Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Wat is wiccawijsheid, een paar spreuken nader belicht

Wat is wiccawijsheid

Wat is wiccawijsheidOp Wiccamagie, het heet niet voor niets magie, vind je ze, de moderne heksen, die midden in het leven staan. En jou graag wegwijs willen maken in een hele mooie vorm van leven. Ze maken ook gebruik van spreuken. Deze spreuken zijn vaak magisch en houden heel veel in. We lichten er een aantal voor je toe.

We kunnen de spreuken van heksen ook heksenwijsheid noemen. Welke wijsheid geven ze een ieder graag mee?

• Magie kun je krijgen door te verbinden met je goddelijke zelf, waarbij je je verbindt met de natuur en gebruik maakt van engelen en gidsen. Als je verbonden bent met jezelf en de natuur, wordt je één. Daarbij wijst je gids en de engelen je de weg. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van engelenkaarten of gidsenkaarten. Elke dag een kaart trekken, geeft je de wijsheid van een heks mee.

• Emoties horen te stromen, zichtbaar te zijn en te worden geuit. Als je je emoties inhoudt, ze niet uitspreekt en niet laat zien, dan loop je in het leven vast. De wijsheid die je hierbij meekrijgt is, luister goed naar wat je geest, je hart, je gevoel te vertellen heeft. Laat dit zien, durf het uit te spreken. Zo blijf je wijs n heel van binnen.

• Steek altijd je handen uit de mouwen. Als we aan een heks denken, zien we een bezem. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat is niet zomaar. Ze zitten nooit stil, zijn altijd bezig, daarbij gebruikmakend van hun bezem. Schoonvegen, opruimen en dan niet alleen rommel wat er ligt. Ook innerlijke rommel. Ze zullen nooit van binnen iets in zich hebben, wat er niet thuishoort. De wijsheid in deze is, maak jezelf van binnen schoon. Dan ben je een lang gezond leven beschoren.

• Zorg dat er in je leven sprake is van een cadans, een soepel stromend ritme. Veel mensen schieten van een diep dal, door naar de meest hoge berg. Ze laten zich leiden door alles wat er in hun omgeving gebeurt. Heksenwijsheid zegt, laat je niet leiden door je omgeving. Laat je leiden door jezelf. Dan kan er om je heen van alles gebeuren, waar je wel in mee gaat, maar je behoud je eigen cadans en stroom. Het voordeel hiervan is, veel meer rust te ervaren. Je niet gek laten maken.

Je ziet, eigenlijk zijn het hele normale zaken waar ze zich mee bezig houden, helemaal niet wereldvreemd of gek. Toch zul je je verbazen tijdens een gesprek met een van de wiccas. We denken vaak dat we ons leven goed op orde hebben. Je zult er achter komen dat op veel punten braakliggende terreinen zijn.

Wijsheid hierboven, lijkt makkelijk. Toepassen in de praktijk vraagt om oefening, elke dag weer. Wie is er nu echt verbonden met zichzelf? Wie is er bezig met zichzelf liefhebben, en zijn emoties door en door te kennen. Ze te durven uiten, waarbij je een ander geen pijn doet.

Het is de magie van het leven die ze jou mee kunnen geven. En zal je nu al verklappen, dan heeft ze het niet over een partner, een geliefde of een hoop geld op de bank. Dat zijn voor heksen geen punten waar naar wordt gekeken. Ze zijn bezig met liefde op een hele andere manier. Waar zij geluk uit putten.

Jouw nieuwsgierigheid is gewekt, ik voel het. Bel of chat met een van de moderne heksen, die maken jou zodanig wijs, dat ook jij de magie van het leven kunt gaan ontdekken.