Chinese sterrenbeeld

Jouw Chinese sterrenbeeld? De Chinese astrologie wordt al heel lang gebruikt om de levensloop van mensen te doorgronden. Deze werkt niet met de sterrenbeelden die wij kennen, maar er zijn 12 Chinese sterrenbeelden; 12 dieren uit de Chinese dierenriem. Een ieder heeft een eigen jaardier.

De Chinese astrologie komt al uit het jaar 2737 voor Christus. Op dat moment is de Chinese kalender de wereld in gebracht door Keizer Huang Ti. De oudste astrologie techniek is de Nine Start Ki, het fundament van de negen sterren; de sterrenconstellatie waar de ‘grote beer’ uit is opgebouwd. Twee andere bekende technieken zijn:

 • Zi Wei Dou Shu – Chinese Sterrenpoort Astrologie
 • Ba Zu – Vier pilaren van het lot

Chinese astrologie, hoe werkt het?

De Chinese astrologie is een stuk complexer als de Westerse astrologie. De Westerse astrologie en de Westerse sterrenbeelden zijn gekoppeld aan de maand waarin je bent geboren. Dit heeft te maken met de posities van de zon, maan en de planeten. Volgens de Chinese astrologie heb je drie verschillende sterrenbeelden. Dit is gebaseerd op het geboortejaar (geboortedier), de geboortemaand (maanddier) en de geboortetijd (innerlijk dier). Deze worden dan weer gekoppeld aan het Yin-en-Yan-principe en de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water). Bij Yin en Yan gaat het om de sleutel tot geluk, harmonie en schoonheid. Wanneer je deze elementen met elkaar verbindt, dan komt uiteindelijk het beeld van iemands persoonlijkheid naar voren.

Wat is dan de Chinese kalender?

De Chinese dierenriem is een cyclus die te maken heeft met de Chinese jaartelling. Ieder jaar staat in het teken van een andere Chinese dierenriem, deze wisselt in het voorjaar wanneer het Chinees nieuwjaar begint. Dit is de eerste dag van de nieuwe maan, dat wordt gevierd. Iedere twaalf jaar bij het Chinese nieuwe jaar komen de twaalf jaardieren weer terug. Je hebt dus telkens een nieuwe cyclus bij het Chinese nieuw jaar om de 12 jaar.

Deze twaalfjarige cyclus wil niet per definitie zeggen dat alle ‘dieren’ van dat jaar dezelfde eigenschappen hebben. Maar het is bij de Chinese Astrologie zeker wel zo dat er overeenkomsten zijn bij de persoonlijke horoscoop.

Chinese sterrenbeeld

De Chinese horoscoop

De twaalf dieren die behoren tot de Chinese astrologie volgen hieronder, daarbij ook de karakter eigenschappen die behoren tot ieder Chinees sterrenbeeld. Ieder dier staat symbool voor een eigen karakter, kleuring of identiteit.

Waar de dieren afkomstig van zijn binnen de Chinese Sterrenbeelden is niet geheel duidelijk. De ene legende heeft het over Boeddha die de dieren uitnodigden bij het nieuwe jaar. Terwijl een andere legende in China spreekt over een wedstrijd van de rivier over steken en de aankomst bepaalde de volgorde van de dieren bij het Chinese nieuwjaar. De dieren die behoren tot de Chinese Astrologie en de Chinese sterrenbeelden zijn:

Rat | Ratten zijn erg intelligent. Een rat wordt vaak gekenmerkt door een harde werker.

Os | Een os is heel evenwichtig, doelgericht maar ook een beetje koppig.

Tijger | Een tijger straalt natuurlijke autoriteit uit en zij weten precies wat ze willen. Een tijger is vurig, een tijger is charismatisch en alert. Ook kan een tijger wel eens tegendraads zijn, net als dat een tijger opvliegend kan overkomen.

Konijn | Konijnen zijn voorzichtige en tactvolle personen. Daarbij zijn ze vaak stiller dan een ander dier en werken ze het liefst in rust.

