Ziek worden door angst en stress, het bestaat

Ziek worden door angst en stressZiek worden door angst en stress, het bestaat. Zelfs artsen zijn er zich er in aan het verdiepen. Dat de mens ziek kan worden door angst en stress. Zodanig dat als de persoon iets ernstigs meemaakt en daarvan hersteld, de angst en de stress zo aanwezig zijn. Dat alsnog de persoon er niet bovenop komt.

De grootste sluipmoordenaar is angst en stress. Een heel naar duo, zegt een paragnost van Nieuwe Tijd. En wij, mediums en paragnosten hopen echt en zullen daar ons steentje aan bijdragen, dat steeds meer mensen loskomen van angst en stress.

Zonder dat we er erg in hebben, gaan we ons uiterste best doen. Om te zorgen dat we een goede partner zijn, een goede ouder. Voor ons werk ons uiterste geven. Alles staat onder hoogspanning, zonder dat we het weten. Al dat uiterste best doen van een mens, komt ergens uit voort. Het komt voort uit angst.

Angst niet goed genoeg te zijn, bang om afgewezen te worden. Bang dat een ander niet voor je kiest en ga zo maar door. Wij van Nieuwe Tijd noemen dat leven vanuit de angst in plaats vanuit de kracht. En kracht in deze is, leven vanuit de liefde.

Liefde kent namelijk geen angst. Hoe ontstaat het dat zo ongelooflijk veel mensen vol zitten met angst en stress? De prestatiemaatschappij. Er bij willen horen. De beste willen zijn. Gezien en gehoord willen worden. Boven de rest uit willen steken. Dat krijgen we van kinds af aan mee. Dat is wat je weet. Daar blijf je naar handelen.

Dat je dan vastloopt, angstig en gestrest bent, heb je lange tijd niet in de gaten. Dat je motor, want die heeft een mens ook, elke dag 24 uur overuren draait, we staan er niet bij stil. Alles gaat vlug en snel. Echt ergens de tijd voornemen. Momenten van overpeinzing, een keer lekker een dag lummelen, jezelf toestaan nergens aan te denken, waardoor de motor kan stabiliseren, is er echt niet meer bij.

We moeten door, we moeten zoveel en van alles. En dat allemaal door angstig zijn. Want stel je voor, dat wat je bezit, je ineens niet meer kan betalen en het dan kwijtraakt. De druk is enorm en die druk wordt groter en groter. Dat is de sluipmoordenaar in je, zonder het in de gaten te hebben.

Dan word je ziek, zegt een arts en kom je stil te staan. Dat gebeurt niet zomaar. Je lichaam geeft het op. Vaak zijn mensen, als ze genezen zijn ook genezen van het leven wat ze daarvoor hadden. Nooit meer, hoe gek heb ik kunnen zijn. Hun angst is radicaal gedraaid in liefde voor zichzelf.

Maar er zijn ook mensen die helaas niet zover komen en, al zijn ze genezen, nog steeds in de angst zitten en er helemaal niet meer uit kunnen komen. Wat ze ook proberen. Het lukt ze niet. Ze maken zichzelf letterlijk ziek door angst, pijn, stress en verdriet. Die is zo sterk in hun aanwezig, dat zelfs een arts, waarbij deze mensen kwamen te overlijden. Erachter kwam dat de kwaal waar aan ze leden, ze niet aan overleden waren. Ze waren overleden door verkramping van angst.

De kwaal was er namelijk niet meer. Wij van Nieuwe Tijd pleiten echt voor een andere aanpak, een nieuwe tijd, waarin de mens niet alleen maar bezig is om alles goed te doen voor een ander. Want daardoor ontstaat angst en stress.

Dat we een ieder gaan leren en meegeven dat die even belangrijk is als ieder ander en mag zijn wie die wilt zijn. Zichzelf. Dan voorkomen wij dat zoveel mensen ziek worden door angst en stress. Wij, spiritueel hulpverleners zien dit onder onze ogen gebeuren. Proberen iedereen die ons consulteert in zijn eigen kracht te zetten. Want sta je daar in, ben je de angst voorbij.