Is positief denken overal de oplossing voor?

positief denkenIs positief denken overal de oplossing voor? We roepen het vaak, denk positief, want dan voel je je goed. Loopt alles als vanzelf van een leiden dakje. Klopt dit? Is het echt zo dat positief denken overal de oplossing voor is. We gaan eens te rade bij mediums en paragnosten van Nieuw Tijd.

We zeggen ook wel, affirmeren wat je wenst en er positief instaan, dan krijg je het echt voor elkaar. Helaas, dit gaat niet altijd op. Alleen positief denken aan iets en er dan van uitgaan, levert vaak niet datgene op, waar je vurig op hoopt.

We gaan het vaak doen, bij een verloren liefde zegt een paragnost van Nieuwe Tijd. We willen alles doen, er voor over hebben om datgene wat er was, weer op dezelfde voet, voort te kunnen zetten. Als ik er nu maar positief insta, dan krijg ik het.

Het is een illusie, want onze geest heeft een bewuste en een onderbewuste. Waarbij onze bewuste geest zich alles kan herinneren, het leven nu kan omschrijven en ook kan bedenken wat je graag in de toekomst zou willen zien. En daar ben je positief aan het denken, met je bewuste geest.

De onderbewuste geest is vele malen krachtiger dan ons bewuste geest. In ons onderbewuste zit heel veel kennis, waar we ons nog niet bewust van zijn. Als ons onderbewuste geest zoveel malen krachtiger is, zal deze “winnen”.  Hoe komt dat?

Je onderbewuste is geprogrammeerd. Als je als kind te horen hebt gekregen, constant dat je stout bent, het niet goed doet. Altijd te horen kreeg dat je niets voorstelde, kun je nog zo positief iets willen wensen en affirmeren, je geprogrammeerde brein, je onderbewuste kun je niet wijsmaken dat het nu ineens anders is.

Heeft positief denken dan helemaal geen zin? Jazeker wel. Het helpt je zo wie zo, op een veel fijnere manier in het leven te staan, geeft een medium van Nieuwe Tijd aan. Daarnaast geef je aan je onderbewuste af, zie je wel. Ik ben wel goed, ik stel wel iets voor. Ik ben goed genoeg zoals ik ben. Waardoor je eigenlijk met het positieve denken, je onderbewuste de overtuigingen anders gaat laten zien en denken.

Maar met positieve gedachten alleen denken dat iets gaat gebeuren, nee zegt een paragnost van Nieuwe Tijd. Helaas, werkt het dus niet zo. Onze onderbewuste geest is in feite de baas over ons. Die bestuurt ons dagelijks leven.

Je kunt het je als volgt voorstellen, zegt een medium van Nieuwe Tijd. Je bent heel bang dat je partner je verlaat. Daar moet je niet aan denken. Dus denk je, als ik er nu maar positief in gaat staan, dan blijft mijn partner.

Nee, je kunt met positief denken, de onderliggende angst nooit verdoezelen. Die angst is vele malen sterker. Dat wil nog niet zeggen dat je partner zal vertrekken. We willen met dit voorbeeld laten zien, hoe de bewuste en onderbewuste geest te werk gaat.

Dat betekent dat je onderbewuste brein zoveel in de melk te brokkelen heeft, dat je echt aan de slag zal moeten gaan, om jezelf te herprogrammeren. Dat is zeker mogelijk. We kunnen tenslotte van onze angsten afkomen, die we ooit hebben opgedaan in de loop van ons leven.

Daarbij kunnen wij je van Nieuw tijd heel goed bij helpen. Als jij zegt, ik wil af van mijn angsten. Ik wil wel eens een kijkje laten nemen in mijn onderbewuste, neem dan gewoon eens contact op. Je zult zien dat je met heel veel inzichten het gesprek met een zeer tevreden gevoel gaat afsluiten.