We hebben als mens een immense verantwoordelijkheid op de hals gehaald

VerantwoordelijkheidZonder het ooit te beseffen, hebben we als mens een immense verantwoordelijkheid op de hals gehaald. Door ons brein te vergroten, we wilden als mens superieur zijn aan de rest, hebben wij de taak om de aarde, die bestaat uit natuur en miljarden levende wezens, goed te verzorgen.

Alles wat leeft en bloeit is onder onze verantwoordelijkheid gekomen en wat maken we er met zijn alleen een gigantische puinhoop van. We zien de aarde niet als de plek waar we wonen. We zien het als een plek die we bezitten en moet doen, wat wij er van verlangen. Produceren. We halen de hele aarde leeg. Bouwen hem compleet vol. Gooien ons afval overal neer, zonder na te denken over de gevolgen. Dat hierbij levende wezens, die ook onder onze verantwoordelijkheid vallen, daarbij met uitsterven worden bedreigd, wie maakt zich daar nou zorgen om.

De aarde is praktisch uitgekleed en momenteel plukken wij daar zure vruchten van, die we voelen in onze portemonnee. De vraag is, wie is hier verantwoordelijk voor? Zijn wij dat de mens die braaf doet wat ze is geleerd en zorgt dat iedereen te eten, te drinken heeft. De mens verzorgt tot aan het graf?

Of is er te wijzen naar een kleine groep, die het voor het zeggen heeft? Die niet alleen de aarde heeft uitgekleed, maar het gros van de mensen ook? Hebben al deze mensen geen idee waar ze mee bezig zijn?

De vraag is, is er echt sprake van een klimaatverandering door menselijk toedoen? Al je het vraagt aan een mediums en paragnosten van Nieuwe Tijd, zijn ook hier de meningen verdeeld. Wel dat er iets moet gebeuren. Maar wie is er nou eigenlijk de baas? Wie weet is dat de natuur zelf wel. Echter, juist deze verdeeldheid lost niets op.

Het is de eenheid, het verbinden met elkaar dat voor de oplossing gaat zorgen. Respect hebben voor alles wat leeft en groeit en bloeit. Zodra we elkaar een menswaardig leven gaan gunnen, gaan we respect hebben voor de plek waar wij mogen vertoeven en alles wat er op aanwezig is.

Wij gedragen ons echt niet menswaardig, geven mediums en paragnosten van Nieuwe Tijd aan. Als dat wel zo was, zouden we dat terugzien in ons handelen. En dat zien we niet en we weten ook hoe of dat komt.

Het menswaardig handelen, oftewel de spirituele leer wordt niet meegegeven. Hoe kunnen we menswaardig handelen als onze authenticiteit niet wordt gezien. We hebben geen idee van de cycli, tussen aarde, de maan, de zon, de andere zonnestelsels, oftewel het universum. Doen we als als iets wat weggelegd is voor hooggevoeligen.

We doen ongelooflijk veel kennis op, cognitieve kennis ja, maar is dat voldoende om ons in te laten zien wat menswaardig handelen is. Het laat ons niet zien wat de natuur betekent en hoe we er op een natuur waardige manier mee om dienen te gaan.

De mens zijn taak is immens en die verantwoordelijkheid pakken, helaas. Nee. We hebben er een enorme puinhoop van gemaakt en nu willen we gaan redden wat er te redden valt. Altijd gaat de mens pas tot actie over, achteraf.

We leven het leven achterwaarts in plaats van voorwaarts en dat komt, omdat we ons richten op totaal verkeerde zaken die in het leven belangrijk zijn. De hebberigheid van de mens zelf loopt hem voor de voeten en is om die reden mensonwaardig.

De mens denkt nu, met allerlei idee├źn het tij te kunnen gaan keren. Daarmee zeggen ze wederom. We hebben er eigenlijk nog steeds niets van begrepen. Start met het doorgeven van spirituele kennis. Daar begint het mee. Wanneer gaan we dat inzien? Dan gaan we op weg naar een Nieuwe Tijd!