?> Chinese sterrenbeeld | Nieuwe Tijd

Chinese sterrenbeeld

Jouw Chinese sterrenbeeld? De Chinese astrologie wordt al heel lang gebruikt om de levensloop van mensen te doorgronden. Deze werkt niet met de sterrenbeelden die wij kennen, maar er zijn 12 Chinese sterrenbeelden; 12 dieren uit de Chinese dierenriem. Een ieder heeft een eigen jaardier.

De Chinese astrologie komt al uit het jaar 2737 voor Christus. Op dat moment is de Chinese kalender de wereld in gebracht door Keizer Huang Ti. De oudste astrologie techniek is de Nine Start Ki, het fundament van de negen sterren; de sterrenconstellatie waar de ‘grote beer’ uit is opgebouwd. Twee andere bekende technieken zijn:

 • Zi Wei Dou Shu – Chinese Sterrenpoort Astrologie
 • Ba Zu – Vier pilaren van het lot

Chinese astrologie, hoe werkt het?

De Chinese astrologie is een stuk complexer als de Westerse astrologie. De Westerse astrologie en de Westerse sterrenbeelden zijn gekoppeld aan de maand waarin je bent geboren. Dit heeft te maken met de posities van de zon, maan en de planeten. Volgens de Chinese astrologie heb je drie verschillende sterrenbeelden. Dit is gebaseerd op het geboortejaar (geboortedier), de geboortemaand (maanddier) en de geboortetijd (innerlijk dier). Deze worden dan weer gekoppeld aan het Yin-en-Yan-principe en de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water). Bij Yin en Yan gaat het om de sleutel tot geluk, harmonie en schoonheid. Wanneer je deze elementen met elkaar verbindt, dan komt uiteindelijk het beeld van iemands persoonlijkheid naar voren.

Wat is dan de Chinese kalender?

De Chinese dierenriem is een cyclus die te maken heeft met de Chinese jaartelling. Ieder jaar staat in het teken van een andere Chinese dierenriem, deze wisselt in het voorjaar wanneer het Chinees nieuwjaar begint. Dit is de eerste dag van de nieuwe maan, dat wordt gevierd. Iedere twaalf jaar bij het Chinese nieuwe jaar komen de twaalf jaardieren weer terug. Je hebt dus telkens een nieuwe cyclus bij het Chinese nieuw jaar om de 12 jaar.

Deze twaalfjarige cyclus wil niet per definitie zeggen dat alle ‘dieren’ van dat jaar dezelfde eigenschappen hebben. Maar het is bij de Chinese Astrologie zeker wel zo dat er overeenkomsten zijn bij de persoonlijke horoscoop.

Chinese sterrenbeeld

De Chinese horoscoop

De twaalf dieren die behoren tot de Chinese astrologie volgen hieronder, daarbij ook de karakter eigenschappen die behoren tot ieder Chinees sterrenbeeld. Ieder dier staat symbool voor een eigen karakter, kleuring of identiteit.

Waar de dieren afkomstig van zijn binnen de Chinese Sterrenbeelden is niet geheel duidelijk. De ene legende heeft het over Boeddha die de dieren uitnodigden bij het nieuwe jaar. Terwijl een andere legende in China spreekt over een wedstrijd van de rivier over steken en de aankomst bepaalde de volgorde van de dieren bij het Chinese nieuwjaar. De dieren die behoren tot de Chinese Astrologie en de Chinese sterrenbeelden zijn:

Rat | Ratten zijn erg intelligent. Een rat wordt vaak gekenmerkt door een harde werker.

Os | Een os is heel evenwichtig, doelgericht maar ook een beetje koppig.

Tijger | Een tijger straalt natuurlijke autoriteit uit en zij weten precies wat ze willen. Een tijger is vurig, een tijger is charismatisch en alert. Ook kan een tijger wel eens tegendraads zijn, net als dat een tijger opvliegend kan overkomen.

