Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Wanneer ga je het leven leven zoals jij het wilt?

Wanneer ga je het leven leven zoals jij het wilt?

Wanneer ga je het leven leven zoals jij het wilt?Wanneer ga je het leven leven zoals jij het wilt? Leuk hè, de aangereikte lijnen waartussen je hebt leren te leven. Zo weet je precies waar je aan moet voldoen. Hoe je er aan moet voldoen en wat je er voor terugkrijgt. Een geruststellende gedachte.

Of misschien wel helemaal niet. Zijn de lijnen waartussen je je moet begeven helemaal niet zo fijn. En klopt datgene wat je er voor terugkrijgt voor geen meter. Maar ja, ze hebben je nu eenmaal dit wijsgemaakt en je blijft stug volhouden.

Dat jouw tijd voorbij gaat aan teleurstellingen, vol met angst en verdriet. Dat je precies doet, zoals je is opgedragen en niet het gewenste resultaat geeft, en dat eens gaan veranderen. Je ziet het domweg niet.

Je maakt je af en toe heel kwaad, dan vliegt de stoom uit je oren. Je begrijpt niet dat andere mensen zo kunnen zijn. Zo laconiek, nergens wat van aantrekken. Gewoon maar doen waar ze zin in hebben. Tegendraads vind jij ze. Ze nemen werkelijk ook niets serieus. Hun werk niet, jou niet. Daar word je toch boos om.

Ja, zegt een paragnost van Nieuwe Tijd, zo leven de meeste mensen hun leven. Tussen de lijnen die ze zijn opgelegd. Nooit zelf eens nagedacht of het hun wel dient. En stoïcijns doorgaan op dezelfde weg. En als het niet loopt, zoals het in hun ogen moet, ligt het aan een ander.

Ga deze mensen maar eens wijsmaken, dat ze het zelf zijn, die de ellende op zich afroepen. Nou, geeft een medium van Nieuwe Tijd aan. Dat hoeven we ook niet. Ze komen er zelf achter. Ze lopen zichzelf zo vast in het leven.

Dat ze op een gegeven moment volledig opgebrand, vol haat en boosheid zich terugtrekken. Dan ligt het nog steeds niet aan hunzelf hè. Iedereen krijgt de schuld. Zij doen, zoals het hoort. Die anderen die zijn degenen die in alles de boel verzaken.

Maar die anderen hebben wel lol en plezier en zijn tevreden en leiden een gelukkig leven? Ja, dat is waar en diegene die thuis zit, opgebrand en vol met haat, die kan daar heel slecht tegen. Want in de ogen van deze mensen zijn diegenen die wel leven, laconiek en gemeen.

Wat ze niet in de gaten hebben, die thuis zitten, dat ze stik jaloers zijn. Dat ze een enorm groot verlangen hebben. Dat wat die anderen zo fijn hebben en hun leven zo vrolijk maakt. Dat willen ze ook.

Maar de gedachte om zich er eens in te verdiepen, komt niet eens bij hun op. Ze zitten vastgeroest in hun eigen overtuigingen. En wat vastgeroest is, week je niet zomaar los. Zo ontstaat haat, boosheid, verzuren en jaloezie. Niet omdat een ander meer heeft, beter is. Nee door de persoon zelf die verzuurd.

Alleen weet deze persoon dat niet. Die is nog mijlenver verwijderd van dit inzicht. Die zal alleen nog maar meer haat gaan voelen jegens anderen. Die heeft werkelijk geen idee wat gunnen is. Maar als je dat tegen ze zegt, geeft een medium van Nieuwe Tijd aan, kunnen ze je nek wel omdraaien.

Je hebt het fout. Je ziet het totaal verkeerd. Ze gunnen juist anderen veel meer dan al die mensen die ze haten. Hier is maar één antwoord op. Wanneer gaat deze verzuurde persoon zijn leven leven zoals die zelf wilt in plaats van tussen de lijnen kleuren die die heeft meegekregen.

Dan gaat deze persoon zichzelf iets gunnen en dat is nodig om te begrijpen waarom andere mensen zichzelf iets gunnen. Maar ook om anderen oprecht iets te gunnen.