Wiccas en authenticiteit

Wiccas en authenticiteitWiccas en authenticiteit. Trouw zijn aan jezelf, aan je eigen persoonlijkheid, geest of karakter. Is een term die voorkomt uit de filosofie. Het zegt, ondanks wat er buiten mijzelf om gebeurt, ik leef naar mijn eigen bewuste.

Bekende namen als Jean Paul Satre, Socrates, Einstein hebben getracht authenticiteit uit te werken. Te funderen. Het is geen geloofsovertuiging, het heeft niets te maken met religie. Het is de mens zelf die een heilig geloof heeft in zijn manier van in het leven staan.

En als je naar wiccas kijkt, de echte, dan leven deze met zichzelf ook op een authentieke wijze. Ze laten wat buiten zich om gebeurt, gebeuren. Niet dat ze hun kop in het zand steken. Of er voor weglopen. Of het afkeuren, dat allemaal juist niet.

Ze hebben een diep geloof in hoe ze hun eigen leven willen inkleuren en kleur willen geven. Daar staan ze voor de volle 100% achter. Daar leven ze naar en vanuit. Ze hebben een bepaald charisma, en dat voelen anderen direct.

Authenticiteit en charisma gaan om die reden dan ook hand in hand. Als we zo’n persoon tegenkomen, voelen we oprechtheid, eerlijkheid, puurheid, waarheid. Ook al zijn we het niet eens met hun denkbeelden, de dingen die zij zien zoals ze ze zien. We hebben er op de een of andere manier toch diep respect voor. Ze dwingen dat als vanzelf af.

Authenticiteit is jezelf kennen. Jezelf hebben leren begrijpen. Een verbinding aan zijn gegaan met jezelf. Zo kom je op anderen ook over als echt, ze zijn als het ware hun pure zelf. Een echte wicca pik je er dan ook zo uit.

Krachtig, welbespraakt, zelfbewust, zelfverzekerd. Laat zich door niets of niemand van de wijs brengen. Zal nooit een ander iets wijs willen maken. Daarentegen bezitten ze wel enorm veel wijsheid en door met ze van gedachten te wisselen, gebeurt er iets met je.

Alsof je door de woorden tot andere inzichten komt. Aan het denken wordt gezet. Dat is de kracht die heksen in zich hebben. Ze zijn authentiek, dat stralen ze uit. Hun woorden snijden hout. Ze weten zelf heel goed waar ze voor staan. Laten zich niet door wie dan ook van hun eigen pad halen.

Ze zijn ook vaak de rust zelve. Hebben een tomeloze energie. Alles in hun staat in een positieve stand. Ze hebben een enorm zelf oplossend vermogen. Zijn van iemand afhankelijk. Zijn zich bewust dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor al het geluk in hun leven.

Ze begrijpen maar al te goed dat als ze hun geluk laten afhangen van een ander, dat ze dan in een afhankelijke positie terecht komen. En wat hun kan maken, kan hun ook breken. Als je zo leeft, ben je niet authentiek.

Dan waai je met andere winden mee. En kan het zomaar zijn dat je telkens in een storm terecht komt, waar je niet in terecht wilt komen. Ze hebben een zeer rijk en positief leven, stralen geluk uit. Dat laten ze zich door niets of niemand ontnemen.

Daarom zijn gesprekken met een wicca ook zo ongelooflijk waardevol. Ze zullen je nooit het gevoel geven, dat je iets niet goed doet. Daarentegen houden ze je een spiegel voor. Waarmee jij iets mee kunt. Je authentieke zelf worden.

Bel of chat dan ook gerust eens met een van de wiccas. Het zal als een verademing voelen. Waar jij jezelf een voordeel mee kunt doen.