Hoe ontwikkel je zelfvertrouwen?

Hoe ontwikkel je zelfvertrouwen?Hoe ontwikkel je zelfvertrouwen? Leven met zelfvertrouwen maakt het leven zoveel fijner en aangenamer. Wie wil dat nou niet. Je staat dan met jezelf echt midden in het leven. Niemand die jou niet ziet, of hoort. Je krijgt respect van je omgeving.

Veel mensen missen het, best vreemd vinden wij van Mediums 2.0. Je zou toch zeggen, in de huidige tijd, dat geven we toch onze kinderen mee? Helaas, het gebeurt nog veel te weinig. Ouders die zelf worden opgeslokt door al hun verplichtingen. School die ook nog niet er echt op is afgestemd. Ja, er worden wel lessen er in gegeven.

Maar eigenlijk moet de manier van omgaan met de kinderen, de presentatie van de leerstof en ook hoe ouders met hun kinderen omgaan er voor zorgen dat ze het aan zelfvertrouwen nooit zal ontbreken.

Iedereen in zelfvertrouwen, dat zal wat worden. Hoe ontwikkel je zelfvertrouwen? We vragen het aan de mediums en paragnosten van Mediums 2.0. Zij begeleiden tenslotte veel mensen tijden de gesprekken aan de telefoon en op de chat, die hun zelfvertrouwen volledig kwijt zijn.

Het begint allemaal met jezelf serieus te nemen. Als je daarmee start, dan gaat je zelfvertrouwen groeien. Hoe bedoel je dan eigenlijk, jezelf serieus nemen? We maken ongemerkt, onbewust, maar ook bewust, afspraken met onszelf.

Vanaf morgen ga ik. Starten met lijnen, stoppen met roken. Die collega aanspreken die mij constant zit te pesten en naar beneden wilt halen. Dat zijn hele duidelijke afspraken die je met jezelf maakt. Houden we ons er aan? Vaak niet.

Dat betekent het volgende. Als jij niet met jezelf ergens aan houdt, verwacht je dat van een ander ook niet. Of juist wel, dat is dan nog hypocriet ook. En zal je telkens boos maken en teleurgesteld. Je verwacht dan van een ander dat die jou wel serieus neemt, maar je neemt jezelf niet serieus.

Begrijp, zegt een medium van Mediums 2.0, dat jezelf serieus nemen, je een bepaalde energie uitstraalt. Die energie die wordt gevoeld, daarmee straal je een bepaalt zelfvertrouwen mee uit. Als je aangeeft, ik regel dat. En je doet het niet. Neem je zowel jezelf als de ander niet serieus. En dat ondermijnt je eigen zelfvertrouwen.

Je ziet, wil je bouwen aan zelfvertrouwen. Start met datgene wat je met jezelf afspreekt, ook daadwerkelijk te doen. Je kunt elke dag je iets voornemen. Maar als je het blijft doorschuiven naar de dag er op. Dan baal je toch ook op een gegeven moment van jezelf!

Daar bouw je dus geen zelfvertrouwen mee op. Je hebt als mens nodig dat je op zaken die je doet en onderneemt, een gevoel van trots er door krijgt. Wanneer ben je dat? Als je met jezelf iets hebt geklaard, hetzij iets wat je voorgenomen hebt. Een opdracht van je werkgever hebt gedaan. Dan sta je daar en je denkt van.

Zo, dat heb ik toch maar mooi gedaan! Dat gevoel, dat is zelfvertrouwen. Met jezelf uitdagingen aangaan. Durf je bepaalde dingen niet. Ga ze aan. Durf je niet alles te zeggen, ga het wel doen. Elk klein stapje ook, door juist het te gaan doen, bouw je aan je zelfvertrouwen, zegt een spiritueel consulent van Mediums 2.0.

En als je er hulp bij wilt, kun je altijd bij ons terecht. Wij zijn kanjers om mensen te begeleiden in hun zelfvertrouwen.