Draak | Wanneer een draak ergens binnenkomt, dan merk je dat direct. Een draak is extravert en levendig. Ook kan een draak star en onbetrouwbaar uit de hoek komen.

Slang | Een slang gaat graag zijn of haar eigen weg, kunnen goed organiseren en zijn plichtstrouw. Daarbij kan een slang ook arrogant overkomen wanneer ze hun zin niet krijgen.

Paard | Paarden zijn elegant, loyaal en betrouwbaar. Daarbij is een paard nieuwsgierig, wat soms kan leiden tot tijdgebrek.

Geit | Een geit is erg creatief en artistiek. Daarbij hebben ze er een hekel aan als ze worden opgejaagd.

Aap | Een aap is nieuwsgierig en levendig. Zij hebben een goed geheugen en zijn zelfverzekerd.

Haan | Hanen zijn charmant, kleurrijk en ambitieus. Daarbij houdt een haan niet van kritiek.

Hond | Honden zijn heel eerlijk, men noemt ze ook wel een trouwe hond. Een hond zal altijd eerlijk en oprecht zeggen waar het op staat.

Varken | Een varken houdt van regelmaat. Zij zijn bereid om fouten toe te geven en werken graag samen met anderen.

De Chinese filosofie

Bij de Chinese filosofie wordt gesproken over essentiële bouwstenen van de vijf elementen. Het gaat om hout, vuur, aarde metaal en water. Deze 5 elementen staan voor de ‘5 seizoenen’ die de Chinezen kennen. Het extra seizoen die zij kennen is de ‘nazomer’.

 • Lente – Hout | Warm en loyaal
 • Zomer – Vuur | Temperamentvol en dynamisch.
 • Nazomer – Aarde | Eerlijk, trouw en verantwoordelijk
 • Herfst – Metaal | Krachtig en energiek
 • Winter – Water | Flexibel, gevoelig en creatief

Eens per twaalf jaar verandert het element. Je wordt dus 12 jaar lang beïnvloed door één bepaald element. Dit staat onder jouw eigen Chinese horoscoop en Chinese sterren teken.

Wat kan Chinese astrologie voor jou betekenen?

Door achter jouw Chinese Sterrenbeeld te komen, kun je tot bijzondere inzichten komen. Het is namelijk zo dat jouw Chinese horoscoop jou inzicht biedt in:

 • Wie jij bent.
 • Waar jouw levensmissie ligt.
 • Welke aanpak het beste bij jou past.
 • Wat jouw talenten en kernkwaliteiten zijn.
 • Wat jouw valkuilen en blinde vlekken zijn.

De combinatie van jouw Chinese jaarteken en je persoonlijke Chinese tekens biedt inzicht in:

 • Trends en ontwikkelingen
 • De voorspoedige en problematische jaren
 • Valkuilen
 • Groeimomenten

Je kan met de Chinese horoscoop en jouw Chinees sterrenbeeld ook inzicht krijgen in relaties. Dit heeft er mee te maken hoe jij jezelf standhoudt in een relatie tot geliefden, collega’s of vrienden.

Een medium die jou helpt met horoscopen

Wil jij meer weten over sterrenbeelden, astrologie en het Chinese jaarteken? Je kan hiervoor met een medium of paragnost in contact komen. Zij kunnen op basis van jouw sterrenbeeld en de astrologie helpen om inzicht te krijgen in jouw persoonlijkheid. Dit kan gebaseerd zijn op hoe jij omgaat met veranderingen.

De mediums en paragnosten bij de Nieuwe Tijd staan de gehele dag door voor jou klaar om jou te helpen met het krijgen van nieuwe inzichten.

Paragnost Eva
Beschikbaar
Paragnost Eva
Box: 24
Paragnoste, mijn werk doe ik van hart tot hart. Ik heb veel ervaring al sinds mijn vroege jeugd. Ik ben spiritueel aangelegd en doe diverse soorten kaartleggingen op ieder vlak.

