Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Wat is een heksengroep

Wat is een heksengroep

Wat is een heksengroepWat is een heksengroep. In de hekserij spreken we van heksengroepen. Ze groeperen zich, doen dingen samen. Hebben hun eigen rituelen. We noemen deze ook wel covens, dat zijn heksenkringen. Wat is een heksengroep nou eigenlijk?

Het woord wicca staat voor een natuurreligie. Een heks van nu, werd vroeger een wicca genoemd. Er ontstaan steeds meer heksengroepen. Zelfs kinderen zijn er mee bezig. Wat is een heksengroep? Een groep van mensen zoals jij en ik die hun eigen geloof aanhangen. Ze hebben samen een geloof waarin heilig wordt geloofd. Er is ook een leider van de groep, die wordt de hoge Priesteres genoemd. Deze priesteres leidt de rituelen waar de groep aan deelneemt.

Zo’n groep heeft een coven. Je ziet ze steeds meer verschijnen. Daar is een reden voor. De mens is steeds minder verbonden met de natuur. Waar vroeger medicijnen zelf werden bereid, uit kruiden en planten, is dat lange tijd niet meer zo geweest. Als je alles wat de natuur ons geeft, kan zien, als een heiligdom, en een groep staat achter hetzelfde principe, spreek je dus van een groep heksen.

De huidige vorm van een coven, is een groep mensen die van elkaar willen leren. Je zou zelfs een leesclub een coven kunnen noemen. Je komt op regelmatige basis bij elkaar en bespreekt onderwerpen die je samen wilt doorgronden. Het gezichtsveld wordt daardoor ruimer. Het kunnen onderwerpen zijn als beschermen van de natuur. De ontbossing, leven zoals we in de oertijd gewend waren.

Alle onderwerpen waar een groep zich mee bezig houdt, en verdieping in zoekt, zijn in feite heksengroepen. Het moet altijd wel een link hebben met wat groeit en bloeit. Kinderen zijn vaak nog wel meer met de natuur verbonden. In Engeland bijvoorbeeld zijn er groepen kinderen die zich geformeerd hebben in groepen voor behoud van het landschap. Maar ook dieren die met uitsterven worden bedreigd, maken ze zich hard voor. Zij doen in feite aan moderne hekserij.

Zo zie je, dat het helemaal niet vreemd is dat een groep mensen zich ergens hard voor maakt. Dat gebeurt al door de eeuwen heen. We hebben het altijd als cult gezien, als iets mystiek, en magisch. Dat is ook waar de diverse groepen die zich formeren voor staan. De magie, het heilig geloof, dat je als groep heel veel kunt bereiken, waardoor je een positieve verandering in gang kunt zetten.

Het is wel zo dat een wiccacoven meer regels heeft, dan een heksencoven. Iedereen die zich wil aansluiten bij een groep, zal de regels moeten kennen en respecteren en naar leven. Daar wordt op toegezien door de leden onderling.

Een groep kent altijd een oneven aantal deelnemers. Het moeten minimaal 3 leden zijn, maar niet meer dan 13. Dat is een vaststaande regel voor elke groep. Je wordt ingewijd, als je gaat deelnemen. Dat gebeurt door de hoge priesteres. Dat zijn vaak 3 inwijdingen, die het in beslag neemt. Je hebt ook rangen en standen. Komt je net binnen in de groep, dan word je bijvoorbeeld opgeleid tot eerstegraads heks. Je kunt meer opleidingen volgen, waardoor je op een gegeven moment wordt ingewijd tot hoge priesteres.

Dan zou je je eigen heksengroep kunnen gaan formeren. Want wie weet heb jij wel andere idee├źn omtrent behoud van de natuur. Waardoor je je als groep gaat afsplitsen. Een groep is een verbinding van gelijkgestemden, die altijd op elkaar kunnen rekenen en eens in de zoveel tijd bij elkaar komen voor hun rituelen. Door deze samen te doen, is de kracht vele malen sterker dan dat je het in je eentje zou doen. Maar alleen praktizerend er mee bezig zijn, kan ook.

Nu weet je wat een wiccagroep of een coven is. Die we ook wel een heksengroep noemen.