Twijfel is het begin van wijsheid

Twijfel is het begin van wijsheidTwijfel is het begin van wijsheid. Er zijn er die nemen een beslissing in een split second. Er zijn er die nooit tot een beslissing kunnen komen. En uiteraard alles er tussen in. Twijfels, het kan een vloek zijn. Zeker als het om hele belangrijke vraagstukken gaat.

Als uit een relatie stappen bijvoorbeeld. Waar baseer je je keuze op. Doe je er goed aan. Het wel of niet samen gaan opvoeden van kinderen. Is het verstandig, is dit wat we samen willen. Kan ik het wel aan zwanger zijn. Ga ik wel een goede moeder of vader zijn.

Ook de aankoop van iets heel duurs kan een mens enorme kopzorgen bezorgen. De twijfels vliegen over en weer. Toch zul je op een gegeven moment de twijfels moeten gaan omzetten in een keuze. Soms twijfel je te lang en is je kans voorbij. Het kan ook te lang duren en neemt een ander een beslissing voor jou.

Twijfel is niet slecht. Het is een gezonde manier van bij het juiste antwoord komen. Toen ik van de week als medium iemand sprak op de chatsite Nieuwe Tijd, was deze man ongelooflijk in de vertwijfeling. Hij kwam er niet meer uit. Wat is nou wijsheid. Als medium zijn dit pittige gesprekken en waarom?

Je wilt eigenlijk iemand die met zoveel twijfels zit, zelf het antwoord laten vinden. Want niemand kan voor een ander kiezen. Het kan niet. Omdat ieder mens leeft vanuit zijn eigen perspectief en gevoel. Dan kan iemand anders voor jou nooit zeggen.

Ga toch gewoon weg bij je partner, die man verdient je niet. Of wat houd je tegen om samen kinderen te nemen. We doen het wel, heel vaak zelfs. En diegene die in twijfel zit, raakt er alleeen maar nog meer in de twijfel.

Twijfel, althans op de juiste manier, is gezond. Omdat het je aanzet om iets te gaan onderzoeken. Hetzij bij jezelf, of door te gaan lezen. Informatie op te doen. Wat jou kan helpen de juiste besluitvorming te nemen.

Er zijn ook zaken waar nog niet zoveel over bekend is. Dan is twijfel heel gezond. Als nog niet bekend is hoe het in de toekomst zou kunnen uitpakken, dan mag je jezelf de tijd gunnen om te twijfelen.

Maar wat doe je als je maar niet tot een beslissing kunt komen? We leggen het voor aan een medium van Nieuw Tijd. Hoe zou ze deze cliënt die ze spreekt op de chat dan kunnen helpen. Als de cliënt zelf volledig is vastgelopen gebruik ik altijd de volgende techniek. Ik draag diverse oplossingen aan waar de cliënt op kan voelen wat het met hem of haar doet. Dit werkt altijd heel goed.

Zo weet de cliënt, dit absoluut niet en ja, dat lijkt mij wel wat. Zo maak je de zoektocht naar het juiste antwoord kleiner. Er zijn er ook die van ons mediums en paragnosten willen horen wat het beste is. Dan geef ik ze het antwoord en vaak is het dan stil. Omdat ze op dat moment geconfronteerd worden met het antwoord. Dat kan betekenen dat ze daar zelf helemaal niet achter staan. En dat is mooi. Want dat betekent weer, dat ze dat dus juist zelf helemaal niet willen.

Zo is twijfel het begin van wijsheid. Wat is wijs om te doen. En zo ga je op onderzoek uit. Je kunt het bespreekbaar maken met familie, met vrienden, of met een spiritueel hulpverlener. Uiteindelijk zal iedereen toch zelf de keuze moeten maken. Want we kunnen nooit voor een ander besluiten wat het beste is.