Vrij en gelukkig zijn kan op velerlei manieren

Vrij en gelukkig zijn kan op velerlei manierenVrij en gelukkig zijn kan op velerlei manieren. Het leven start met vrij zijn. Want ieder mens is vrij. Niemand anders kan jouw weg bepalen, voor jou bepalen. Het is ons geboorterecht. Of we daar gebruik van maken? Veel mensen niet. Die durven niet te kiezen, die hebben daar moeite mee. Die zoeken naar iets. Laat dat nou vrijheid van leven zijn.

Vrij en gelukkig zijn, daarvoor dien je je vrij te voelen. Want je kunt wel zeggen, ik ben vrij, of ik wil vrij zijn. Maar als je dan van jezelf toch nog van alles moet. Anderen voor jou laat beslissen, ben je dan vrij? Nee, dan ben je ook niet gelukkig. Zo simpel is het.

Vrij en gelukkig zijn, kan op velerlei manieren. De een die zoekt het in alleen zijn, de ander voelt het door juist in een relatie te zijn. Die vindt het gevoel door altijd onder de mensen te zijn. Of juist niet en vindt het gevoel van vrijheid in de natuur.

Diep van binnen zoeken we allemaal iets. Een bepaald gevoel, zegt medium van Nieuwe Tijd. Maar als je vraagt wat ze zoeken. Ja, dat weet ik eigenlijk niet. Als je dan als medium of paragnost zegt, je wilt iets voelen? Ja, ja dat is het hoor je dan op de chat van Nieuwe Tijd.

Vrij en gelukkig zijn is dus een gevoel. Maar wat als jee r naar zoekt, dan voel je het niet. Dan kijk je, denk je, probeer je uit en het gevoel blijft weg. Is niet zo gek, want het zit in onszelf. Het is een gevoel diep van binnenuit.

Een gevoel van tevreden zijn met wat er is. Dankbaar zijn voor elke dag. Het is leven zonder piekeren en angsten. Met gezond verstand de wereld instappen en gaan. Niet roekeloos, maar ook weer niet te voorzichtig.

Alles kent een balans, elk gevoel ook. Vrij en gelukkig zijn, bereik je alleen met jezelf. Dar hoort geen enkel ander mens of iets doen bij. Je zit op de bank, een warme kop thee of koffie en je laat gedachten komen en gaan. Er borrelt een gevoel van warmte naar boven, dat zegt. Wat hebben wij het toch fijn saam.

Het is je ziel die jij koestert, waar je goed voor zorgt en daar heb je om je vrij en gelukkig te voelen, dus helemaal niets voor nodig. Ja, een bepaalde houding, een bepaalde attitude en gedrag. Als je dat kunt manifesteren, is vrijheid en geluk voor jou weggelegd.

Veel mensen zoeken het eerst buiten zichzelf om. In een studie, een baan, een relatie, in spullen in het krijgen van kinderen. En dan ben je rond de 40 en denk je, ik vind er helemaal niets aan. Ondanks dat ik alles heb waarvan ik dacht dat ik gelukkig zou worden. Waar komt dit nare gevoel vandaan.

Je hebt het gedacht, en niet bij jezelf gevoeld. Je hebt jezelf wijsgemaakt zegt een paragnost van Nieuwe Tijd chat, dat als dat er allemaal zou zijn, jij het zou voelen. Maar zo werkt het niet met vrij en gelukkig zijn.

Dat gevoel is er al, ook al zou je alles wat op je wensenlijstje staan nog in vervulling moeten gaan. Als je dat begrijpt, dan is alles wat er is, of reeds is, een feestje en laat je los wat er nog meer staat te gebeuren.

Geen gepieker, of moeten, geen dwang. Je leeft het leven met wat je aangeboden wordt en jij bent de stabiele factor.