Synchroniciteit zorgt voor wonderen in het leven

SynchroniciteitSynchroniciteit zorgt voor wonderen in het leven. Misschien heb je het woord wel eens gezien, gehoord, of er iets over gelezen. Wie weet zegt het je nog helemaal niets. Toch is het best een keer interessant je er in te verdiepen. Synchroniciteit is namelijk datgene wat zorgt voor de wonderen in ons leven.

Wat is het, synchroniciteit. We vragen het aan een spiritueel medewerker van Nieuwe Tijd.  Het is een plan achter gebeurtenissen. Zo kun je het noemen. Er bestaan namelijk geen toevalligheden. We worden geleid door een groter plan. Als het je overkomt, ben je volledig in zen, het ego speelt geen enkele rol en dan zijn er zomaar gebeurtenissen, waarvan je in eerste instantie denkt. Dit is vreemd, verwonderlijk. Hoe is het mogelijk?

Ik heb het wel eens met een cliënte, die regelmatig op de spirituele hulplijn Nieuwe Tijd met mij contact zoekt, geeft medium Angela aan. Dan voel ik, die gaat contact zoeken. Alsof een hoger plan daar invloed op heeft.

Synchroniciteit is ontdekt door Carl Jung. Het zijn meerdere gebeurtenissen die vaak tegelijk plaatsvinden en een positieve uitkomst hebben. Je denkt bijvoorbeeld ergens aan en dan kan het zo maar zijn, dat dat direct gebeurt of misschien een dag er na.

Voor ons mensen is dit een hele vreemde gewaarwording. Voor ons spiritueel consulenten een bevestiging dat er sprake kan zijn van wonderen. Die worden hiermee verklaard. Maar ook dat er een kracht is, de een noemt het het Goddelijke, de ander het universum, waarmee we allen verbonden zijn en die zorgt voor de synchroniciteit.

Heeft synchroniciteit met het spirituele te maken? Nou, geeft medium Angela aan van Nieuwe Tijd. Wij vinden van wel. Er is dan sprake van zoveel toevalligheden. Dat jee r niet omheen kunt, dat er iets is, wat er voor zorgt dat dit gebeurt.

Veel mensen valt het niet op. Die leven te veel vanuit hun ego. Ook mensen die bang en angstig zijn, zullen minder openstaan voor de wonderen. Het overkomt je, je ziet ze, als je volledig met jezelf in een goede flow zit. Dan sta je open om het te zien. Ego en angst zijn gesloten. Dan overkomt het je ook, alleen je hebt het niet in de gaten.

Het kan zelfs zo zijn, geeft medium Angela van Nieuwe Tijd aan, dat het je wel opvalt, maar het positieve er niet van kunt inzien. Dan heb je nog niet geleerd de wonderen van het universum te kunnen aanschouwen. Misschien geloof je er wel helemaal niet in.

Daarom vertel ik je het volgende. We zijn allemaal met elkaar verbonden en vormen een geheel met het universum. Het is het universum dat dus één is. Als jij ergens aan denkt of mee bezig bent, is de wereld, de rest van alles wat leeft daar op een bepaalde manier ook mee bezig.

Er is yin en er is yang. Twee tegenpolen, net als een magneet. De aarde is ook magnetisch verbonden met de maan en de zon. Misschien dat je het je nu kunt voorstellen. We noemen dit ook wel non-dualiteit.

Als je dit begrijpt, dan kun je ook begrijpen dat iets wat gebeurt, altijd een reden heeft en een bepaalde betekenis. Dan begrijp je nu ook dat niets toeval is en Carl Jung helemaal niet iets gek zegt over synchroniciteit. Het is de mens die zo ver weg afstaat van het spirituele, het natuurlijke, het goddelijke, dat die moeite heeft met deze begrippen. En dus ook moeite heeft om dit te begrijpen en te snappen.

Wij van Nieuwe Tijd snappen het wel en mocht je interesse hebben, waarom dingen jou overkomen. Chat dan gerust eens met een medewerker van Nieuwe Tijd. Wonderen bestaan, leer hoe je ze kunt zien!