Konijn | Konijnen zijn voorzichtige en tactvolle personen. Daarbij zijn ze vaak stiller dan een ander dier en werken ze het liefst in rust.

Draak | Wanneer een draak ergens binnenkomt, dan merk je dat direct. Een draak is extravert en levendig. Ook kan een draak star en onbetrouwbaar uit de hoek komen.

Slang | Een slang gaat graag zijn of haar eigen weg, kunnen goed organiseren en zijn plichtstrouw. Daarbij kan een slang ook arrogant overkomen wanneer ze hun zin niet krijgen.

Paard | Paarden zijn elegant, loyaal en betrouwbaar. Daarbij is een paard nieuwsgierig, wat soms kan leiden tot tijdgebrek.

Geit | Een geit is erg creatief en artistiek. Daarbij hebben ze er een hekel aan als ze worden opgejaagd.

Aap | Een aap is nieuwsgierig en levendig. Zij hebben een goed geheugen en zijn zelfverzekerd.

Haan | Hanen zijn charmant, kleurrijk en ambitieus. Daarbij houdt een haan niet van kritiek.

Hond | Honden zijn heel eerlijk, men noemt ze ook wel een trouwe hond. Een hond zal altijd eerlijk en oprecht zeggen waar het op staat.

Varken | Een varken houdt van regelmaat. Zij zijn bereid om fouten toe te geven en werken graag samen met anderen.

De Chinese filosofie

Bij de Chinese filosofie wordt gesproken over essentiële bouwstenen van de vijf elementen. Het gaat om hout, vuur, aarde metaal en water. Deze 5 elementen staan voor de ‘5 seizoenen’ die de Chinezen kennen. Het extra seizoen die zij kennen is de ‘nazomer’.

 • Lente – Hout | Warm en loyaal
 • Zomer – Vuur | Temperamentvol en dynamisch.
 • Nazomer – Aarde | Eerlijk, trouw en verantwoordelijk
 • Herfst – Metaal | Krachtig en energiek
 • Winter – Water | Flexibel, gevoelig en creatief

Eens per twaalf jaar verandert het element. Je wordt dus 12 jaar lang beïnvloed door één bepaald element. Dit staat onder jouw eigen Chinese horoscoop en Chinese sterren teken.

Wat kan Chinese astrologie voor jou betekenen?

Door achter jouw Chinese Sterrenbeeld te komen, kun je tot bijzondere inzichten komen. Het is namelijk zo dat jouw Chinese horoscoop jou inzicht biedt in:

 • Wie jij bent.
 • Waar jouw levensmissie ligt.
 • Welke aanpak het beste bij jou past.
 • Wat jouw talenten en kernkwaliteiten zijn.
 • Wat jouw valkuilen en blinde vlekken zijn.

De combinatie van jouw Chinese jaarteken en je persoonlijke Chinese tekens biedt inzicht in:

 • Trends en ontwikkelingen
 • De voorspoedige en problematische jaren
 • Valkuilen
 • Groeimomenten

Je kan met de Chinese horoscoop en jouw Chinees sterrenbeeld ook inzicht krijgen in relaties. Dit heeft er mee te maken hoe jij jezelf standhoudt in een relatie tot geliefden, collega’s of vrienden.

Een medium die jou helpt met horoscopen

Wil jij meer weten over sterrenbeelden, astrologie en het Chinese jaarteken? Je kan hiervoor met een medium of paragnost in contact komen. Zij kunnen op basis van jouw sterrenbeeld en de astrologie helpen om inzicht te krijgen in jouw persoonlijkheid. Dit kan gebaseerd zijn op hoe jij omgaat met veranderingen.

De mediums en paragnosten bij de Nieuwe Tijd staan de gehele dag door voor jou klaar om jou te helpen met het krijgen van nieuwe inzichten.

