Wat is het verschil tussen een narcist en een sociopaat

Wat is het verschil tussen een narcist en een sociopaatDe meesten kennen het woord narcisme wel, maar sociopaat is minder bekend. Beiden hebben een persoonlijkheidsstoornis. Beiden kunnen je leven compleet ruïneren. Ze gaan alleen op een andere wijze te werk.

Waarbij we denken dat een narcist al heel erg is en je volledig in je macht probeert te krijgen. Is een sociopaat nog erger. Een narcist is heel erg op zichzelf gericht en wil van jou in feite constant een bevestiging hebben dat die geweldig is, de beste van allemaal.

Een sociopaat richt zich veel meer op jou. Die wil jouw persoonlijkheid doorgronden, om nadat het ze is gelukt, om van jou te kunnen profiteren. Een narcist is egocentrisch. Een sociopaat is geïnteresseerd in zijn slachtoffers.

Beiden zullen vanuit een charmeoffensief jou inpalmen. Ze zijn meegaand, begripvol, empathisch, althans in het begin. Het hoort allemaal bij hun technieken die ze toepassen om jou daarna volledig in hun macht te krijgen.

Als ze zover zijn dat jij als was in hun handen bent. Je denkt dat je iemand hebt leren kennen die je in je stoutste dromen nooit had kunnen bedenken, veranderen ze.

Een narcist heeft een verwrongen gevoel van eigenwaarde. En denkt dat die overal boven staat. Niemand die aan hem kan tippen. Ze liegen constant, als ze er zelf maar beter van worden. Ze zijn zeer geraffineerde manipulatoren. Als jij ergens iets van zegt, dan zie jij het helemaal verkeerd. Zo’n discussie geniet een narcist van. Omdat die in zijn eigen leugens gelooft en jou ziet worstelen.

Ze hebben geen enkel empathisch vermogen. Dat heb jij wel gedacht in het begin, maar dat was allemaal een toneelstuk, dat ze telkens bij ieder nieuw slachtoffer blijven herhalen en opvoeren. Hun manier van doen schaadt jouw geestelijke en lichamelijk gezondheid. Ze putten je helemaal uit. Want ze willen dat jij compleet van de wijs bent, zodat zij jou alle kanten op kunnen krijgen. Diegenen die contact zoeken met Mediumvisie, en met een narcist te maken hebben gehad, zijn al hun zekerheden kwijtgeraakt. Ze weten niet meer wat ze moeten geloven.

Sociopaten zijn nog erger dan narcisten. Ze gaan echt over lijken, op geen enkel manier een moreel besef. Ze kunnen overgaan op fysiek geweld, Het zijn vaak ook diegenen die in aanraking komen met het verkeerde milieu. Maar dat deert ze niet. Een geweten hebben ze niet.

Een sociopaat zal in het begin je het gevoel geven dat die volledig voor je open staat. Dat die naar je luistert, wat jouw een gevoel geeft van verbinding, zegt Wicca Yvon van Mediumvisie. Ze tonen emoties, maar die zijn nep. Ze faken die. Daarentegen zijn de emoties bij een narcist wel echt, alleen zijn ze alleen maar met zichzelf bezig en niet met jou.

Een sociopaat zegt Wicca Yvon van Mediumvisie, die heeft zijn emoties volledig in controle. Die zal nooit en te nimmer zijn ware gezicht aan je laten zien. Ze zetten van zichzelf een beeld neer, wat ze aan de buitenwereld willen laten zien. Je weet dus nooit wie je echt voor je hebt.

Een narcist toont wel emoties, maar deze zijn vaak boosheid, teleurstelling. Omdat jij te weinig de narcist aandacht geeft en de hemel in prijst. Beiden, zowel de narcist als de sociopaat gebruiken dezelfde manipulatieve technieken.

Een narcist via negatieve emoties. Een sociopaat via positieve emoties, om maar bij je in de buurt te kunnen komen. Ze overladen je in eerste instantie met complimenten om je in hun macht te krijgen. Een sociopaat zal je, eenmaal in zijn klauwen hebben, volledig willen verpletteren. Je kan dat bijna niet geloven, omdat die eerst zo ongelooflijk meelevend en lief was.

Zowel een narcist als een sociopaat uit je leven houden. En dat betekent, zegt Wicca Yvon van Mediumvisie, nooit je hart direct weggeven. Daar echt minimaal een jaar voor uittrekken.