Weest het licht dat straalt tijdens de decembermaand

decembermaandZe vraagt het medium een hele specifieke vraag. Kun je mij vertellen wat er mij in de maand december te wachten staat. Zo’n vraag wordt niet zomaar gesteld, daar zit iets onder en een medium die goed is in haar vak, weet de antwoorden.

Dat het met de liefde te maken heeft, gaf het medium aan, ja dat klopt en dat je ergens op zit te wachten, ja dat klopt ook. Maar wat ik ook zie, zei het medium, datgene waar je op wacht, dat wil je liever niet dat het gebeurt. Dat klopt ook gaf de klant aan. Mijn ex heeft er nog al een handje van in de maand december weer van zich te laten horen en ik maak mij er nu alweer zenuwachtig voor.

Dan kloppen mijn waarnemingen, geeft het medium aan en waarom word je er zenuwachtig voor. Hij wil mij terug en ik twijfel, al jaren. Elke keer brengt hij het weer zo dat hij mij aan het wankelen brengt. Ik ben altijd blij als de decembermaand weer voorbij is.

Je geniet dus niet van al het moois dat de decembermaand ons brengt, samenzijn, liefde, verbinden, goede gesprekken, de lichtjes, de verwondering. Nee, al jaren niet. Als je nou al jaren elke keer weer de angst in de benen hebt voor de decembermaand, heb je er dan ook al eens bij stilgestaan, dat jij en deze man helemaal nooit meer bij elkaar gaan komen. Meen je dat nou!

Ja, natuurlijk, al jaren zijn jullie niet samen, jij wordt onzeker als de decembermaand nadert, wil jij deze man dan? Sta je te springen om samen met hem verder te gaan? Nee, nou je het zegt, dan had ik dat al lang gedaan. Juist, dus waarom maak je jezelf dan zo onzeker, waardoor je de leukste en gezelligste maand van het jaar aan je voorbij laat gaan.

Je hebt helemaal gelijk, ik heb er zo niet naar gekeken, ik ben er zo in mee gegaan en de angst die mij in de greep had. Ik kon er niet meer in realiteit naar kijken, heb mij mee laten slepen hierdoor. Ik wil deze man inderdaad niet terug. Ik wil gaan genieten van de decembermaand.

Wat goed dat je nu tot deze conclusie komt en het zo hardop voor jezelf uitspreekt. Want nu zeg je heel duidelijk tegen jezelf. Het is voorbij, ik kies voor mijzelf. Ik ga niet zenuwachtig zijn. Ik ga het lichtje in de maand december zijn.

Ze moet er om lachen, de ontlading is daar, heerlijk om dat als medium mee te mogen maken en mensen te mogen helpen een situatie op een andere manier te bekijken en daardoor ze te verlossen van stress, opgekropte kramp in hun maag. Ze is er dolblij mee en ze geeft aan, voel mij al zoveel beter. Laat hem contact zoeken wat hij wil. Ik laat niets meer van mij horen.

Dat is inderdaad de beste weg, zolang jij daar niet rancuneus en boos onder blijft. Of aan blijft denken. Daar heb je jezelf mee en schijnt het licht in je niet. Het zijn je eigen emoties, die je in de weg zitten, om altijd je eigen licht te laten schijnen.

Het leven zal ons altijd mensen geven, die niet op onze golflengte zitten, daar zijn we nou eenmaal mens voor. Er is er niet een zoals jij en jij wilt van anderen geen pijn en verdriet hebben. Je dat te realiseren, zal jouw licht altijd blijven schijnen. Je waakt er voor, je zorgt goed voor jezelf en niet alleen in de decembermaand, in alle maanden van het jaar.

Zodat jij straalt voor al die anderen die het licht in zichzelf nog niet hebben kunnen vinden en jouw voorbeeld kunnen gaan volgen. Als jij je prachtige zelf bent, ben je een spiegel voor een ander. Des te meer lichtjes, des te mooier wordt het leven voor iedereen.