Spiritueel ontwaken ga je het leven voor jezelf aangenaam maken

Spiritueel ontwakenSpiritueel ontwaken ga je het leven voor jezelf aangenaam maken. Het wakker worden, zoals wij dat noemen van Nieuwe Tijd, oftewel het spiritueel ontwaken, is eigenlijk het volgende. Het leven voor jezelf aangenaam maken. Dat is spiritueel ontwaken.

We worden namelijk als kind gestuurd om het vooral anderen eerst naar de zin te maken, met een onderliggende boodschap. Als dat ten koste van jezelf gaat, dan is dat maar zo.

Dit heeft voor een ieder zijn leven nare gevolgen. Je bent constant in angst in feite. Waarbij je je afvraagt, ben ik wel goed genoeg. Doe ik het voor de ander goed genoeg. Doe ik wel voldoende mijn best. Dat de mens hiervoor niet op het aardse vertoeft, moge duidelijk zijn. Eer dat je er achter komt dat zoals je het doet, niet juist is. Ben je vaak al een lange tijd op de aarde aan het rondlopen.

We hoeven als mens eigenlijk helemaal niet spiritueel te ontwaken. We zijn het namelijk al bij geboorte. Het enige wat al die volwassenen om ons heen hoeven te doen. Is ons te stimuleren het goed voor onszelf te doen.

Helaas gebeurt dit niet, nog steeds niet. Met het gevolg dat we op een gegeven moment zo vastlopen, dat we het leven vaak niet eens meer zien zitten. Alles wat we doen wordt zo normaal gevonden en vanzelfsprekend. Dat we ons beginnen af te vragen. En ik dan?

Dat is een hele goeie vraag geeft een medium van Nieuwe Tijd aan. Jij bent net zo belangrijk als ieder ander, alleen je leeft er niet naar. Je zult je leven volledig om moeten gaan gooien en dat is een pittig en zwaar proces.

Spiritueel ontwaken is in connectie, in verbinding met jezelf komen. Ineens zie je, ik ben er ook. Ik mag er zijn, zoals ik zelf wil zijn. Dan begint het proces, dat alles buiten jezelf om eigenlijk helemaal niet al die credits van je had hoeven te krijgen.

Je gaat heel goed voor jezelf zorgen. Je komt tot de ontdekking dat dat je eigenlijke taak is. Jouw leven voor jezelf en door jezelf aangenaam maken. Dat je daar niet iemand anders of iets voor nodig hebt.

De volgende stap die je in dit proces zet, is dat je jezelf gaat zien als het meest belangrijkste bezit wat er bestaat en dat je daar heel goed voor moet zorgen. Je kijkt naar je voeding, je stress, je werk, de mensen om je heen. Je maakt een balans op. Wat mag er wel zijn, wat niet. Waar ga ik bijsturen, want dit belangrijkste bezit hoor ik goed voor te zorgen.

De stap er na, geeft een medium van Nieuwe Tijd aan, is een stap die je tot nadenken aanzet. Hoe komt het dat wij als mens eerst allemaal de verkeerde kant opkijken? Hoe kan dit. Je begint het groter geheel te willen begrijpen en ontrafelen. Logisch, omdat je wat jij nu zelf ervaart en voelt, zo magisch is, dat je dit iedereen gunt.

Je ziet de grote verbanden, de verkeerde manier van opvoeden. Je begrijpt eigenlijk niet waarom het gebeurt. Het wakker worden en goed voor jezelf zorgen en je eigen leven zo aangenaam mogelijk maken, zou toch vanaf dag een, dat je voet op de aarde zet, aan iedereen moeten worden meegegeven!

En daar heb je ook gelijk in geeft een spiritueel hulpverlener van Nieuwe Tijd aan. Echter, je staat weer voor een moment van wakker worden. De mens telt op de aarde eigenlijk nog steeds niet mee. De mens is een werkpaard, die wordt wijsgemaakt dat geld verdienen, waarvoor je hard moet studeren, dus goed moet luisteren en braaf en gehoorzaam zijn, de weg is naar dit ultieme geluk. Weet een kind veel! Weten ouders veel? Nee, dus ook zij allemaal zijn nog niet ontwaakt.