Vertroetel jij je bijnieren genoeg?

Vertroetel jij je bijnieren genoeg?Vertroetel jij je bijnieren genoeg? Te weinig mensen realiseren zich wat in ons lijf allemaal voor radartjes werkzaam zijn, wat die nodig hebben en hoe wij daar zelf, als mens een hele grote stempel op kunnen drukken. We leven op dit vlak echt met veel te weinig besef, geeft een spiritueel hulpverlener van Nieuwe Tijd aan.

Want heb je je wel eens verdiept in het menselijk lijf? Dan zegt iedereen, ja, ik heb biologieles gekregen en daar heb ik geleerd dat we longen hebben, een hart, darmen, nieren. Dat ons lijf bestaat uit botten, spieren, een brein, een vel. Zover komen we altijd wel.

Maar verder, dat we in ons lijf allerlei stofjes aanmaken, waardoor we als mens kunnen functioneren. Daar hebben we geen kaas van gegeten. Ach, het functioneert toch! En zolang mijn hart klopt, de rest is niet belangrijk.

Nu, zegt medium van Nieuwe Tijd, als jij holt en vliegt, niets wilt missen, te hard werkt, nooit tijd voor jezelf neemt. Iedereen te vriend wilt houden, dan kan je hart wel kloppen, maar op een gegeven moment gaat je lijf dan toch echt wel bepaalde signalen afgeven.

Laten we die signalen negeren. Ach een nachtje slecht geslapen, nou en. Ach een hoofdpijntje, neem toch een pilletje. Griep, antibioticakuurtje en door. Dat ons lijf hier ons iets mee wil vertellen, we staan er niet bij stil.

Dan komt vanzelf een keer de hamer. Want weet je, zegt een medium van Nieuwe Tijd, als jij jezelf verwaarloost, jezelf eigenlijk als een soort van machine ziet, waar je op geen enkele manier zorgvuldig mee omgaat en niet onderhoudt. Dan kun je er donder opzeggen, dat de radartjes een keer vastlopen.

En weet je welke organen voor ons heel belangrijk zijn? Onze bijnieren. Wellicht nog nooit van gehoord. Als ik als medium tijdens een chat op Nieuwe Tijd iemand er op wijs, dan hoor je vaak. Geen idee wat dat is. Dat zijn twee hele kleine knobbeltjes, zo groot als een druif. Deze 2 kleine knobbeltjes zijn eigenlijk je motor. Hier wordt het stofje cortisol gemaakt. Dat er voor zorgt dat je ’s morgens je bed uitspringt en overdag kunt functioneren, mist je je lijf niet misbruikt en ’s avonds door in slaap kunt vallen.

Best een heel belangrijk stofje dus. Want door jezelf voorbij te lopen, signalen die je lijf afgeeft te negeren. Veel te piekeren, stressig op situaties te reageren, met angst rond te lopen of je wel leuk of goed genoeg bent. Moetend e bijnieren voor jou snoeihard werken, om dat stofje maar te produceren.

Je snapt, zegt een medium van Nieuwe Tijd, dat dit op een gegeven moment niet meer kan. Dan krijg je griep, bronchitis, spieruitval, oververmoeidheid. Dan gaan we naar de dokter en hopen we dat die ons weer oplapt. Want zelfs dan nog staan we niet stil, dat we zelf wel eens een aandeel kunnen hebben in deze klachten.

Heb je vaak deze klachten, vraag je jezelf dan eens af. Vertroetel ik mijn bijnieren wel voldoende. Schijnbaar niet, anders had je nu volop energie, liep je motor als een zonnetje, sliep je goed, geen hoofdpijn en kom je in de ochtend uitgerust je bed uit.

Laten de meeste mensen nu met deze klachten rondlopen en geen weet hebben van hun bijnieren. Dat wij van Nieuwe Tijd hopen dat diegenen die dit blog lezen, nu veel bewuster om gaan springen met zichzelf. Hun bijnieren gaan vertroetelen, waardoor hun leven een stuk fijner geleefd kan worden. Waarbij rust de boventoon voert.