Ingrid
  
Boxnummer 000277
Ingrid
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Medium Ingrid
Delayha Nyari
  
Boxnummer 000241
Delayha Nyari
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Christel
  
Boxnummer 000150
Christel
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Heldervoelend en helderziend medium en relatiecoach.                          Ik help jou met antwoorden en inzichten geven op je vragen, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt! Relaties, liefde, persoonlijke ontwikkeling, werk ....    
Victoria
 
Boxnummer 000361
Victoria
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik ben proffesioneel in het invoelen op het gebied van liefde, werk, toekomst en financieel. Wilt u weten als het goed komt tussen u en uw geliefde? Veranderingen, angst en dromen? Dan kan ik je helpen met jouw situatie.
Medium Layla (2)
    
Boxnummer 000182
Medium Layla (2)
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Helderwetend en voelend medium en kaartlegster ik ben al 40 jaar passioneel bezig met de Tarot en alle andere onderwerpen die tot het paranormale behoren ;contact met overledenen krijg ik eerder spontaan ik kan niet garanderen dat het altijd kan. Op gebied van soulmate connecties kan ik u veel vertellen en ik kan u helpen uw geluk te vinden in een soms chaotisch bestaan U krijgt veel advies en inzichten vanuit de akasha kroniek of het collectieve onderbewuste , live via de webcam chat is ook  mogelijk.Ik  doe dit werk zo duidelijk en concreet mogelijk  ,ik zeg alles wat ik zie en uw eigen vrij wil en actie is natuurlijk ook nog belangrijk ..of die dingen gaan gebeuren of niet als men enkel afwacht dan kan alles langer duren ,daarom is het advies zo belangrijk die u erbij krijgt ,als je verandering wilt dan moet je soms zelf veranderen en uw keuzes aanpassen .Vooral hoe we denken is zeer belangrijk ,onze gedachten hebben krachten! Positief blijven is de boodschap en blijf in u zelf geloven! Universele liefde en licht wens ik u toe ,tot op de chat?
Natasja
 
Boxnummer 000251
Natasja
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
coach, heldervoelend en helderwetend. tarot/orakelkaart legster en Pendelaar.
Yvonne
  
Boxnummer 000292
Yvonne
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Spiritueel coach, gespecialiseerd in alle vragen over liefde en relaties, stress, kids. Persoonlijke groei - begeleiden bij transformatie. Bewustwording. Jou in je kracht zetten, terug naar je prachtige zelf. Leven vanuit je eigen bron.
Medium Florance
 
Boxnummer 000228
Medium Florance
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Hallo ik ben Medium Florance, Wat super fijn om je hier te mogen begroeten. Als paragnost (helderziend- en heldervoelend medium) doe ik ook winti gebeden en toekomstvoorspellingen voor je. Ik ben zeer accuraat en specifiek op het vlak van liefdes- en sociale relaties, werk, studie, gezondheid en alle overige kwesties die jouw huidige en toekomstige leven bepalen. Naast wat ik rechtstreeks doorkrijg (onder meer in beelden), maak Ik ook gebruik van kaarten ter ondersteuning van mijn buitenzintuiglijke waarnemingen, waardoor ik een samenhangender beeld krijg van de vraag en het antwoord. Maar ik ben ook gewoon een hele goede en vooral gezellige gesprekspartner! Ik heb zelf ook het een en ander meegemaakt en kan gewoon heel goed luisteren, maar vooral horen. Tot snel aan de chat of bel;) Groetjes, Florance
Angelique
  
Boxnummer 000303
Angelique
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ben geboren medium-paragnost, helderziend ,weten , voelend.. contact met overledenen.. maar ook leg ik graag de kaarten voor u.
Angel
 
Boxnummer 000140
Angel
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Heldervoelend medium. waarzegerskaarten, liefde, relatie, relatiebegeleiding, kinderen, werk en coaching,Surinaamse zigeunerkaarten ook te koop bij www.mediumplein.nl
Henk Jan
   
