van de drie diepe lijnen. Deze diepere lijn loopt vanaf boven de duim, naar de onderkant van de linkerhand. Vanaf de duim is er een bocht richting de pols. Deze lijn zegt niets over de duur van het leven, maar zal jou juist iets vertellen over de levenskwaliteit. Als deze lijn hoog in de hand staat, dan wil dit erop wijzen dat je ambitieus bent. Naast ambitieus zegt deze lijn dat jij veel zelfvertrouwen hebt. Begint deze diepe lijn lager op de hand, dan wil dit zeggen dat je wat meer onzeker bent.

Komt deze levenslijn niet in de buurt van van de ronding bij jouw duim, dan is dit dat je nieuwsgierig bent. Ook wil dit zeggen dat je goed met veranderingen om kan gaan. Deze lijn kan verschillende vormen aannemen, omdat jij zelf ook kan veranderen. Het is bij deze lijn namelijk af te lezen wanneer je veel stress ervaart, deze levenslijn zal dan onderbroken worden.

Het is belangrijk dat jij weet dat een korte levenslijn niets zegt over de duur van jouw leven. De lijnen op jouw handen veranderen dus ook mee met hoe jij je voelt. Heeft deze lijn veel onderbrekingen, dan staat daar voor een kwetsbare fysieke gezondheid.

De hoofdlijn

De hoofdlijn is de lijn boven de levenslijn. De hoofdlijn weerspiegelt hoe jij denkt, maar ook waar je in geloofd en hoe jij in het leven staat. Een diepe lijn wil zeggen dat iemand onafhankelijk is en daarbij ook erg realistisch. Een korte hoofdlijn is dan wil dat zeggen dat je nuchter bent ingesteld. Een lange hoofdlijn staat voor creatief en fantasie.

Het kan zijn dat deze diepe hoofdlijn veel onderbrekingen heeft, dit duidt op het niet altijd maken van de juiste keuzes. Ligt de hoofdlijn dichtbij de hartlijn, dan kies je vaak voor gevoel in plaats van voor verstand. Is het juist zo dat de hoofdlijn en de levenslijn dichtbij elkaar liggen dan ben je betrouwbaar.

Bij een korte hoofdlijn is het zo dat je wat minder in je hoofd zit en juist meer lichamelijk ingesteld bent. Wanneer deze lijn juist wel lang is, dan behoor je tot de echte denkers.

De hartlijn

De hartlijn zegt meer over de romantische perspectieven, namelijk over je partnerkeuze. De hartlijn is de lijn die vaak bij de middelvinger begint. Is jouw hartlijn een rechte lijn? Dan zegt dit dat je niet erg flexibel bent, hoe meer de lijn gebogen is, hoe warmer jouw persoonlijkheid is.

Als deze lijn diep in de huid staat dan is dat dat je een gevoelsmens bent, daarbij ook dat je een groot inlevingsvermogen hebt. De lengte van deze lijn zegt hoe emotioneel je bent, ook wel de emotionele stabiliteit. Een lange lijn toont dus meer emoties aan dan een korte lijn. Deze kortere lijn staat ook voor dat je vaker aan jezelf denkt.

Is het zo dat bij jou de hartlijn vanaf onder je ringvinger niet verder loopt dan de wijsvinger? Dan zegt dit dat je perfectionistisch bent en dat ook in een partner zoekt. Is het zo dat jouw hartlijn splitst in twee lijnen, dan zet jij je altijd voor 100% in.

Vertakkingen zeggen ook veel over waar de lijn voor staat. Is het zo dat de hartlijn aan het beging een ster heeft, dan kan dit geluk in de liefde betekenen. Vind je juist horizontale lijntjes, dan is dit een verwijzing naar positieve ervaringen in de liefde. Loop de hartlijn van de ene kant naar de andere kant van de handpalm, dan wijst dit er op dat je bezitterig bent. Wanneer de hartlijn onderbroken wordt, dan kan dit duiden op korte en vluchtige relaties.

Bij de rechterhand zegt deze hartlijn juist over hoe idealistisch je bent.

Handlezen

Dubbele lijnen bij het handlezen

Bij handlezen kan het ook zo zijn dat je juist dubbele lijnen ziet. Een dubbele levenslijn staat voor een enthousiast persoon. Een dubbele hoofdlijn zegt dat je erg slim bent. Het komt niet bij de meeste mensen voor, maar als deze lijnen dicht bij elkaar liggen dan ben je erg sociaal. Wanneer je juist een dubbele, diepe hartlijn hebt dan wil dat zeggen dat je jezelf niet altijd open stelt.

Handlezen door middel van bergen

Bij grote handen en kleine handen zijn ook zogenoemde bergen te zien bij het handlezen. Deze bergen bevinden zich aan de onderkant van de vingers. Iedere berg zegt iets over jou als persoon. De belangrijkste bergen worden hieronder genoemd:

  • Venusberg. Deze berg onder de duim is het teken van liefde, passie en sentimentaliteit.
  • Lunaberg. Deze berg onder de vingers is de grootste op de hand, deze staat voor fantasie en bovennatuurlijke gaven.
  • Apolloberg. Deze berg zal jou meer vertellen over geluk en succes. Ook zal deze centraal staan voor gebrek aan verbeeldingskracht.
  • Mercuriusberg. Deze berg aan de buitenkant van de handpalm (pink) staat voor een zwakke manier van communiceren.
  • Jupiterberg. Onder de wijsvinger bevind zich de Jupiterberg die staat voor innerlijke kracht en ambitie.
  • Saturnusberg. De saturnusberg geeft aan hoe (praktisch) jij om gaat met problemen.

Handlezen door een medium of paragnost

Is jouw interesse voor handlezen groot? Wil jij meer weten over de positie hoe de lijn staat? Ben jij geïnteresseerd in het verschil tussen de linkerhand en de rechterhand? Wil jij weten wat de richting van de lijntjes zeggen over jou als persoon? Ben jij benieuwd of de handvorm meer zegt over jouw persoonlijkheid?

Sommige mediums en online paragnosten bij de Nieuwe Tijd kunnen jouw handlezen! Zij hebben spirituele gaven, die ondersteunend kunnen werken bij het handlezen. Zij kunnen jou vertellen wat de lijnen op jouw handen zeggen over jou al persoon, hoe jij in het leven staat, over de liefde of over jouw kwaliteiten.

Ben jij benieuwd wat een spiritueel persoon kan vertellen over de lijnen op jouw handen? Start dan een consult met een van de consulenten om antwoorden te krijgen op jouw vragen.