Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Waarom vasthouden aan mensen die niets toevoegen

Waarom vasthouden aan mensen die niets toevoegen

Waarom vasthouden aan mensen die niets toevoegenWaarom vasthouden aan mensen die niets toevoegen. Als je de titel leest en je start daarna het blog, betekent het dat de titel iets in jou aangaf, lees dan eens even. En weet je waarom? Schijnbaar ben jij iemand die ook altijd veel te laat tot de ontdekking komt, dat ze contacten stopt, of de gangmaker is en de ander nooit vanuit zichzelf eens actie onderneemt. Of dat ze bij een partner blijft zitten, die eigenlijk niets voor haar over heeft.

Eer dat de mens besluit om een contact uit zijn levenstrein te zetten, zijn er al wat jaartjes soms voorbij, de menige meningsverschillen en ruzies met koude stiltes. Om daarna dan toch weer de handdoek in de ring te gooien en door te gaan, net alsof er niets tussen staat.

Waar je geen rekening mee houdt, is met de allesomvattend kracht van de liefde. Die ziet van bovenaf en ziet dat je iets doet wat jou niet gelukkig maakt. Die liefde laat je eerst nog even lekker aanmodderen, je een paar flinke ruzies rijker maken en dan besluit die liefde in te grijpen.

Want als jij het zelf niet doet, gebeurt het wel voor je. Schijnbaar accepteert de kracht van de liefde niet dat wij onze kostbare aardse tijd doorbrengen met mensen die het niet goed met ons menen, zegt paragnost Regina van Nieuwe Tijd chat.

We denken, dat we het zelf allemaal doen, niets is minder waar. Kijk maar naar een relatie. Als jij er allang op uit gekeken bent, kan de kracht van de liefde je iemand op je pad sturen en er voor zorgen dat je helemaal er door in verwarring raakt.

Want wat nu? Een doodgebloede relatie en nu zo’n leukerd, wat kun je daar nu mee? Gebeurt allemaal niet zonder reden. Je zult iets moeten doen, maar wat. Te beginnen bij jezelf. Hoe serieus neem je jezelf? Niet!

Anders zou je of de relatie hebben beëindigd. Of je was aan de slag gegaan samen er aan te werken om wel die diepgang te hebben die nu ontbreekt. Maar dit komt vaak niet eens bij ons op, vandaar dat zetje van het universum. Om je wakker te schudden. Geeft paragnost Regina van Nieuwe Tijd aan.

En zo kunnen we lange tijd onze kostbare tijd “verspillen” door mensen in ons leven te houden, waar we diep van binnen het liefst vanaf willen, maar de stappen niet zetten. We doen het ook met vriendschappen, zijn we ook een ster in.

Vasthouden aan mensen die niets meer toevoegen in ons leven, zuigt ons gewoon leeg. Kan ons zelf ziek maken. We houden zelfs vast aan mensen die inmiddels uit ons leven verdwenen zijn. Het lukt ons niet om de gedachten er over te stoppen. We staan er mee op en gaan er mee naar bed. We hebben ons er zo aan vastgeklampt. We zijn er zo op gefocust, dat we niet in de gaten hebben, wat we onszelf aan doen.

En dan komen we toch weer uit op het punt van zelfliefde, zegt paragnost Regina van Nieuwe Tijd chats. Zelfliefde is een relatie met jezelf, waarbij je er heel erg van doordrongen bent, dat jijzelf kostbaar bent. En die kostbaarheid bescherm je. Tegen allerlei negatieve situaties en omstandigheden van buitenaf.

Je realiseert je terdege dat vasthouden aan iets wat niets meer toevoegt, energie kost, negatieve gevoelens en gedachten met zich meebrengt, wat jouzelf totaal niet ten goede komt. Je ziet, geeft paragnoste Regina van Nieuwe Tijd, wat de kracht van zelfliefde is. Je eigen leven vorm geven, dat je er zelf blij en gelukkig mee bent. Dat is de bedoeling van het leven, dat verdient iedere ziel.

Het is vaak voor ieder mens een zoektocht en dat komt, omdat zelfliefde nog steeds wordt geassocieerd met egoïsme en narcisme, terwijl dat het helemaal niet is.