Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Dankbaarheid oprecht waarderen

Dankbaarheid oprecht waarderen

Dankbaarheid oprecht waarderenDankbaarheid oprecht waarderen. De drang om niet gelukkig te zijn, lijkt soms wel groter dan de drang om wel gelukkig te zijn. Gelukkig zijn uit zich in oprecht dankbaar zijn met alles wat je hebt en wat er is. Als je nu jezelf de vraag zou stellen; “Ben ik oprecht dankbaar nu, of heb ik stiekem verlangens naar meer waar ik veel meer mijn aandacht en gedachten op richt, dan op datgene wat er al is?” Dan zullen de meesten, mits ze eerlijk durven zijn, de vraag met Ja beantwoorden.

De mens is
De mens is mens en verder heb je niets. Verder bezit de mens niets, alleen zichzelf. Alles wat er bij komt is iets extra’s, dat kan blijven of gaan. Dat kan jij bepalen of wordt voor je bepaald. Het enige wat je bezit, is jezelf. Daarvan doordrongen zijn, ga je anders kijken, anders denken en anders doen.

Als jij bewust bent dat het enige wat je bezit, jezelf is, dan ga je met alles wat je hebt en nog niet hebt, maar wel wilt, anders om. Dan ga je meer waarderen wat je hebt en volgt dankbaarheid op de voet. Althans, als het goed is. De mens is mens.

Het ego
En de mens die mens is, heeft ook een ego. Het ego kan een zware stempel op jouw leven drukken. Zodanig, dat je nooit tevreden en dankbaar bent. Het ego is je dan de baas. En het ego wil aandacht, het ego wil meer. Het ego wil de beste zijn en om deze redenen je weghalen bij het oprecht waarderen van dankbaarheid.

Het ego klein maken
Zolang je niet je oprecht dankbaar voelt, kan zowel je lichamelijk als geestelijke gezondheid hieronder leiden. Je bent immers meer gericht op wat je niet hebt, dan wat je wel hebt. Dit geeft teleurstellingen, dit geeft boosheid en frustraties. Maak je ego dus klein, laat die niet de baas over je zijn.

Laat je hart spreken
Laat je hart spreken voor jezelf. Hoe fijn is het niet dat je niet meer na hoeft te denken wat je in je leven mist. Dat een ander meer heeft dan jij. Dat je daar vrede mee hebt. Dat je een ander al het geluk gunt, die mooie auto voor de deur en jij een oud barreltje. Wat zou dat met je lichamelijke en geestelijke gezondheid doen? Wat zou je hart hier voor een voordelen aan hebben? Heel veel. Je gemoed krijgt rust. Er is geen drang meer die jou ondermijnt.

Dan spreekt je hart, dan ben je blij. Dan ben je oprecht dankbaar voor alles wat er al is. En al is datgene wat er is, miserabel, als je er toch dankbaar voor bent, ben jij blij met wat er is. En dat is de essentie van het leven. Dan zorg je goed voor jezelf. En je hebt, zoals gezegd, alleen jezelf. En het prijskaartje dat aan jou hangt, is onbetaalbaar.

Laat je niet gek maken
Kijk dus niet buiten de deur wat een ander wel heeft en wat jij niet hebt. Want de ironie is, zodra jij je niet meer gek laat maken, ga jij je een stuk gezonder voelen en energieker. Daardoor voel jij je gelukkiger en dat allemaal omdat je oprecht dankbaar bent voor wat er is. Dan kun je ook genieten van wat er bij komt. En je zult zien, als jij je ontevredenheid loslaat en tevreden bent met wat er is, gaat er heel goed voor jou worden gezorgd.

Uit onverwachte hoek komen oplossingen, komen mensen of dingen op je pad. Het lijkt wel of het door iemand wordt aangedragen, een onzichtbare hand en dat klopt. Je staat open om de juiste dingen te ontvangen, vanuit oprechte dankbaarheid.

De mediums van NieuweTijd helpen je graag om meer te krijgen in je leven en hoe je daar kunt komen door dankbaar te zijn voor wat er al is. Chat dus gerust met ze en stel je al je vragen waar je mee zit. Ze hebben de antwoorden voor je, maar ook de inzichten hoe jij kunt gaan krijgen wat je wilt.