Evees
Offline
Evees
Box: 03
Medium, Helderwetend, Ingevingen, Kaartleggingen Belconsulten, emailconsulten

Medium Layla
Offline
Medium Layla
Box: 05
Zit je met een probleem heb je een vraag waarbij je inzichten nodig hebt dan help ik je graag met mijn winty s (gidsen)surinaamsezigeunerwaarzegkaarten en de tarotkaarten en de pendel kan ik je duidelinkheid gevenoverhetveleden en het heden

Medium Kitty
Offline
Medium Kitty
Box: 06
Als ervaren Medium en Spiritueel Coach, help ik je met mijn heldervoelendheid, helderziendheid, Engelen-, Tarot- of Lenormand Kaartleggingen jóuw weg te vinden. 

Medium Laura
Offline
Medium Laura
Box: 07
Medium, Ik leg al meer dan 40 jaar de tarotkaarten en toen ik in de jaren tachtig ging magnetiseren specialiseerde ik mij vervolgens ook in Reiki.

Paragnost Bernadette
Offline
Paragnost Bernadette
Box: 08
Niet aangeleerd maar aangeboren. Hierdoor help ik je inzichten te krijgen waar je problemen en blokkades liggen. Waardoor je verder kunt in je leven om je doelen en wensen te bereiken.

Medium Arlette
Offline
Medium Arlette
Box: 10
Spiritueel Coach, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren en in te voelen, geef ik je graag inzicht en advies op al je levensvragen. 

Medium Betty
Offline
Medium Betty
Box: 11
Energetische coaching, dating en liefdes advies, zzp consult, spiritual counseling. 

Oryn
Offline
Oryn
Box: 12
Ik ben geboren met een bijzondere gave, waar ik zeer dankbaar voor ben, ik kan u bijstaan in AL uw vraagstukken. Mijn gaven zijn; helderhorend, helderwetend en helderziend. Via mijn energie kom ik volledig in contact met uw energie en de mensen om u heen. Dit noemt men channelen. Met mijn pendel en kaarten kan ik u helpen bij het vinden van juiste antwoorden.

Medium Olivia
Offline
Medium Olivia
Box: 13
   Helderwetend & intuitief Medium narcisme & trauma expert (o.a.Toxische relaties) Coach en kaartlegster(Lenormand) zuiver antwoord

Medium Maria
Offline
Medium Maria
Box: 14
Medium, Heldenvoelend, helderziend, helderhorend. Geeft inzicht in zaken, relatie en al dat je bezig houd,op afstand  blokkades  weg halen  foto lezen. eigen praktijk massage. 

Medium Daniël
Offline
Medium Daniël
Box: 15
hoogsensitief medium , Helder ziend/voelend/wetend Orakel kaarten, Verbinding aardengelen  (Tweeling) Zielen relaties Narcistische relaties. Jezelf terug in balans krijgen. Geen vraag is mij te gek, Ik kan met een aantal woorden invoelen in je situatie, en samen met je kijken waar je kracht ligt en inzichten verschaffen.  Begeleiding om in je eigen kracht te komen en blijven. Luisterend oor 

Medium Margret
Offline
Medium Margret
Box: 16
Gespecialiseerd in ZielsLiefde ~ Medium, Kaartlegster en Sjamaan. Tweelingzielen ~ Spiritueel en Kundalini advies, dieren, totemdieren ~ Karma. de wet van aantrekking en loslaten.. U kunt voor meerdere thema's bij mij terecht. Ik helpt u graag duidelijkheid te vinden in uw vragen. Ik ben op dinsdagavond half 9, met mn Kaarten online, bij Facebook Paragnosten Chat. Liefs margret  

Valantino
Offline
Valantino
Box: 17
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.