Boxnummer 000302
Henk Jan
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Jarenlange ervaring als spiritueel coach & Medium. Verhelderende consulten, inspirerend en altijd met de liefdevolle insteek om het beste resultaat voor jou te behalen.
Baya
  
Boxnummer 000322
Baya
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Al vele jaren een topper op de bellijn. Helderziende waarnemingen, duidingen en toekomstvoorspellingen. Astrologische prognoses. Lenormandkaarten lezen tot in detail
Relationship Expert
 
Boxnummer 000242
Relationship Expert
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
I enjoy reading about love, relationships, soul mates, living partners, cheating and affairs. I will help you with my spiritual and psychic abilities to guide and be in the divine kingdom to help you find the way your current life situations, obstacles, and challenges.
Mandy
  
Boxnummer 000218
Mandy
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Hallo, Mandy hier. Ik heb al van jongs af aan contact met het spirituele. Hier heb ik lang niks mee gedaan. Nadat ik zelf reiki kreeg. Daarna ben ik me open gaan stellen en er mee aan de slag gegaan. Ik heb me verdiept in kaart leggen en pendelen. Mensen aanvoelen kan ik erg goed. En dieren ook. Ik hoop dat ik jullie een beetje inzicht kan en mag geven. Tot snel, Liefs, Indy
Linda
 
Boxnummer 000306
Linda
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
 Ik begeleid jou graag met al je vragen op jouw levenspad. Zit jij met vragen over, liefde, werk, narcisme, verslaving of heb jij behoefte aan een luisterend oor? Ben jij op zoek naar meer positieve motivatie?  Dan ben jij bij mij op de juiste plek. Ik stem af op jouw energie. Daarnaast gebruik ik Engelen kaarten, hierdoor krijg ik meer boodschappen door die ik met jou zal bespreken.
Lou
  
Boxnummer 000247
Lou
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Heb een spirituele gave en heb veel ervaring sinds mijn jeugd.
Amrita
 
Boxnummer 000340
Amrita
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Willem
 
Boxnummer 000207
Willem
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Paragnost en Healer Kim
  
Boxnummer 000248
Paragnost en Healer Kim
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
*Intuïtief Tarot Card Reader* World News Updates (shift/5D/ascentie)/Liefde, Werk, Levensdoel, Toekomst.
Medium Yvonne
 
Boxnummer 000173
Medium Yvonne
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Helderziende wetend en voelend, contact met engelen, en ik geef je boodschappen die je in de toekomst verder helpen.
Angel Mary
 
Boxnummer 000220
Angel Mary
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Bob
   
Boxnummer 000238
Bob
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Spiritueel bewustzijnscoach, paragnost en inspirator
Clarisa
 
Boxnummer 000193
Clarisa
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik zie wat jij niet kan zien en wat jij nodig hebt aan antwoorden, die je nu zoekt. Bel me en ik geef je de meest zuivere antwoorden. Toekomstgericht op elk gebied waar jij met jezelf mee in de knoei zit.
Merel
  
Boxnummer 000291
Merel
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Welkom mooie ziel, help je graag bij al je levensvragen met mijn spirituele gaven. Helderziend-wetend en voelend. Leg als je wilt de Lenormandkaarten. Pendelen en kan je een toekomstprognose geven.
Paragnost Marco
 
Boxnummer 000199
Paragnost Marco
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik ben een helder wetend en voelend paragnost medium. Na een paar korte vragen krijg ik inzicht in je situatie.     
Jo An
 
Boxnummer 000176
Jo An
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Sterk intuïtief empathisch aangelegd, heldervoelend, zien en horen. Zuiver en oprecht help ik met vragen over de liefde hier en nu!
Super Psychic
 
