Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Op weg naar een goede partnerschap

Op weg naar een goede partnerschap

Op weg naar een goede partnerschapOp weg naar een goede partnerschap. Graag deel ik een persoonlijk verhaal, omdat er zoveel mensen zijn, die wachten op iemand waarvan ze hopen dat hij/zij ooit gaat veranderen.

Ruim vijftien jaar geleden deed ik een engelencursus waaronder het maken van een vision board. Ik genoot van het weekend vol engelenenergie en healing en thuis ging ik meteen aan de slag met het vision board. Op dat moment was ik alweer een aantal jaren gescheiden en voelde dat ik weer klaar was om een nieuwe langdurige relatie aan te gaan. Ik dacht diep na boven een stapel Paravisies en woonmagazines en plakte vervolgens de afbeeldingen van het volgende op. Een flesje massageolie, want de nieuwe partner moest goed kunnen masseren. Potten en pannen, want hij moest ook goed kunnen koken. Een auto, want die had ik op dat moment niet. Een behandeltafel en een bureau in een lichte praktijkruimte, want dat was toen mijn ambitie. Ik plakte plaatjes van mooie tuinen op, want ik ben gek op tuinieren en alles wat groeit en bloeit. Heel veel spirituele afbeeldingen, want de nieuwe partner moest zeker goed onderlegd zijn. En o ja, een vrijstaand huis kon er ook nog wel bij. Ik deed er mijn ‘manifestatieding’ op, zoals ik had geleerd op de cursus en kwam een paar weken later in actie door naar een cursus ‘Dans alsof niemand je ziet’ te gaan, want het universum doet één deel, het andere deel doe je zelf.

En ja hoor, al op de eerste avond danste ik met een man, die heel veel interesse in mij toonde. Hij vroeg om een brunchafspraak de zondag erop en vanaf die dag waren we onafscheidelijk in de weekenden. Hij toonde zoveel begrip voor wie ik was, dat het soms leek alsof hij zelf een engel was. Hij had een praktijk in Chinese geneeskunde en was spiritueel zeer goed op de hoogte van hoe ‘het’ allemaal werkt. Al snel stelde hij voor dat ik zou beginnen in zijn praktijk met engelentherapie, omdat zijn ex partner uit zijn praktijk was gestapt met haar nagelstudio en massages. ‘Hoe kan dit waar zijn?’ vroeg ik mezelf af, omdat ik al twee vinkjes kon zetten bij mijn wensenpakket. Hij bleek ook nog een uitstekende kok te zijn en het eerste weekend dat ik bij hem was, verraste hij mij met een heerlijk mosselpannetje en vers gebakken frites. Nog een vinkje! En hij was ook een geweldige masseur, want Tuina massage was onderdeel van zijn Chinese geneeskundepraktijk. Weer een vink erbij! Hij woonde vrij afgelegen in een vrijstaande schuur dat verbouwd was tot woning mét een grote tuin rondom waar ik van alles mocht doen in de tuin. En hij had ook nog een extra auto voor de garage staan waar ik zo weg mee mocht rijden. Check check check!

Je zou dus denken dat al mijn wensen, die ik had opgeplakt op mijn vision board, uitgekomen waren. Maar……ik merkte dat veel van zijn vrouwelijke cliënten erg met hem dweepten op een niet altijd ´normale´ manier van therapeut -client en hij baadde in die aandacht. Zijn huis was en bleef een oude schuur, want in de winter vroor het ook zowat binnen. De auto was een hele oude automaat van zijn moeder, die er waarschijnlijk in de jaren negentig in had gereden. Koken deed hij allang niet meer na een aantal weekenden, dat vond hij meer mijn ding. De praktijkruimte was in het begin zeker prettig, maar werd al gauw ook gebruikt om zijn administratie in op te slaan. Hijzelf begon na het eerste mooie begin engelen en alles waar ik in geloofde, voor gek te verklaren. ‘Je denkt toch niet dat een engel in zo’n spray kan kruipen?’ en kon enorme woedeaanvallen hebben. Alleen de tuin en tuinieren bleven over.

Toen ik na nog een aantal maanden de moed had gevonden om hem voor eens en voor altijd achter me te laten, kreeg ik de tijd en ruimte om me af te vragen waar het mis was gegaan met mijn vision board. Na lange introspectie kwam ik erachter dat ik, door de energie waar ik zelf in zat, exact had aangetrokken wat ik uitzond. Dus op dat moment had ik een laag zelfbeeld en trok zo iemand aan, die dat ook had, maar het verborg door narcistisch gedrag. Mijn zelfliefde was niet groot op het moment van manifestatie en wat dat mij leerde, was dat alles wat je zegt, wenst of denkt op gelijk niveau naar je terugkomt. Het was in het begin absoluut niet makkelijk om dit te doorbreken en het heeft zeker een paar jaar gekost van nog meer pijn loslaten uit het verleden, werken aan zelfwaardering net zolang totdat ik verliefd werd op mezelf en het leven dat ik op dat moment had. En ja, toen kwam echt de prins op het witte paard zonder dat ik een nieuw vision board had gemaakt. Hij doet niet aan massages, maar betaalt graag voor een bevriende massage therapeute voor mij, hij is heerlijk nuchter met beide benen op de grond, maar staat open voor spiritualiteit en alles wat ik wil vertellen daarover, hij kan een lekker eitje koken, maar daar houdt het op. En ik mag ten alle tijden in zijn auto rijden en tuinieren, dat is een hobby van ons beiden nu. Ondertussen zijn we tien jaar heel gelukkig samen en ik kan me een leven zonder hem niet meer voorstellen.

Wat ik heb geleerd, is dat het universum altijd ‘ja’ zegt op al je wensen en gedachten, zeker als daar gevoel bij zit en dat het je exact geeft wat je uitstraalt. Ook is het goed om niet te kijken naar wat de ander fout heeft gedaan en wel of niet doet, maar uitsluitend naar jezelf. Wachten tot die ander verandert, is zinloos. Want jij alleen kunt je leven en je toekomst veranderen. En als je open staat voor wat het universum je brengt en je ‘eisenpakket’ loslaat, dan word je verrast door iets wat nog mooier en beter is. En dat wens ik iedereen toe.