Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Ben je eerlijk en te vertrouwen als je alles goed vindt?

Ben je eerlijk en te vertrouwen als je alles goed vindt?

Ben je eerlijk en te vertrouwen als je alles goed vindt?Ben je eerlijk en te vertrouwen als je alles goed vindt?. Ik ben zo eerlijk als wat en zal het vertrouwen van een ander nooit beschamen. Hele mooie eigenschappen. En menigeen denkt dat die ze bezit.

Toch loopt van deze groep het liefdesleven en andere relaties vaak niet over rozen. Hoe kan dat?

Vaak vinden ze van anderen, dat die vaak huichelachtig zijn en de waarheid niet spreken. Hoe kan het dat we bijna allemaal de plank mis slaan, als het om eerlijkheid en vertrouwen gaat. Daar hebben wij van Mediumvisie wel een visie over.

Ben je eerlijk en te vertrouwen als je alles goed vindt? Velen zullend dan zeggen ja. Want wat heeft het eigenlijk met elkaar te maken. Als ik alles goed vind, kan ik toch nog steeds eerlijk zijn en te vertrouwen?

Stel je voor, je ontmoet een hele leuke partner en jullie besluiten samen door het leven te willen gaan. Jij vindt eigenlijk alles goed en in jouw ogen ben je eerlijk en te vertrouwen. Denk je dat deze relatie voort zal duren? Dat jij en hij echt gelukkig zullen zijn, als jij altijd alles goed vindt?

Zal er nooit een moment zijn, dat je boos wordt? Ergens helemaal klaar mee bent? Ja, maar dat is toch logisch. Dat heb je allemaal wel eens in een relatie! Dat klopt. We zijn dit eigenlijk allemaal heel normaal gaan vinden. De vraag is, is dit zo normaal, zoals we het zijn gaan vinden.

Als je alles altijd goed vindt, is er toch geen reden om boos te worden! Daar wel eens bij stilgestaan? Schijnbaar vind je dan toch niet alles goed, anders zou je niet zo te keer gaan. Wat gebeurt er nu eigenlijk? En dan pakken we eerlijkheid en vertrouwen er bij.

Ben je eerlijk geweest, door nergens iets over te zeggen? Heb je daarmee de ander zijn vertrouwen misschien geschaad? Kijk nu komen we waar wij van Mediumvisie aandacht aan willen geven. Alles altijd goed vinden, dan ben je eigenlijk niet eerlijk en niet te vertrouwen.

De ander heeft er namelijk recht op te weten wat er in jou omgaat. Als je dat niet vertelt en aangeeft, dan zal die ander op een gegeven moment het vertrouwen in jou gaan kwijtraken. Want jij geeft de ander geen vertrouwen, door niet aan te geven wat je dwars zit. Of fijn vindt.

Veel relaties lopen hier op stuk, weten wij van Mediumvisie. Onze mediums en paragnosten krijgen dagelijks hier de voorbeelden van. Ik snap het niet, zegt een cliënt dan. Ik ben zo eerlijk als wat en te vertrouwen en toch blijven partner niet.

Zo was er een cliënt die heel lief en aardig was. Altijd klaarstond voor de ander en toen ging die vreemd. Alsof er een dolk in haar hart werd gestoken. Ze had een gesprek met Lucia en die voelde direct waar de schoen aan het wringen was.

Als je altijd lief bent en klaarstaat, dus eigenlijk alles goed vindt, dan kun je denken dat je eerlijk bent. Je bent het niet. Eerlijk zijn vraagt namelijk ook om aan te geven wat je dwars zit. Waar je tegen aanloopt. Vertel je dat niet, onthoud je de ander jouw gevoelens.

De ander weet dan niet wat jou beweegt. Die gaat er dan vanuit dat alles goed is en gaat zijn gang. Maar het ergste van alles is. Als je niet eerlijk bent over je gevoelens, voelt de ander zich niet gezien en gehoord. Dan gaat die op zoek naar aandacht elders.

Wat nooit goed te praten is, daar heb je helemaal gelijk in. Alleen probeer ik je te laten zien, dat alles altijd goed vinden, eigenlijk niet eerlijk is naar de ander.