Van macht naar kracht gaan leven

Van macht naar kracht gaan levenWe leven ons leven vanuit macht. Op zich hoeft dat niet negatief te zijn, maar ontbreekt de kracht, dan wordt macht een nare eigenschap.

Wij van NieuweTijd, leggen je het uit. Van macht naar kracht leven, is eigenlijk de weg die we allemaal aan het lopen zijn. Hoe komt dat?

Jij bent opgevoed met opmerkingen als: Als je nu niet luistert, dan moet je naar je kamer. Als je nu niet doet wat ik zeg, dan pak ik je telefoon af. Dit is allemaal een vorm van macht. Waar de kracht in ontbreekt. Het is eigenlijk een manier van intimidatie en manipulatie. Wie is er niet zo groot geworden? En we doen het bijna allemaal nog op deze manier.

Hiermee willen we ons leven in de macht houden. We willen hierdoor controle hebben op anderen. We willen zo eigenlijk er voor zorgen, dat niemand ons de macht ontneemt en doet wat wij zeggen, willen en verlangen. Wil je dat er naar je wordt geluisterd? Dat een ander je niet onmachtig maakt? Dan zul je vanuit kracht moeten gaan leren leven.

De manier waarop we nu de macht willen hebben, loopt ons op volwassen leeftijd voor de voeten. We zijn zo elke dag bezig om er maar voor te zorgen dat niemand ons in de macht krijgt. Waardoor we dus eigenlijk onaardige, manipulatieve mensen zijn.

Je de macht niet laten ontnemen, hoort kracht bij. Kracht communiceert heel anders. Als we de voorbeelden nemen, van hierboven. Dan zeg je tegen je kind. Ik begrijp dat je veel liever je eigen ding blijft doen. Zullen we afspreken dat je nog 5 minuten dat kunt doen en dat we daarna vertrekken? Dit is het kind niet manipuleren of onmachtig maken, waardoor het weerbarstig wordt.

Dit is het kind zijn eigen verantwoordelijkheid leren nemen. Waarbij het kind niet voelt dat het gestraft wordt. Het mag zelf meedenken en nadenken. Wat denk je dat dat betekent op latere leeftijd? Dat dit kind voor zichzelf durft te kiezen. Geen behoefte heeft aan machtsspelletjes. Zichzelf en anderen in zijn waarde laat. En het ook zo om zal gaan met de mensen om hem heen.

Het kind voelt zich op geen enkele manier onder druk gezet, jij handelt immers vanuit kracht. Wij van NieuweTijd sturen onze bellers en chatters altijd richting de kracht. Ze zijn vaak compleet vastgelopen, omdat ze maar proberen hun eigen leven in de macht te krijgen.

Zo hebben ze het immers als voorbeeld meegekregen en handelen precies zo. Maar het lukt ze niet. Ze zullen proberen anderen te manipuleren. Ze zullen anderen proberen te onderdrukken. En alles wat dit geeft, is een leven vol misère.

Er ontbreekt kracht. Kracht is jezelf in de hand hebben en geen macht over wie of wat dan ook willen hebben. Je manier van praten vanuit kracht is ook heel anders. Je stelt je gelijkwaardig op. Je hoeft niet zo nodig je te laten gelden, wat je bij macht wel doet en wilt. Je stelt de ander voor een keuze. Je betrekt de ander ergens in.

Gevolg hiervan is, dat gesprekken veel fijner en rustiger verlopen. Beiden voelen zich gezien en gehoord. Hebben niet de behoefte de ander af te troeven. Er wordt nu ook echt naar elkaar geluisterd. De sfeer wordt niet grimmig. Er ontstaat geen boosheid of ruzie. Beiden voelen dat ze het recht hebben iets te kunnen zeggen.

Van macht naar kracht heeft dus enorm veel voordelen en als we zo onze kinderen zouden gaan opvoeden, voorkomen we dat ze zich nooit onmachtig voelen. Ze pakken hun verantwoordelijkheid. Ze overleggen, zijn ook niet bang hun eigen mening te geven. Ze staan volledig in hun eigen kracht.

En wat zeggen wij dan van NieuweTijd mediums? Kracht is liefde. Deze mensen die vanuit hun kracht leven, die leven vanuit eigenliefde. En daar draait het om in het leven!