Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Sommige mensen blijven maar rondjes rijden op een rotonde

Sommige mensen

Sommige mensenSommige mensen blijven maar rondjes rijden op een rotonde. Misschien blijf jij ook wel rondjes rijden op een rotonde? Dan betekent het dat je een enorme twijfelaar bent. Niet echt van veranderingen houdt en nooit echt een beslissing maakt of neemt.

Blijft hangen in situaties die niet goed voor je zijn. Maar bij het idee alleen al dat je er over na moet denken, heb je al pijn in je buik. Dus stel je het maar uit en uit.

Ondertussen klikt de klok rustig door en zie je op een gegeven moment helemaal geen enkele afslag meer. Dat je er zelf onder lijdt, er op achteruit gaat, de vreugde en plezier van het leven ontbreekt, vaak hebben ze dat niet in de gaten.

De rotonde waarop ze rijden is dan in feite een nieuwe gewoonte geworden, een soort van comfort zone, die op geen enkele manier comfortabel aanvoelt, maar ja, welke afslag neem je. Het is net zoiets als het kip en het ei verhaal. Als ik dat doe, gebeurt er dat en als ik daarvoor kies, ben ik het kwijt en dat wil ik niet.

Zo dubben mensen enorm over het wisselen van baan. De ene dag weten ze het zeker, de andere dag, ach viel toch eigenlijk wel mee. Ondertussen al wel eens een sollicitatie de deur uitgedaan, wel of niet aangenomen. En als ze wel welkom zijn, ja, die rotonde hè, welke afslag? Vertel het mij maar.

Zo komen mensen dus vaak binnen bij Mediumvisie. Te ver doorgeslagen in eigen gedachten en volledig vastgelopen. Als je dan zegt als medium of paragnost, je blijft maar rondrijden op een rotonde, wordt ineens heel zichtbaar waar ze mee bezig zijn.

Vaak verwachten ze dan van ons, dat wij gaan vertellen wat ze moeten doen, geeft paragnost Lynn van Mediumvisie aan. Wij snappen dat heel goed. Als je dan zegt, kies voor die afslag, dan weten we als medium van Mediumvisie al, daar staan ze gevoelsmatig niet helemaal zelf achter.

Maar ze weten nu wel, dat de enige die de beslissing moet nemen, zijzelf zijn. Zo was er een man, geeft medium Lynn aan, die om werkelijk alles maar op een rotonde bleef rijden. Welke baan, waar moet ik uit kiezen. Welke auto, waar baseer ik mijn keuzes op. Ik zit ook nog met het milieu. Ben eigenlijk een buitenmens, een auto kopen is dan niet oké.

Bij alles wat je als voorstel of advies opperde bij deze man, er kwam altijd een ja maar. Als ik dat doe, ben ik meer geld kwijt. Kies dan voor een goedkoper model, ja maar dan voelt de auto weer zo stug. En maar op de rotonde blijven rijden. Elk antwoord, was iets mee.

In feite is het onze taak niet om mensen te vertellen wat ze moeten doen en hoe ze het moeten doen. We ontnemen zo hun levenslessen, geeft medium Lynn aan van Mediumvisie. Als je dat aangeeft, wordt vaak het gesprek verbroken en dat is prima. Want als de persoon er zelf niet voor openstaat, om te luisteren naar de inzichten wat die aan het doen is en dat ieder voor zich zelf zijn eigen beslissingen moet nemen, is deze persoon nog niet klaar met rondjes rijden op de rotonde.

Dit geldt ook voor vragen over liefde & relaties. Ook daar vragen mensen wat wijs is, of verstandig is. Hikken al jaren tegen een bepaalde beslissing aan. Rijden bij wijze van spreken al 10 jaar op de rotonde, zonder een afslag te nemen, laat staan te zien. Wij mediums van Mediumvisie weten dat er een kracht is, die ons liefdevol op weg helpt.

Die kracht is liefde en die kracht zal bij deze personen op een moment als de liefde daar over beslist ingrijpen. Letterlijk gedwongen een afslag te nemen. De kracht, de liefde dwingt hun om dan een zo’n grote beslissing te nemen, die hun hele leven op zijn kop zal zetten. Dan zijn ze genezen. Rijden ze nooit meer vast op een rotonde.