Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Jouw hart verdient jou ook

Jouw hart verdient jou ook

Jouw hart verdient jou ookJouw hart verdient jou ook. Onwetend wat ons hart voor onszelf betekent, geven we ons hart vaak te vaak en te snel weg en ervaren we daarna pijn en verdriet. Ik heb het dan niet alleen over liefdesrelaties. We kunnen ons hart ook op andere manieren weggeven. Dat we ons hand over ons hart strijken, terwijl we van onze moeder al zo vaak de kous op de kop hebben gekregen, terwijl we al volwassen zijn. Of die vriendin of vriend die we elke keer weer op ons pad terug krijgen. Vragen of we iets voor over hebben en daar gaan we weer. En daarna hoor je weer niets.

De gevers
Zo geven we ons hart telkenmale weg, hopende dat datgene wat we over hebben voor een ander, op eenzelfde manier terugkrijgen, maar helaas. De gevers zullen zich hierin herkennen en vaak hun hart stoten. Ach ik ben de beroerdste niet, ik kom wel je helpen hoor zaterdag, terwijl je zelf andere plannen had. Maar je hart maakte een sprongetje. Je voelt je gezien, je voelt je gehoord, en je hebt het gevoel nodig te zijn. Je mag iets geven. En als dan de dag voorbij is, zoek jij wederom contact en hoor je niets op je enthousiaste berichtje.

Geven is altijd goed, behalve…
En daar is de pijn. Gereageerd vanuit het hart, en gedacht dat geven goed was. Zo ben je nu eenmaal. Alleen die pijn daarna, die elke keer weer terugkomt. Hoe kan het toch dat ik daar altijd mee wordt geconfronteerd? Hoe kan het, dat bij anderen het allemaal zoveel soepeler gaat?

Zij hebben datgene wat ze kunnen geven, verdeeld. Ze geven aan zichzelf, daarmee voeden ze hun eigen hart. En ze geven wat ze overhouden aan anderen, daarmee voeden ze een ander zijn hart.
En daar ligt de sleutel voor jou, diegene die te veel weggeeft en te weinig geeft aan zijn eigen hart.

Verdeel het geven
Zie je waar het mis gaat? Je geeft te veel weg en bewaart te weinig voor je eigen hart. En jouw hart verdient jou toch ook! Hoe mooi is het niet als jij je eigen hart, koestert, en omarmt. Daar wordt het hart blij van en als je hart blij is, ben jij dat als vanzelf ook.

Wat kun je er voor doen om het delen en geven te verdelen?
Als eerste raad ik je aan een keer te chatten met een van de top mediums van NieuweTijd. Zij vertellen je hoe je het geven en delen kunt verdelen.
Door bijvoorbeeld goed te luisteren naar je eigen hart. Vind mijn hart het wel goed als ik mijzelf minder geef? Nee, zegt het hart dan, ik verdien jou, ah, denk je dan, dan zorg ik ook goed voor jou. Voor wat hoort wat.

En zo zie je dat verdelen van het geven een kwestie is van kiezen. De ene keer kies je voor jezelf en als het goed voelt, dan kies je voor een ander. Zo houd je voor jezelf de balans. En het mooie hiervan is, zo weet je op een gegeven moment vanzelf. Bij die wil ik nog wel iets doen, en bij die niet, want ik krijg er niets voor terug.

Egoïstisch
Is dit egoïstisch? Nee, kiezen voor jezelf is iets geheel anders dan egoïstisch zijn. Dan vind je jezelf TE belangrijk en daar zal een gever nooit last van hebben. Chat dus echt met een paragnost van NieuweTijd. Je zult verbaasd zijn wat je zult leren en horen, waarmee je echt iets kunt.

Jouw hart blij maken, dat moet jouw goal in jouw leven zijn. Dan maak je elke dag weer een sprongetje van geluk. Dan is jouw missie geslaagd, het leven ten volle te benutten.