Spiritueel coach

Een spiritueel coach begeleid jou om weer tot de diepste wezen van jezelf te komen. Een spiritueel coach helpt jou om contact te maken met jezelf en jouw eigen bewustzijn. Dit doen zij om jouw leven veranderen, verder te ontwikkelen, weer te vertrouwen en te begeleiden.

Een spiritueel coach werkt op een holistische manier. Hierbij is het belangrijk om jou te leren kennen, en dat jij daardoor jouw eigen bewustzijn leert te begrijpen. Met het ontmoeten van jezelf, kom je tot jouw ware ik en kun je zelf energie creëren. Je coach helpt om door te breken met situaties die blokkeren in jouw leven. Dit is bij voorkeur op een positieve manier. Een spiritueel coach is altijd ondersteunend, ze geven ook input en advies, maar vooral gaan ze met je mee in de stappen die nodig zijn om jouw eigen doel te bereiken.

Jouw spiritueel coach helpt en begeleidt je met vragen als:

  • Wat maakt mij wie ik ben?
  • Waar ben ik persoonlijk erg goed in?

Spirituele coach voor persoonlijke ontwikkeling

Het kan zijn dat jij met lichamelijke klachten of psychische klachten hebt waarvoor jij een vorm van psychotherapie voor wilt. Dit om handvatten te bieden in jouw leven. Een spiritueel coach kan jou ondersteunen, begeleiden en op een liefdevolle manier coaching bieden. Zo kan een spiritueel coach helpen om bepaalde patronen te doorbreken, fouten te erkennen, doelen te stellen en een balans te vinden in jouw leven.

De essentie van een spiritueel coach om te ontdekken hoe jouw geest werkt en wat jouw eigen persoonlijke overtuigingen zijn. Daarmee kun jij grotere vrijheid ervaren dan dat je denkt.

Een spiritueel coach biedt daarnaast ook begeleiding om jouw doel te bereiken, en helpt zowel op spiritueel als persoonlijk gebied. Zo helpen zij je om jouw gedrag en cognitie te veranderen, maar ook om wortels uitgezaaid in het verleden opnieuw betekenis te geven.

Een spiritueel coach helpt bij vragen die jij hebt rondom persoonlijk ontwikkeling, spiritueel bewustzijn en emoties.

Dit is hoe een spiritueel coach werkt..

De wijze waarop een spiritueel therapeut verschikt per praktijk. Ditzelfde eigenlijk voor de reden waarom jij in contact komt met een spiritueel coach. Is het om jouw positieve instelling terug te vinden? Is het voor healing? Is het om de zingeving van het leven terug te vinden? Is het om negatieve gedachten los te laten? Is het om over angsten heen te komen? Is het over relaties aangaan met anderen? Is het het verwerken van verdriet door bijvoorbeeld familie of liefde? Is het om meer zelfvertrouwen te krijgen? Is het om meer bewust te worden van jouw eigen kracht?

Spirituele therapie kan bijdragen aan jouw eigen spirituele ontwikkeling maar ook een helende kracht zijn. Een begeleider heeft geleerd tijdens een opleiding wat de beste manier is om cliënten te helpen, waardoor ook de coaches verschillen per werkwijze.

De een kan bijvoorbeeld de cliënt meer helpen door eigen intuïtie te gebruiken, terwijl voor een ander spiritualiteit erg belangrijk is bij de begeleiding van een cliënt. Een coach is niet jouw baas die jou wil helpen, maar het is en begeleider. Je bent het uiteindelijk zelf die de doelen moet behalen, patronen moet doorbreken en de helderheid in jouw hoofd terug te vinden.

De spirituele ontwikkeling van een spiritueel coach kan jou helpen

De spirituele ontwikkeling van de spiritueel coach en de specifieke kennis waarover iemand geschikt is datgene waarmee jij tijdens de spirituele therapie door geholpen wordt. Een coach kan tijdens de opleiding breed opgeleid zijn en daarna zijn gespecialiseerd. Dit maakt jouw zoektocht naar een spiritueel coach waarschijnlijk makkelijker.

Want als jij met een spiritueel therapeut wilt praten over negatieve gedachtes, emoties en gevoelens, dan kies je natuurlijk iemand die jou op die gebied liefdevol kan ondersteunen.

Als jij meer wil praten over de essentie van jouw leven, het vertrouwen in jezelf, jouw ziel en de balans in jouw leven, dan kun je beter gesprekken voeren met een coach die hierop is gespecialiseerd.

Ben jij een cliënt die een spiritueel coach nodig heeft voor het doorbreken van oude patronen, het loslaten van het verleden en de daarbij pijnlijke gevoelens, dit door oude relaties? Dan kun je het beste voor een begeleider gaan die in staat is om jou hier mee te helpen.

Een medium als spiritueel coach

Het kan ook zijn dat jij het mediumschap beschikt vindt om gesprekken mee te voeren en daaruit jouw spiritueel coach te halen. Een medium kan namelijk jouw gedachten aanvoelen, jouw patronen weten en is bewust van overtuigingen die jij hebt. Een medium kan namelijk spirituele gaves hebben en daardoor jouw spiritueel therapeut zijn. Een medium kan tot jouw ziel doordringen, gedachten voelen of weten, contact leggen met de geest maar ook healer zijn. Een medium is iemand die goed in staat is om gesprekken te voeren en zelfs healings uit te voeren.

Een goede band, relatie met een coach of therapeut kan helpen bij het ontwikkelen van nieuwe inzichten en positieve energie. Dit omdat de coaching dan meer diepgang kan gaan krijgen. Toch is een medium als begeleider in staat om dingen aan te voelen, weten, zien door de spirituele gaves. Door deze sterke intuïtie kan de coaching dus eigenlijk plaatsvinden zonder dat jij ook maar een woord hoeft te zeggen. Leer om negatieve gevoelens los te laten met behulp van een coach.

Een spiritueel coach opzoeken?

Zoals altijd bij dergelijke zaken, het kan per persoon verschillen wat de zoektocht naar een spiritueel coach bevordert. De wensen van de cliënt zijn natuurlijk erg belangrijk, maar is het ook belangrijk dat jij je goed voelt in de sfeer van de spiritueel coach.

Bij de Nieuwe Tijd kun jij voor verschillende psychische klachten. Je kunt door de specialisatie van de coaches zelf kiezen bij wie jij deze coaching aan wilt gaan. Het is belangrijk dat jij als cliënt je veilig voelt bij een coach en/of begeleider. Jouw eigen intuïtie, gevoel en gedachte is hierbij belangrijk. De coach en cliënt staan op gelijke voet met elkaar.

De coaches bij de Nieuwe Tijd hebben allen andere overtuigingen en opleidingen waardoor ze gespecialiseerd zijn in een ander deel. De ene kan beter therapeut zijn op het gebied van liefde, maar een andere therapeut is beter in staat om het te hebben over de zingeving van het leven. De ene maakt gebruik van de reversie methode terwijl de ander zich meer richt op spiritualiteit.

Iedere therapeut ondersteunen de cliënten met liefdevol coaching. Waarbij het belangrijk is om het bewust te erkennen van gevoel, gedachte en emoties.