Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Wat is een tweelingziel

Wat is een tweelingziel

Wat is een tweelingzielWat is een tweelingziel. De vraag wordt vaak gesteld aan spiritueel hulpverleners van Nieuwe Tijd. Heb ik mijn tweelingziel ontmoet. Ga ik die ontmoeten, hoe weet ik of ik die tegenkom, waar herken ik dat aan? Op de een of andere manier is het voor veel mensen van belang hun tweelingziel te vinden.

Wat is een tweelingziel? Dat is een persoon waarmee je naast fysiek en emotioneel verbonden te zijn, ook op ziels- en spiritueelniveau verbonden bent. Je bent elkaars onzichtbare leraar. Dat dit aan de ene kant vuurwerk kan geven, en aan de andere kant drama, moge logisch zijn.

Waarom willen mensen weten of ze hun zielenmaatje hebben gevonden? Dat antwoord is voor ons als medium en paragnost toch een bepaalde vorm van gissen. Waarmee we niet zeggen, we weten het niet. Er zijn zoveel redenen te bedenken, dat het antwoord niet eensluidend is.

De onderliggende gedachte is wel vaak, dat ze dan denken, dan weet ik dat dit voor mij de juiste is en dat die persoon blijft. Helaas is dat niet een juiste gedachte. Deze komt namelijk niet vanuit zelfliefde, hij komt meer voort vanuit een angst en onzekerheid.

Want hoe fijn is het niet als een ander je vertelt dat het je zielenmaatje is. Kun je toch lekker achterover hangen. Hoef je geen moeite te doen, de ander niet te ontdekken. Omdat je onbewust en wellicht ook wel bewust denkt, dit blijft.

Zo werkt het niet, ook niet met een zielenmaatje. Waarbij je je overigens ook nog kunt afvragen, bestaan zielenmaatjes eigenlijk wel? Zijn alle zielen niet puur en met elkaar verbonden. En als we als aards mens vanuit onze pure ziel in het leven staan, kunnen we het leven toch met elke andere ziel aan? Of is er toch iets heel speciaals bij tweelingzielen?

Ja, tweelingzielen zijn passend, elkaars aanvulling. Of ze elkaar al jaren kennen er is direct iets wat ze bindt.

Hoe weet je dan of je je tweelingziel tegenkomt? Er is direct sprake van herkenning, een gevoel van thuiskomen. Je kunt samen hele mooie diepgaande spirituele gesprekken voeren. Je zit op eenzelfde golflengte wat dat betreft. Maar dan.

In hoeverre blijft dit pure gevoel aanwezig. Want als 2 zielen elkaar ontmoeten, halen ze bij elkaar de pure ziel naar boven. Maar leeft die ander echt altijd vanuit die pure ziel, of is dit een tijdelijk fenomeen en zie je straks toch een ander gedrag terug bij je tweelingziel?

Als het goed is, ga je ook als de tijd vordert op eenzelfde wijze met elkaar verder in het contact. Het gevoel van het begin is blijvend, bij allebei. Een ziel is namelijk ooit een keer in 2-en gesplitst en die 2 helften vinden elkaar terug. Als hier sprake van is, dan ben je dus samen een ziel, die wij een tweelingziel noemen.

De ziel is bij incarnatie gesplitst over 2 fysieke lichamen. Beide personen voelen al op jonge leeftijd dat er iets ontbreekt. Ze missen iets, geeft een paragnost van Nieuwe Tijd aan. Vinden de twee helften elkaar, wil dat niet altijd zeggen dat hier een liefdesrelatie uit voort hoeft te komen. Al denken we dat diep van binnen wel.

De 2 helften van de ziel hebben elkaar gevonden en vormen weer een geheel. Maar, aangezien beide zielhelften een zware zoektocht achter de rug hebben, zit er vaak angst in hun. Die angst is het ego en die kan er voor zorgen dat de helften met elkaar botsen. Zijn beide zielhelften zover dat ze in zelfliefde staan, is dit de mooiste verbinding die er bestaat.