Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Steek jouw mening niet onder stoelen of banken

Steek jouw mening niet onder stoelen of banken

Steek jouw mening niet onder stoelen of bankenSteek jouw mening niet onder stoelen of banken. Ieder mens heeft een mening over iets en wil deze graag ventileren. Maar wat als jij jezelf niet zoveel waard vindt en bij alles je mond houdt? Dan steek je jouw mening onder stoelen of banken. Het gevolg hiervan is dat anderen over je heen gaan lopen. Hun mening aan jou gaan vertellen, jij er braaf naar luistert, maar je er diep ongelukkig bij voelt.

Je uiten is een recht
Jouw mening telt ook. En al vind je het moeilijk om jouw mening te geven, te bedenken, in woorden uit te drukken. Laat jouw mening er zijn. Vaak zit er angst onder als mensen hun mening niet durven geven. Je bent bang om af te gaan. Bang dat je de verkeerde dingen gaat zeggen. Bang dat je niets te melden hebt. En zo gaan jaren voorbij, doe je braaf wat je moet doen, maar je afvragen of je doet wat goed is voor jezelf? Dat zou dan best wel eens een hele belangrijke vraag kunnen zijn, om aan jezelf te stellen.

Want uiten is een recht dat ieder mens heeft. De een zal nu eenmaal eerder met een mening komen. Jij kan dat ervaren als dat de ander altijd op de voorgrond wilt treden, maar is dat zo? Niemand die tegen jou heeft gezegd ooit, jouw mening telt niet. Jij bent zelf degene die zich niet laat horen.

Het is eng je mening aan te geven
Ben jij van nature zachtaardig en meegaand, dan zul je niet snel jezelf willen profileren. Je neemt een wat afwachtende houding aan en kijkt soms met verbazing naar diegenen die altijd als eerste iets hebben te vertellen, of op te merken hebben. Je vindt vaak dat deze een te grote mond hebben en dat zou je ze wel eens willen vertellen. Maar ja, daar moet je lef en durf voor hebben en dat is nou juist wat ontbreekt.

Spiegel
Dat diegenen waarvan jij vindt dat ze in jouw ogen altijd haantje de voorste zijn, kan nu juist voor jou een hele mooie spiegel zijn. Een spiegel die aangeeft, kom eens wat meer voor jezelf op. Jouw mening telt ook mee. Laat je mening horen. En dan zul je zien, dat die ander misschien helemaal niet zo erg is, als jij denkt. Die ander laat jou zien dat jij ook iets kan betekenen en jij jouw mening met een gerust hart kunt gaan uiten.

Oefenen
Als je het gevoel hebt dat je moeite hebt met het uiten van jouw mening, is oefenen een hele mooie gelegenheid om het wel je gaan durven. Oefen met iemand die je vertrouwt. Jou er toe uitlokt je mening te gaan geven en uitspreken. Je kunt ook chattend oefenen met een liefdevol en professioneel medium of paragnost. Kijk eens rond op de website NieuweTijd en start een chat met diegene, het medium waarbij jij een goed gevoel hebt. Luister naar de antwoorden en inzichten die het top medium je meegeeft. Je zult er absoluut geen spijt van hebben.

Jouw mening is zo gek nog niet
En al chattend met jouw medium op NieuweTijd kom je erachter dat jouw mening helemaal zo gek niet is. Dat je een frisse kijk hebt op de dingen. Dat de mensen met wie jij je mening deelt, je ineens met veel meer respect gaan behandelen. Dat zelf om jouw mening gevraagd gaat worden. Dit had je niet gedacht en dit voelt heel goed. Het geeft jou een boost aan zelfvertrouwen.

Je zult jezelf nooit op de voorgrond zetten, maar ineens zie je wel dat ook jij je steentje ergens aan kunt bijdragen en dat dankzij jouw top medium waarmee je regelmatig hebt gechat op NieuweTijd.