Stel voor dat angst iets heel anders is dan dat jij altijd hebt gedacht

AngstStel voor dat angst iets heel anders is dan dat jij altijd hebt gedacht. Angst, zonder het te weten, beheerst het vaak ons hele leven. Angst om niet goed genoeg te zijn. Niet leuk gevonden te worden. Ons te verontschuldigen voor hoe we er uit zien, of er bij lopen. Ons huis niet netjes is opgeruimd. De auto vies is aan de binnenkant.

Maar ook richting onze partner, dat we ons voor bepaalde zaken schamen, niet durven te vertellen. Naar vrienden, dingen verbergen, het mooier maken dan het in werkelijkheid is.  Niet alles durven zeggen. Onze mond houden, terwijl de woorden op onze tong branden.

Er zijn zoveel voorbeelden op te noemen waar angst onder zit en dat we vanuit de angst handelen en ons leven door laten bepalen. Want wie durft er nou helemaal zichzelf te zijn? Bijna niemand, allemaal hebben we wel iets waar we ons voor verontschuldigen.

En al deze angst is wat jij denkt dat angst is en zoals het bedoeld is. Niets is minder waar zegt een paragnost van Nieuwe Tijd. Dit is niet wat angst voor is bedoeld. Angst is niet om uit te leven. Angst is een emotie, die ons waarschuwt als er sprake is van acuut gevaar.

Die net als bijvoorbeeld de emotie lachen, door onze intuïtie wordt ingegeven. Alleen herkennen de meeste mensen deze emotie niet als hun intuïtie het aangeeft. Omdat ze constant al in angst leven. Ze zijn altijd in acuut gevaar. Ze ontlopen dus als het ware het vrije leven.

Je herkent dan niet dat je intuïtie je ergens voor wilt waarschuwen. Dat een bepaald persoon bijvoorbeeld liegt. Daar trap je met open ogen in. Of dat iemand zo charmant is, dat het te mooi is om waar te zijn, geeft een medium aan van Nieuwe Tijd. We spreken dagelijks vrouwen die te maken hebben gehad met een narcist.

Eindelijk dachten ze de man van hun dromen te hebben gevonden. Ongelooflijk charmant, wilde al vrij snel met ze trouwen. En dan blijkt ineens dat deze man helemaal niet zo charmant is als die zich voordoet.

Als de emotie angst altijd aanstaat, heb je deze man niet door. Als je vanuit liefde leeft, dat is het tegenovergestelde van de angst, dan zegt je intuïtie. Let op, dit is te mooi om waar te zijn. Trap er niet in. Je bent dan veel eerder wakker zeg maar.

Als de angst regeert, dan kun je je intuïtie niet horen. Dan loop je vaak tegen de verkeerde mensen op. Val je als een blok voor een man die niet bij je hoort en past. Op gebied van relaties loop je dan echt helemaal vast.

Maar ook op andere gebieden, je bent bang om je baan te verliezen. Daardoor ga je alle dingen doen, die je beter niet kunt doen. Als jezelf wegcijferen, altijd zeggen, doe ik wel hoor. Jouw collega’s vinden je dan al snel een persoon zonder een eigen mening en je zult zien. Je ontmoet niet alleen mannen die het niet goed met je menen en jij niet door hebt. Ook mensen als collega’s gaan een loopje met je nemen.

Stel je nu eens voor dat angst iets heel anders is dan jij altijd hebt gedacht. Dat angst niet iets is waarvoor jij nu bang bent. Dat je die angst eens om gaat zetten in liefde. Wat zou er dan voor een wereld voor je opengaan. Wij van Nieuwe Tijd weten al hele lange tijd dat iedereen voorbij zal gaan aan het in altijd in angst leven. Omdat we onderweg zijn naar een Nieuwe Tijd, waarin alle leugens waarin we nu leven onthuld gaan worden. En dat betekent tevens een totaal andere kijk op de mensheid. Waardoor de mens eindelijk in liefde opgegroeid zal gaan worden in plaats van in de angst geduwd te worden, zoals het nu nog steeds gebeurd.