Medium Regina
Offline
Medium Regina
Box: 19
Medium, healer voor ziels-gesprekken

Anita
Offline
Anita
Box: 20
Ik ben helderziend en nummeroloog leg contact met overledenen. Ook lenormandkaartlegging

Paragnost Thea
Offline
Paragnost Thea
Box: 22
Heldervoelend ASCENSION Coach, Pendelen, Astrologie. Krachtig SOUL-HEALER op afstand voor Mens en Dier!!

Paragnost Marie
Offline
Paragnost Marie
Box: 23
Ik ben Marie ben helder voelend en helderhorend en door contact met mijn gidsen krijg ik al een beeld en dingen door van een bepaalde situatie, heb een heel sterke intuïtie.  Ik doe ook per maandlegging en jaarlegging 2024. Ik kan voor je pendelen, invoelen,Lenormand- Engelen- en inzichtkaarten voor je leggen. Ook voor verleden - heden en toekomst. Heb een luisterend oor en samen komen we er wel uit.

Elise
Offline
Elise
Box: 25
Medium, paragnoste, helderwetend, helderhorend en heldervoelend, healer en foto lezen.

Cleopatra
Offline
Cleopatra
Box: 26
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel.

Faroek
Offline
Faroek
Box: 28
Healer | Transformatie | Starseed Zielsliefde | Multi-Dimensionaal | LGBTQ+

Medium Marion
Offline
Medium Marion
Box: 29
 Medium/paragnost. Omdat ik geboren ben met een bijzondere gave, kan ik u duidelijk bijstaan in uw vraagstukken ......

Katja Charlotte
Offline
Katja Charlotte
Box: 31
Medium/helderziend/coach. Graag help ik jou helderheid te scheppen via gidsen, en levenservaring. Volg je hart

Medium Angie
Offline
Medium Angie
Box: 32
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.

Linda
Offline
Linda
Box: 33
  Als spiritueel Coach begeleid ik jou graag met al je vragen op jouw levenspad. Liefde, werk, narcisme, tweelingzielen of een luisterend oor. Ben jij op zoek naar meer positieve motivatie?  Dan ben jij bij mij op de juiste plek.  Na een gesprek met mij heb jij meer inzichten en tools gekregen zodat jij weer met een frisse blik door het leven kan!

MariaLouise
Offline
MariaLouise
Box: 35
Complexe relaties/situaties • Helder voelend • Intuïtief Coach • HSP • Transformatieproces • Spirituele ontwikkeling • Angst • Stress

Spiritueel coach Sky
Offline
Spiritueel coach Sky
Box: 36
Ik ben gespecialiseerd: Narcistische relaties, Zielsconnecties, Transformatieprocessen, Persoonlijke blokkades, Kaartleggen, Pendelen

Medium Layla (2)
Offline
Medium Layla (2)
Box: 37
Helderwetend en voelend medium en Tarotkaartlegster ,Soulmate en relatiecoaching  ;Objektief advies en inzicht vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de chat is ook  mogelijk;Ik  doe dit werk zo authentisch mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is ook nog belangrijk ..

Lies
Offline
Lies
Box: 39
Welkom, heldervoelend, wetend medium: transformaties, relaties > gelijk waardigheid en bron her-inneringen, de weg naar binnen.

Medium Amy
Offline
Medium Amy
Box: 42
'To the point'  Helderwetend-heldervoelend.  Eerlijk en oprecht consult. Healing op afstand.

Medium Rosali
Offline
Medium Rosali
Box: 43
Foto Racool.com Ik ben een verbinder. Mijn gidsen ( waaronder Rosali ) zoeken contact met die van u om zo zuiver antwoord te kunnen geven op uw vragen.

Medium Corina
Offline
Medium Corina
Box: 46
Mediumschap, helder voelende, wetende, ziende, horende waarnemingen. Al  30  jaar een eigen praktijk: Oosterse massage techniek .....