Boxnummer 000243
Super Psychic
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Love Guidance,Psychic Medium & Healing, Dating.. Deception, Marriage Special over POi. Career Rewind your Love Break Up  Love Relationship  Finance  Spiritual Readings  Soulmate  Cheating  Predictions.
 Hope
 
Boxnummer 000471
Hope
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Welkom mijn naam is Hope Ik ben een krachtig, spiritueel, heldervoelend en ziend medium die werkt met de leormandkaarten indien gewenst. Gespecialiseerd op liefde/relatie, werk, tweelingzielen connectie en het  weghalen van blokkades.
Valentino
  
Boxnummer 000329
Valentino
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Heldervoelend, Pranic Healer, Crystal Healer, Psychotherapie, Coach, Spiritual Response Therapie (SRT), Pendelaar, Tarotist, Lenormand, Vedische Astrologie.
Ben Ben
 
Boxnummer 000227
Ben Ben
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Liefdes en carriere coach inclusief tijdslijnen
Test Box
 
Boxnummer 000203
Test Box
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Marshmallow soufflé chupa chups bear claw danish wafer. Pudding cake cupcake croissant cheesecake donut dragée. Cake brownie pudding dragée apple pie. Candy chocolate tiramisu cupcake danish bear claw. Chocolate jujubes brownie muffin pastry cake chupa chups. Marzipan sugar plum sesame snaps pudding powder marshmallow. Macaroon powder caramels powder cake chupa chups brownie candy sesame snaps. Tootsie roll chocolate cake fruitcake jelly beans marshmallow croissant topping sesame snaps jelly beans. Chocolate chocolate cake chupa chups gingerbread cake gummies croissant toffee. Dessert cake macaroon sugar plum jujubes. Liquorice jelly beans gummies icing shortbread cake pie sweet roll. Topping sugar plum dessert lemon drops jelly beans muffin lemon drops dessert jelly-o.
Truthful Insights
 
Boxnummer 000244
Truthful Insights
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
looking for real love reading? Or are you facing problems in your relationship or have doubts about your partner? Are you looking for very senior and beneficial advice & reading from an experienced person?
Cassandra
   
Boxnummer 000172
Cassandra
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik ben helderziende, heldervoelend, kaartlegster, relatie problemen, fotoreading, pendel. Zwarte magie verbreken.
Medium Angie
 
Boxnummer 000178
Medium Angie
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Angie: Heldervoelend, wetend en ziend topmedium en kaartlegster. Specialisatie alle vragen over de liefde, tweelingzielen en hoe meer geld te creëren. Indien gewenst blokkade healing voor liefde en geld op afstand mogelijk.
Spiritueel coach Sky
 
Boxnummer 000181
Spiritueel coach Sky
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik ben gespecialiseerd: Narcistische relaties, Zielsconnecties, Transformatieprocessen, Persoonlijke blokkades, Kaartleggen, Pendelen
Quin
  
Boxnummer 000321
Quin
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Al vele jaren help ik mensen verder in het nemen van hindernissen die zich voordoen op hun levensweg. Buiten mijn gaven gebruik ik als belangrijkste tool de Lenormandkaarten
Medium Arlette
 
Boxnummer 000161
Medium Arlette
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Spiritueel Coach, Heldervoelend, HSP Coach, met jarenlange ervaring. Door goed te luisteren, goed af te stemmen en in te voelen, geef ik je graag duidelijkheid en inzicht op al je levensvragen. 
Casandra
 
Boxnummer 000192
Casandra
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Met behulp van mijn gidsen en de kaarten help ik jou graag op je zoektocht naar inzichten.
Cher
  
Boxnummer 000286
Cher
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ervaren helderziende. Ik voel personen en situaties aan en ik kan zien wat iemand denkt en voelt. Ik leg daarnaast ook Lenormand kaarten.
Manuela
  
Boxnummer 000530
Manuela
offline
€ 1.00 min
offline
€ 1.00 min
Ik ben Manuela al 20 jaar werkzaam als paragnost en medium.