Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Een relatie gebouwd op aandacht houdt geen stand

Een relatie gebouwd op aandacht houdt geen stand

Een relatie gebouwd op aandacht houdt geen standEen relatie gebouwd op aandacht houdt geen stand. Er is aandacht en er is liefde. Elke verbintenis start met aandacht, die op een gegeven moment over dient te gaan in liefde voor elkaar. Hiervoor zul je bepaalde skills allebei in huis moeten hebben. Ontbreken die skills, wordt het heel lastig de relatie in stand te houden.

Medium Marco, life coach en werkzaam voor Nieuwe Tijd, legt het uit. Kijk, vroeger kwamen 2 mensen bij elkaar en bleven bij elkaar. Of daar sprake was van de juiste skills, deed er niet toe. Maar we zijn op weg naar een Nieuwe Tijd. Een tijd die vraagt om zelfliefde.

Zelfliefde is een van de skills die je nodig hebt om een relatie in liefde in stand te kunnen houden. Als je anno nu een partner ontmoet, dan is het echt de bedoeling om naast, de klik en met elkaar te gaan daten, ook goed te onderzoeken in hoeverre de ander kennis van zaken heeft over zelfliefde.

Zelfliefde is een verbinding hebben met jezelf. Bewust weten wie je bent, wat je gedrag is. Wat je fijn vindt, niet fijn vindt. Waar je warm voor loopt, of juist niet. Het betekent ook dat je eigen keuzes kunt maken, je gevoelens en emoties kunt uiten. Dat je niet wegloopt als het moeilijk wordt. Dat je dan juist het gesprek durft aan te gaan met de ander.

Je weet van jezelf ook wat je energie kost, waar je energie van krijgt. Wanneer dingen je te veel worden. Dat je tijd nodig hebt voor jezelf. Je hebt als het ware je leven zodanig ingericht dat het heel aangenaam is voor jezelf, zegt medium Marco van Nieuwe Tijd.

Je leeft je eigen leven bewust. Als je zo in het leven staat, zul je ook heel bewust een partner toelaten. Je kijkt met een bril van bewustzijn. Omdat je je realiseert dat als iemand deze skills niet heeft, de relatie niet om liefde zal draaien, maar om aandacht.

Een relatie die op aandacht draait, gaat verzanden in welles nietes. In elkaar overtuigen van ieder zijn gelijk. Er zullen ook momenten zijn dat je elkaar totaal niet begrijpt. Boos wordt, omdat je met jezelf nog onvoldoende bewust leeft.

Veel relaties momenteel zijn gebouwd op aandacht helaas. We zitten in een tussentijd. Met weemoed wordt teruggekeken naar de relaties van vroeger. Die hielden tenminste stand. Terugkijken op deze manier naar relaties is jezelf voor de gek houden. Zegt Marco van Nieuwe Tijd.

Waarom zitten we momenteel in een tussentijd als het liefdesrelaties betreft. Omdat veel mensen de skills nog missen om een relatie in stand te houden gebaseerd op liefde. Liefde is puur, eerlijk, oprecht. Die skills heb je als je leeft met en vanuit zelfliefde.

De meeste mensen leven vanuit en voor aandacht. Dan ontbreekt de diepere laag. Zelfkennis, zelfbewustheid zijn skills die dan niet aanwezig zijn. Aandacht is naar buiten gericht. Alles wat naar buiten is gericht is nou juist datgene waar liefde niets mee kan. Vaak geven mensen, die naar buiten zijn gericht, anderen de schuld van hun ellende. Als de relatie niet loopt, zoals ze het willen zien en voelen, ligt dat bij de ander.

Als ze vastlopen in het leven, komt dat door de ander. Dan draait de relatie om aandacht en niet om liefde. Liefde kijkt namelijk niet naar de ander, om te vragen. Maak mij gelukkig, maak mij tevreden. Het is jouw schuld dat ik dat niet ben.

Aandacht wil namelijk gezien en gehoord worden. Liefde zegt juist. Ik zie mijzelf en ik hoor mijzelf en daarmee wil ik mij met jou verbinden. Dan zijn we ons er beiden van bewust dat we zelf verantwoordelijk zijn voor ons eigen geluk. Dat vragen we niet aan de ander. Als aandacht!