Wie is de baas? Jij of je brein

Wie is de baas? Jij of je breinWe staan er niet bij stil. Dat we zelf ons brein kunnen besturen. Als we er wel bij stil zouden staan, weet je, dan wordt je leven pas echt aangenaam. Want wie is de baas?

Want wie is de baas? Jij of je brein. Bij de meeste mensen het brein. Ze hebben geen idee dat ze hun brein alle macht geven. En welk effect dat op ze heeft.

Ze horen en zien van alles die drukke breinen, maar ook hun eigen gedachten, ze ratelen maar door. Waarom zou je je bezig houden met zaken die er niet toe doen? Waar je green grip op hebt. De oplossing niet binnen jouw bereik ligt?

Waarom zou je piekeren over dingen die je wilt en wenst. Denk je dat het er dan komt? Of sneller komt? In feite luister je naar je brein, dat vertelt jou de hele dag door van alles. Luisteren naar je brein is niet echt een goed idee. Je kunt beter luisteren naar je buikgevoel, zal een consulente van de NieuweTijd je vertellen.

Alles altijd in balans houden en buiten de deur houden van je brein. Dan blijf je lekker in de zen en loop je niet vast of word je overspannen. Zodra je je brein de kans geeft, jou de baas te worden, zal het brein die kans grijpen.

Daar is een reden voor. In het brein huist het ego en die houdt van spoken en piekeren en onrust zaaien. Die wil geen verandering. Die wil alles bij het oude houden. Die wil dat jij aandacht aan hem geeft. Het ego is dus eigenlijk het kleine kind, dat altijd aandacht zal blijven vragen. Voor je het weet, luister jij naar je ego en ga je er naar handelen. En is die jou de baas.

Geheid dat je dan verkeerde keuzes maakt, gestrest raakt, met gevolg onzekerheid en angst. De paniek die dan toeslaat en jij, die het dan helemaal niet meer weet. Gelukkig is er dan de chat lijn NieuweTijd waar je altijd terecht kunt.

Ze bieden jou een luisterend oor, maar geven je ook inzichten hoe of jij kunt leren te luisteren naar je buikgevoel, waardoor je je ego een kop kleiner maakt. Dan verdwijnt de nare stem in je hoofd, die jou van alles wijs wil maken.

Je gaat zelf nadenken in plaats van dat je hoofd je in de macht heeft. En dat komt, omdat je de rust hebt gevonden en je brein bent gaan gebruiken waar het voor is bedoeld. Je hebt inmiddels daarvoor wel diverse gesprekken gevoerd met een medium of paragnost van Luisterconsulenten. Die hebben jou echt heel veel macht gegeven.

Macht over je brein en dus over jezelf. Je hebt door die gesprekken begrepen dat je je brein alle kanten op kunt sturen. En dat na één dag piekeren, je jezelf al compleet kwijt kunt raken. Je bent daar nu alert op geworden. Heel bewust stuur je nu je gedachten.

Je hebt ook geleerd elke ochtend op te staan en zelf de dag te willen gaan maken. Je niet te laten leiden, wat meestal lijden werd, door omstandigheden op die dag. Je bent ze nu bijna allemaal voor, omdat je naar je buikgevoel luistert.

De gesprekken met de luisterconsulent hebben je heel goed gedaan. Je hebt gesproken consulente Von, die voelde goed aan. Ze gaf je hele goede tips. Ze liet je inzien wanneer je je brein niet de macht geeft en welk effect dat heeft op je gehele leven.

Het is best nog pittig elke dag, dat geef je ruiterlijk toe. Maar je bent nu wel zover, dat jij je brein in de macht hebt en de baas bent en niet meer andersom.