Geef je een geliefde wel of geen tweede kans?

Geef je een geliefde wel of geen tweede kans?Geef je een geliefde wel of geen tweede kans? We zijn mens en om die reden niet perfect. Alhoewel we daar wel graag naar streven. We maken dus fouten. Allemaal, daar groeien we spiritueel van. Maar ja, wat doe je als een partner iets heeft gedaan, wat fout is. Geef je je partner, je geliefde dan een tweede kans?

Dit zal voor een ieder verschillend zijn, geeft Medium Lis van Nieuwe Tijd Chat aan. Medium lis is naast medium ook een paragnost, die al je vragen over werk, relaties en liefde kan beantwoorden. Ze is zeer bekwaam in liefdesrelaties en om die reden raadplegen wij haar ook met de vraag. Geef je je geliefde een tweede kans?

Medium lis van Nieuwe tijd kan hier niet een eensluidend antwoord op geven. Dat heeft te maken dat ieder mens anders in elkaar stekt. Het lijkt dat we allemaal hetzelfde zijn. Komt het op liefde aan, dan reageert ieder er anders op.

Liefde vraagt om vertrouwen. Een fout gemaakt door je partner kan dat vertrouwen bij de ander volledig wegnemen. Dan kun je de ander vergeven en toch komt dat gevoel van volledige overgave niet meer terug. Dan kun je proberen wat je wilt, je zult op een gegeven moment jezelf zo kwijt zijn geraakt, dat het je niet meer lukt met de ander verder te gaan.

Dan heb je het wel een tweede kans gegeven, alleen door de tijd heen gezien, kun je het niet opbrengen er volledig van los te komen. En dan merk je bij jezelf aan zoveel dingen, vermoeidheid, geïrriteerdheid, stress, slecht slapen, niet meer open staan voor aanraking en intimiteit. Dat het er zo inhakt, dat je wel de keuze moet maken om te stoppen. Wil je jezelf niet ziek maken.

Vaak komt dit, omdat de ander wel sorry heeft gezegd, maar er niet naar handelt. Ook vaak de ruimte niet geeft aan de ander er over te kunnen praten. Daarmee zegt diegene die een fout heeft gemaakt. Doe niet zo moeilijk, het is klaar, voorbij, het heeft niets voorgesteld.

Dat kan diegene wel vinden die een fout heeft gemaakt, en het zegt ook veel over deze persoon. Die mist toch empathie en begrip en heeft niet door dat datgene wat die heeft gedaan, voor impact heeft op zijn partner. Geeft paragnost Lis van Nieuwe Tijd aan.

Ze hebben er dus geen spijt over, zijn egocentrisch en ook ontbreekt een schuldgevoel. Deze mensen moet je geen tweede kans geven. Daarmee doe je echt jezelf te kort. Vaak blijven we dan nog in de relatie, maar die haalt het vaak niet. Omdat er tussen beide partners zo’n enorme kloof ontstaat, dat het niet meer te repareren valt.

Liefde vraagt nu eenmaal om empathisch vermogen, begrip en medeleven. Als dat ontbreekt, dan kun je het vergeten. Er zijn er ook, geeft medium Lis aan, die heel goed inzien wat ze hebben gedaan. Het is voor hun een wake up call geweest. Ze betuigen spijt en menen dat dan ook oprecht.

Een tweede kans geven is dan wellicht makkelijker, maar neemt niet weg dat beiden wel hard moeten werken om er samen weer bovenop te komen. Dat kan overigens ook met een spiritueel consulent van Nieuwe Tijd.

Je kunt beeldbellen met een spiritueel consulent, wat je kunt zien als relatietherapie. Waardoor je samen meer inzichten krijgt in hoe je zelf in elkaar steekt en welk effect dat heeft op jullie relatie.

Een tweede kans geven aan een partner is dus mogelijk. Let wel goed op of de partner meent wat die zegt. En los daarvan, voel goed bij jezelf of je datgene wat is gebeurd niet tussen jullie in gaat laten staan, als je er voor kiest door te willen gaan. Je kunt ons altijd raadplegen als je in zo’n situatie als deze bent terecht gekomen.