Medium Diana
Offline
Medium Diana
Box: 50
Hallo lieve mensen  Ik ben Diana geboren met velen gaven ik ben medium paragnoste en kaartlegster sta ook in contact met mijn gidsen

Albert
Offline
Albert
Box: 04
Top Medium Albert. Helderziend Magnetiseur en Hypnotherapeut, leraar en examiner Hypnose. Als kind heb ik mijn heldeziende gave meegekregen. Toen al kreeg ik via mijn gids, zuivere informatie door, met precieze juistheid over mensen en situaties om mij heen. Als kind denk je nog dat iedereen deze gave heeft, maar dit is zo omdat het voor  jou heel normaal is, maar in mijn pubertijd merkte ik dat dit niet zo was. Op mijn 17e kwam ik mijn leermeeester tegen, ook een helderziend magnetiseur van hem heb ik een leerschool van bijna 30 jaar mogen ontvangen in het spirituele. Heel veel lessen in o.a esoterie, magnetisme, polariteit, rebirthing, de kabala en ga zo maar door heb ik onder de knie gekregen en ben ik meester over geworden. Toch blijf ik liever de leerling en meester in 1, omdat er altijd een verder is, om je bewust van te worden. Een aantal jaar geleden ben ik me gaan interesseren voor hypnose zoals de oude wijzen in Egypte dit deden.  Nu ben ik tevens gediplomeerd Master Hypnotherapeut, met diverse specialisaties, waaronder virtual maagband, stoppen met roken,kinderhypnose, blokkades oplossen ect ,samen met de clienten de wortel van het probleem eruit halen, dus niet snoeien zoals in de meeste tuintjes gebeurt. Het tuintje van je hart... Heeft u vragen over tweelingzielen, liefde, werk/ carrière financiën, verhuizen of heeft u een andere levensvraag? Stel ze gerust ik heb vaak alleen een naam of een vraag van u nodig.  Ook benieuwd naar wat het nieuwe jaar voor u in petto heeft? U bent van harte welkom voor een jaarlegging Uw feedback omtrent de kwaliteit van het consult is erg belangrijk, ik stel het erg op prijs om uw review te mogen ontvangen omdat uw ervaring hierover helderheid geeft. Alvast bedankt.

Spiritueel Coach Clarisa
Offline
Spiritueel Coach Clarisa
Box: 53
Medium, Liefdes&Relatieproblemen. Persoonlijke blokkades oplossen. Persoonlijke groei. Helderziend- en wetend. Lenormandkaarten. Vragen pendelen. Stress. Burn out.

Medium Carine
Offline
Medium Carine
Box: 56
coacing oplossingsgericht relatie deskundige helder wetend

Medium Jeanette
Offline
Medium Jeanette
Box: 58
Gespecialiseerd in relaties en complexe situaties. Erkend Medium. Bekend van TV. Eerlijk en direct.

Paragnost Marco
Offline
Paragnost Marco
Box: 61
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Spiritueel coach. Narcisme, Blokkades, Angst en stress, psychische problemen. Afstemmen op deze tijd    

Medium Bhartie
Offline
Medium Bhartie
Box: 62
Alles over liefde en relatievragen.  Ook andere vragen zijn welkom. 

Michael
Offline
Michael
Box: 65
Medium, paragnost met veel ervaring Engelen, zielen. Voor verleden, heden en toekomst!

Paragnost Martie
Offline
Paragnost Martie
Box: 67
Ik ben Martie paragnost, trance medium en sjamaan heldervoelend en helderziend,  en helderwetend maak ook contact met overledenen lees foto's,en doe reading kaartlegging en coaching en werk zeker met de gitse boven en mijn eigen gidsen

Klanten Service Box
Offline
Klanten Service Box
Box: 70
Candy chocolate lollipop sesame snaps marshmallow sesame snaps macaroon oat cake lollipop. Jelly-o shortbread jelly-o icing liquorice pudding chocolate bar sugar plum chocolate. Pie oat cake cupcake candy biscuit.

Paragnost Lis
Offline
Paragnost Lis
Box: 52
Paragnost/ helderziend. gespecialiseerd in relatie problemen, coaching, kaartreading met de Lenormand kaarten en de Psychic Tarot. Advies op voeding.