Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Waarom loopt de liefde in de 20ste eeuw zo moeizaam?

Waarom loopt de liefde in de 20ste eeuw zo moeizaam?

Waarom loopt de liefde in de 20ste eeuw zo moeizaam?Waarom loopt de liefde in de 20ste eeuw zo moeizaam? In de 20ste eeuw lijken liefdesrelaties nog wel veel ingewikkelder dan dat ze ooit zijn geweest. Het beeld dat wij bij vroeger hebben, is dat het in die tijd toch echt een stuk makkelijker ging en was. Je kwam elkaar tegen, je voelde wederzijds een klik en daarna bleef je voor het leven samen.

Geen gedoe en een flink stuk zekerheid. Je kon eigenlijk elkaar maken of breken, je wist dat het niet uitmaakte. Tegenwoordig lijkt het wel of je de perfecte persoon moet zijn, wil je een leuke partner treffen. En dan heb je eigenlijk garantie tot de deur. Want wat er vandaag is, hoeft er morgen niet meer te zijn. Zelfs 25 jaar samen zijn, geeft geen garantie voor de toekomst.

Het “scoren” van een leuke, fijne en betrouwbare partner is al topsport, laat staan het bij elkaar blijven. Het vraagt allemaal heel vel van ons. Wij als mediums en paragnosten van Nieuwe Tij beantwoorden de meeste vragen die verband houden met liefde en relaties. Voor het gemak noemt iedereen het liefde. En daar zit eigenlijk al het eerste addertje onder het gras.

Als je je afvraagt, komt er ooit liefde op mijn pad, ja zegt dan een medium, heb je het dan goed begrepen? Wat wil je dan eigenlijk? Wil je liefde voelen of wil je een geliefde tegenkomen! Het is nogal niet een verschil.

We zijn eigenlijk altijd heel slordig omgegaan met de liefde. Ook vroeger, alhoewel we daar een beeld bij hebben dat dat fantastisch was. Je bleef in ieder geval je hele leven bij elkaar. Het klinkt zo lekker romantisch geeft een paragnost van Nieuwe Tijd aan. Maar als we het realistisch gaan bekijken, was er misschien wel helemaal geen sprake van romantiek. En hadden ze geen idee wat liefde is.

Liefde is namelijk niet iets wat een ander komt brengen en bij jou komt halen. Liefde hoort er al te zijn. En laat dat in de 20ste eeuw, maar ook daarvoor, het grootste struikelblok zijn waarom de liefde anno nu zo ongelooflijk ingewikkeld is geworden. Waar we vroeger het dan op onze manier nog “serieus” namen, is liefde is een afgegleden schaal terecht gekomen. Het is te koop op de hoek. Te halen op internet. Als het zo makkelijk wordt gemaakt, lijkt het net, alsof het een wegwerpvoorwerp is.

Maar dit is niet eens de belangrijkste oorzaak, die ligt veel dieper verscholen. We hebben als mens nog steeds niet door, dat we zelf liefde zijn. Horen te zijn! We worden verteld hoe of we lief moeten zijn, dat doen we dan ook braaf. Maar vertellen hoe we het moeten zijn, zorgt er juist voor dat we niet op een natuurlijke manier liefdevol zijn. Terwijl we dat wel van nature zijn.

Elk kind dat wordt geboren en ook jij hoort daarbij, weet wat liefde is. Die liefde in je zoekt een weg, net zo lang totdat jij zegt. Ik voel het, ik kan het benoemen. Ik begrijp nu dat liefde iets heel anders is dan op zoek zijn naar liefde, waarmee ik een partner bedoel.

Steeds meer mensen beginnen dit, gelukkig zegt een medium van Nieuwe Tijd in de gaten te krijgen. Dagelijks spreken we ze en zijn ze al best een heel eind met zichzelf op weg. Ze willen begrijpen waarom relaties in hun leven niet lopen, of constant stuklopen.

Als we ze dan uitleggen wat liefde is en hoe ze daar zelf uit kunnen opereren en wat er dan gebeurt, hoor je vaak een zucht van verlichting. Ik zie het! Ik zie het verschil. Ik heb altijd gedacht dat ik lief moest zijn op een bepaalde manier. Maar die manier die mij is verteld, die klopt niet.

Dan gaat het ineens razendsnel, het begrijpen waar het telkens misgaat. Dan verandert er iets in de persoon zelf. Die wordt lief voor zichzelf en dan ga je op een hele andere manier aan de slag met daten en het invullen van een liefdesrelatie.