Verliefd worden kan iedereen, een relatie in stand houden niet iedereen

Verliefd worden kan iedereenVerliefd worden kan iedereen, een relatie in stand houden niet iedereen. Verliefd worden is een makkie, ontdekken of het de juiste partner is die je treft, is al een stuk lastiger, laat staan dat we daarna er samen ook nog iets van moeten gaan maken.

We zijn er in gaan geloven, dat als we verliefd worden, diegene de juiste partner is en dit er voor de eeuwigheid zal blijven. Het werkt niet meer zo in de tegenwoordige tijd.

Vroeger wel, toen waren er regels. Die regels gaven aan dat je niet zomaar op iedereen verliefd kon worden. Iemand van adel kon niet met een burgermeisje trouwen. Iemand van een bepaald geloof kon niet samen met een ander geloof. Als je voor het altaar samen stond en eeuwige trouw zwoer, dan was dat het ook. En dat stigma daar geloven we met zijn allen nog zo in, om telkenmale van een koude kermis wakker te worden.

We hoeven allang niet meer iemand te zoeken van ons eigen geloof of niveau, althans velen niet. We hebben zelfs de ruimte te kiezen voor iemand van hetzelfde geslacht. De tijden zijn compleet veranderd. We hoeven niet meer, na het zweren van eeuwige trouw bij elkaar te blijven. De mens heeft de ruimte gekregen allerlei omgangsvormen te hebben, vrijheid en blijheid.

Maar je moet er wel mee om kunnen gaan. En daar gaat het vaak mis. Als jij nog steeds er van uitgaat dat de ander er voor de eeuwigheid is, wat wel nog steeds de norm is, kan je jezelf tegenkomen in de relatie.

Een relatie in de tegenwoordige tijd kent geen zekerheid meer zoals we vroeger kenden. Bij elkaar blijven. Nu gelden er andere regels. Regels die vragen om eigenliefde eerst. Vanuit eigenliefde ben je in staat een relatie aan te gaan, eerst verliefd te worden, goed te kijken of de ander de juiste eigenschappen bezit, waar jij mee kan leven en begrijp je ook dat je tegenwoordig iets moet doen voor een relatie.

De manier van hoe je tegen iets aankijkt, als dat de manier van vroeger is, ga je nat. Dan ga je voor de eerste de beste die lief en aardig tegen je is, dan ben je al helemaal met jezelf in een relatie met de ander, want je gaat er vanuit dat het blijvend is. Vergeet je goed te kijken of de ander wel de juiste voor je is. Zodat je achteraf niet kunt zeggen, ik ben dom geweest, ik had beter moeten weten of kijken. Of wat ook gebeurt, de schuld bij de ander neerleggen.

Kijk je nog op de ouderwetse manier naar relaties, is er eerst een weg te bewandelen naar eigenliefde. Deze weg kun je heel goed doorlopen met een medium of paragnost van Mastermedium. Die zal je laten zien waarom eigenliefde tegenwoordig noodzaak is om een liefdesrelatie in stand te kunnen gaan houden.

Eigenliefde zegt namelijk tegen je, je hebt waarde, kijk goed eerst, val niet direct voor diegene die je aandacht geeft. Kijk de kat uit de boom en laat de ander maar eerst laten zien dat die het meent. En oh ja, zegt eigenliefde dan tegen je. Heb je wel gekeken of hij te vertrouwen is, heb je wel gekeken of hij openstaat om met je te praten. Heb je wel gekeken of hij een nee kan accepteren.

Eigenliefde kijkt dwars door de ander heen. Die weet precies of het verstandig is of niet. Wel zo handig in de tegenwoordige tijd om liefdesverdriet te voorkomen. Eigenliefde zegt ook, we blijven alert hé, elke dag weer en als het nodig is dan sturen we bij. Laat je niet wegcijferen, blijf je gelijkwaardig opstellen.

Diegenen die dit begrijpen en lief zijn voor zichzelf, die gaan zich niet direct helemaal geven als iemand met hun flirt, en dates volgen, die gaan niet zitten wachten op iemand. Die zien het wel en als het zover is, dan staat de eigenliefde voorop. Ze vinden zichzelf belangrijk en dat mag tegenwoordig en dat vraagt om andere vorm van verbintenissen.