Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Wat zegt het over jezelf als je overal op tijd bent

Wat zegt het over jezelf

Wat zegt het over jezelf Wat zegt het over jezelf als je overal op tijd bent. Wel eens bij stilgestaan dat jij de neiging hebt altijd overal op tijd te willen zijn en een bloedhekel hebt aan te laat te komen. Dat dat heel veel zegt over wie jij bent en hoe of je in elkaar steekt. Zou het kunnen betekenen dat je de lat hoog legt voor jezelf. Dat je het te goed wilt doen en om die reden overal op tijd wilt zijn.

Zou het ook zomaar kunnen zijn dat je streng bent voor jezelf? En dat alles tot in de perfectie geregeld moet worden. Er zijn van die mensen die op alle details letten. Als ze een feestje organiseren, moet het allemaal er zo uitzien zoals ze zelf het beeld op hun netvlies hebben. Waag het dat iets niet goed staat, niet schoon is, ergens een vlekje op het tafelkleed te zien is, dat kan en mag niet voorkomen.

Overal op tijd willen zijn, zeg maar chronisch te vroeg aanwezig, daarmee zeg je ook iets anders. Ik ben betrouwbaar, je kunt op mij rekenen, dat laat je er mee zien. Je zult merken dat het ook zeker in je voordeel kan werken. Het is aan jou hoe je er zelf mee omgaat. Wil je punctueel zijn voor een bepaalde reden?

En heb je zelf al eens stilgestaan bij die reden. Wil je erkenning, waardering? Heb je het gevoel dat je dat te weinig hebt gekregen en ben je daarom zo punctueel en stipt overal aanwezig. Waarmee je laat zien, ik ben er, zien jullie mij. Geef mij waardering.

Of vind je het gewoon fijn overal op tijd te zijn, zodat je daardoor minder stress ervaart. Het is heel belangrijk voor jezelf je eigen gewoontes eens te bekijken en bij stil te staan waarom je iets doet zoals je het doet. Het kan namelijk zijn dat je het doet om een reden die helemaal niet bij je past en hoort. Dan dwing je jezelf dus ergens toe, wat juist jou tegenwerkt.

Je legt dan beperkingen op, die helemaal niet nodig zijn. Overal op tijd willen zijn, kan ook betekenen dat je niets wilt missen, want stel je voor, dat ze iets vertellen en jij het niet hebt gehoord en er nu niet op kan anticiperen. Misschien wil je altijd op tijd zijn, omdat je het verschrikkelijk vervelend vindt, binnen te moeten komen en alle ogen op jou zijn gericht.

Het zegt dus zomaar heel veel over wie jij bent als mens als je overal op tijd wilt komen. Het is leuk om dat eens samen met een medium of paragnost te onderzoeken. Die zien meer met hun helderziendheid en weten meer met hun helderwetenheid dan jij. Je zult zomaar eens antwoorden kunnen krijgen, waar je zelf nog ooit eerder bij stil hebt gestaan en je nu wakker gaan schudden.

Heb je soms ook een hekel aan mensen die altijd te laat zijn? Vast wel, ook dat zegt iets over jou. Je kan minachtend naar ze. kijken, zo van. Je hebt zeker geen moeite gedaan je goed voor te bereiden, net zoals anders zal je wel weer een paar opmerkingen maken die kant nog wal raken. Weet je dat alles waar je je aan irriteert, ook een les voor jou in zit.

Net zo goed als jij diegene die te laat komt, een spiegel voorhoudt. Jij zegt tegen deze persoon, wordt eens wat verantwoordelijker. De persoon zegt tegen jou, laat de touwtjes wat vieren. Het mooie is dat we allemaal elkaars spiegel zijn en we allemaal onze eigen gewoontes hebben. Als we ons dan irriteren, dan betekent het.

Doe een pas op de plaats, schijnbaar moet ik het anders gaan zien en doen. Er is niets mis met overal op tijd te zijn, als het voor jou fijn voelt, is dat de weg. Maar heb je er negatieve gevoelens bij naar diegenen die altijd te laat komen, dan is verandering op zijn plaats.