Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Waar herken je een heks aan?

Waar herken je een heks aan?

Waar herken je een heks aan?In vroeger tijden kregen de wiccas geen plek in de maatschappij. Ze werden weggezet als gevaarlijk, gek en om die reden gingen ze op de brandstapel. Al verbrand je er een, er komen er twee voor terug, kan ik je vertellen. Ze zijn overal, wie weet is je buurvrouw er wel een, zonder dat je het weet. Is een wicca gevaarlijk?

Kan je vertellen, er bestaan gemene heksen, die alles in een kwaad daglicht zetten. Dus ja, er bestaan er die gevaarlijk zijn. Gelukkig worden ze uitmuntend gescreend, voordat ze plaats mogen nemen op de website van NieuweTijd. Zodat we zeker weten, dat op deze website geen enkele gevaarlijke wicca huist.

Wat is er nou eigenlijk zo bijzonder aan ze? Ze zijn liefdevol, heel duidelijk. Ze nemen geen blad voor de mond. Gaan dwarsliggen als dat nodig is. Een consult zal je geest enorm verrijken. Moet je wel aandurven natuurlijk. Nee hoor, je hoeft er helemaal niet bang voor te zijn. Ze helpen altijd, jou en ieder ander mens. Ze zijn niet bezig met het kwaad, dat willen ze juist vergelden.

Ze zijn dus niet gevaarlijk en weet je, wie weet ben jij er zelf wel een. Ben je gek op het branden van kaarsen? Gebruik je etherische oliƫn? Dan kan het zomaar zijn dat jij een moderne heks bent, zonder dat je het weet. Snel maar eens een belletje er aan wagen met een van de heksen op wiccamagie. En informeren of jij misschien een van hun bent. Wie weet.

Soms kom je wel eens ergens binnen, waarbij je direct iets opmerkt. Het kan bij een onbekende zijn, een restaurant, ergens op het platteland, in het buitenland en er overvalt je iets. Iets mystiek, een bepaald gevoel. Je kunt het niet direct thuisbrengen. Welnu, als dat zo is, weet dan dat je te maken hebt met het mystieke van een moderne heks.

Die persoon weet dat misschien niet van zichzelf, jij voelt het. En het grappige is, als jij het voelt, kun jij er ook zomaar een zijn. Ze verenigen zich ook in groepjes. Organiseren ze avonden, waarbij onderwerpen besproken worden, als wereldvrede, zaken die de liefde aangaan.

Het zijn vaak onderwerpen die inspelen op een gevoel, dat boven al het andere uitstijgt. Door deze onderwerpen te bespreken, ontstaat er een kracht, een power, die boven alles uitstijgt. Ze vinden zichzelf vernieuwers en helpers van de aarde. Ze gaan voor een zinvol en zingevend leven. Daar nemen ze hun verantwoordelijkheid voor.

Gedrag is heel bepalend voor een wicca, dat moet altijd een voorbeeld zijn. Negatief spreken over anderen is uit den boze. Geroddeld wordt er dus zeker niet op een bijeenkomst. Dat is niet zuiver, niet puur. Dat vinden ze aards.

Ze hebben het gevoel door hun gedrag iets voor de hele wereld te kunnen betekenen en als ze zich verenigen, is hun kracht ongelooflijk sterk. Zo sterk dat ze daar iets mee in beweging kunnen zetten. Ze kunnen hiermee bergen verzetten. Mensen helpen de dingen anders te gaan zien. Hun ogen te openen.

Allemaal zaken waar ze zich mee bezig houden. Klinkt eigenlijk helemaal niet gevaarlijk en eng, als je dit zo leest. En wie weet heb jij ook wel zulke avonden met vrienden en of vriendinnen en weet je nu, dat dit avonden zijn waarmee je zomaar een berg kunt verzetten en jullie energie heel ver kan rijken, waardoor je een positieve verandering samen in gang zet.

Je ziet waar je ze aan kunt herkennen. Het zijn mensen zoals jij en ik, we hebben alleen een intens respect voor alles wat leeft, groeit en bloeit. Waag het niet aan dat respect te knabbelen, dan laat ze haar bezem aan je zien.