Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Naarmate je ouder wordt kies je meer voor jezelf

Naarmate je ouder wordt

Naarmate je ouder wordt Naarmate je ouder wordt kies je meer voor jezelf. Het is een feit, naarmate je ouder wordt, ga je meer voor jezelf staan. Op de een of andere manier word je voor jezelf milder, lijkt het wel. De lat heel hoog leggen, presteren, het altijd maar goed willen doen, klaarstaan. Je begint er eens met een blik naar te kijken en je denkt er bij. Waarom doe ik het eigenlijk zo? Waarom doe ik mijzelf in zoveel dingen te kort.

Naarmate je ouder wordt, word je makkelijker. Je laat commentaar, opmerkingen van anderen niet meer zo je leven bepalen. Je maakt je ook veel minder druk wat je omgeving van dingen vindt. Het in the picture willen staan, die behoefte verdwijnt ook.

Het is wel goed, denk je, laat mij maar lekker gericht zijn op de dingen die ik belangrijk vindt. De waarde van het leven begint een andere betekenis te krijgen. Er wordt meer waarde gehecht aan het zelf, het mens zijn. En al het andere, als carrière maken, geld verdienen, overal bij willen horen, begint steeds meer op de achtergrond te geraken.

We zeggen ook wel, wijsheid komt met de jaren. Over welke wijsheid hebben we het dan? Want wie weet heb je inmiddels al heel veel kennis vergaard, wat ook wijsheid is. We hebben het hier over andere wijsheid. Levenswijsheid. Door het leven geraakt, waardoor je blik, je gevoel, je manier van doen eigenlijk laten wordt.

Laten in de zin van, ik laat het, de sop in de kool niet meer waard mij daarover druk te maken of mee bezig te houden. We worden wijzer op dit vlak. We hoeven en moeten niet meer zo nodig. We gaan juist ons ontdoen van al dat moeten, waarbij we met hele drukke schema’s werkten en eigenlijk altijd daardoor in een bepaalde tijdnood zaten. Die op zijn beurt ons weer stress gaf en daarbij opgeteld de stress dat je het allemaal wel goed doet zoals en ander het verwacht.

We zijn niet meer zo bezig met wat een ander van ons verwacht. We gaan aan de slag met wat we van onszelf verwachten en dan blijkt ineens dat we dat vaak niet eens weten en dan hangen we aan de bel bij een medium of paragnost van Nieuwe Tijd. Ik loop vast. Ik weet het even niet meer.

Of we vragen kun jij mijn toekomst eens voorspellen. Liggen er veranderingen klaar op gebied van, ja eigenlijk alles. Wonen, werk, relatie, financiën, want dat zijn vaak de dingen waar we als mens naar kijken als een verandering.

Maar eigenlijk gaat het niet zozeer om zichtbare veranderingen, geeft een medium van Nieuwe Tijd aan. Het zijn de veranderingen in jezelf, die niet zichtbaar zijn, maar wel voelbaar. Het in een rustiger tempo, meer beschouwend je veel minder druk maken. Niet direct in de paniek meer schieten als iemand onaardig is.

Niet meer direct ergens op reageren. Je doet het wel wanneer het jou uitkomt. Ook qua werk word je een stuk makkelijker. Waar je voorheen altijd overal bij wilde zijn, om maar vooral zichtbaar te zijn en niets te hoeven missen, kijk je er nu heel anders tegenaan. Als ik mijn centjes maar verdien, dan is het goed.

Je begint te genieten van alleen te zijn, boswandelingen, de drukte te mijden. Dat kan samen zijn met je partner. Maar als je die niet hebt, ben je ook niet meer zo bezig er een te willen scoren. Je hebt inmiddels ook begrepen dat liefde niet iets is wat je van een ander krijgt, geeft een paragnost van Nieuwe Tijd aan. Je leeft, zoals de nieuwe tijd er aan komt. Bewust je eigen leven.

Die bewustheid had je graag al wat eerder willen bezitten, helaas was dat niet zo. Je hebt het wel aan je kinderen mee kunnen geven en je ziet hoe zij al wel op eerdere leeftijd zo kunnen leven, als jij nu ook doet. Dat geeft jouw een heel goed gevoel. Naarmate je ouder wordt, kies je meer voor jezelf. Je hebt het door kunnen geven en dat maakt je heel dankbaar.