Wat is het effect van imitatiegedrag

Wat is het effect van imitatiegedragWat is het effect van imitatiegedrag. Als je zoekt op google naar het woord imitatiegedrag, dan zie je veel pagina’s die verwijzen naar imitatiegedrag van kinderen en dieren. Daarmee ontstaat er als vanzelf een beeld, dat imiteren van gedrag alleen door kinderen en dieren gebeurt. Niets is minder waar, volwassenen imiteren het gedrag van anderen ook en kunnen er aardig in doorslaan.

Imiteren het nieuwe normaal
Want hoe normaal is het niet geworden, eenzelfde trouwjurk te willen hebben als een bekend persoon! Hoe gaan vrouwen niet als een bezetene dezelfde jurk kopen, die een prinses ook draagt. De jurk is daarna direct uitverkocht. Dit alles valt onder imitatiegedrag. We zullen en moeten ons eigen beeld kietelen. We willen hetzelfde zijn als die ander. Of we er gelukkig van worden, is de vraag!

We gaan er soms zelf zo ver in, dat we ons uiterlijk laten verbouwen, om maar een kopie te worden van ons idool. Daar hebben we alles voor over, en nadenken welk effect het op ons lijf heeft en op ons brein, raakt compleet in de vergetelhoek. Bewust zijn dat we ons lijf te kort doen, dat sleutelen aan ons lijf ziektes met zich mee kan brengen, komt niet bij ons op. Als we onszelf maar kunnen zien, zoals we als beeld in ons hoofd hebben van diegene die we zo geweldig fantastisch vinden.

Waarom imiteert de mens
Imiteren is leren. Op het moment dat je geboren wordt, start het imiteren. Hoe moet je anders leren? En hetzelfde geldt voor de dieren. En we imiteren ons leven lang, dat houdt niet op als we de volwassen leeftijd bereiken. Dat gaat altijd door. Alleen er bewust van zijn. Welk effect het op onszelf kan hebben, of heeft. Geen idee. Dat imiteren van gedrag heel gunstig of juist heel ongunstig kan zijn, komt niet in ons op.

Wat wel en niet imiteren
Als kind imiteer je zonder er bij na te denken en vorm je je zo tot de persoon die je bent zo rond je 20ste. Als volwassen persoon, zijn we ons vaak ook niet bewust dat we gedragingen van anderen imiteren. Het is goed bewust te zijn welk gedrag je van een ander, beter wel of niet over kunt nemen. En als het goed is, heb jij een opvoeding gehad, waarbij je het juiste gedrag voorgeschoteld hebt gekregen. Waardoor jij bent uitgegroeid tot een volwassen persoon die weet wat volwassen gedrag inhoudt en er naar handelt. Laat ik je uit de droom helpen, hier schort het nog flink aan helaas. Met desastreuze gevolgen.

Het gedrag wat we hebben geïmiteerd van onze ouders en opvoeders brengt ons vaak niet wat we nodig hebben om als volwassen persoon door het leven te gaan. Dat uit zich in moeilijke en pijnlijke relaties. Gekwetst worden. Overgevoeligheid, veel stress, vermoeidheid. Niet meer na kunnen denken, geen uitweg meer zien. Jezelf een hopeloos geval vinden.

Hulp zoeken
En dan zoeken we hulp die makkelijk en snel voorhanden is. Want we hebben aan het imitatiegedrag in onze jeugd een laag zelfbeeld over gehouden en geen vertrouwen in onszelf daardoor gekregen en om die reden loopt ons leven niet, zoals we graag zouden willen. Daar bewust van zijn, komt niet bij de mens op. Dus gaan we bellen, of chatten met een medium, een paragnost, een astroloog van www.mediumteam.nl, omdat we willen weten hoe onze toekomst er uit gaat zien, aangezien we zelf geen idee hebben dat door ons eigen gedrag wat we ons eigen hebben gemaakt, we zelf niet in staat zijn, daar zelf de juiste vorm aan te geven.

Gedragingen afleren en nieuw gedrag aanleren
Door de gesprekken met het top medium van www.mediumteam.nl begin je in te zien dat jouw eigen gedrag de veroorzaker is van een hoop ellende en besluit je aan de slag te gaan met je gedrag te willen veranderen met een top medium van www.mediumteam.nl

Je kan er in eerste instantie zelf niet veel aan doen, dat je geworden bent, wie je bent. Onbewust heb jij het gedrag overgenomen dat je aangeboden is tijdens je jeugd. Als kind heb je geen keuze. Nu je de volwassen leeftijd hebt, heb je wel een keuze. Of je blijft je gedragen zoals je gewend bent, met alle negatieve gevolgen van dien.

Of je besluit het roer om te gooien en je gedrag onder de loep te nemen en te veranderen, zodat jouw gedrag gewenst gedrag van anderen oproept. En jij een leven leidt wat voor jou goed is. Dan blijf je het gedrag van anderen nog steeds imiteren, alleen pik je het juiste gedrag er uit en laat je het negatieve gedrag van anderen voor wat het is.