Rijkdom wat een pracht, toen je eenmaal ontdekte wat echte rijkdom is.

Rijkdom wat een prachtRijkdom wat een pracht, toen je eenmaal ontdekte wat echte rijkdom is. Het is niet gek dat jij zo bezig bent om hard te werken. En daarvoor je hele ziel en zaligheid in je studie hebt gegooid.

Het is niet gek dat je een goede baan wilt, bij een leuk bedrijf, waarvoor je goed betaald wordt. Het is ook heel begrijpelijk dat je daarnaast wensen hebt, als een eigen huis, een auto voor de deur. Een lieve partner, met een paar prachtige kinderen en ook een paar vakanties elk jaar in het vooruitzicht.

Dat is helemaal niet gek. Want dit is wat je met de paplepel is ingegoten. Hiervoor leeft de mens, ja toch! Dat is rijkdom, van de bovenste plank. Dan heb je het in het leven gemaakt, dan ben je goed terecht gekomen, zoals we dat zo mooi kunnen zeggen. Dat we zo denken, is wat we allemaal meekrijgen en dus denken dat dit rijkdom is.

We komen er in de loop van ons leven, door echt hard te vallen, allemaal achter. Dat alles wat ze ons hebben verteld, wat rijkdom is, dat helemaal niet is. Een conflict hier, een ruzie daar, meerdere scheidingen verder. Kinderen die niet meer met je in gesprek willen. Een baan die al je tijd opslokt, tja, zo gelukkig voel je je op een gegeven moment echt niet meer.

Is dit het nu, horen wij van Luisterconsulenten mensen verzuchten. Ik ben compleet vastgelopen. Ik weet eigenlijk niet eens meer waar ik nog energie van zou kunnen krijgen. Laat staan dat ik blij wordt van het werk dat ik dag in dag uit uitvoer en alleen is ook maar alleen. Ondanks voldoende mensen die mij wel zien zitten, kan ik de moed niet meer opbrengen nog met een te verbinden, want stel je voor.

Steeds meer mensen lopen hierop vast. Wat zo mooi is voorgespiegeld als de ultieme rijkdom, het voelt helemaal niet zo. Dat klopt, we denken dat het de rijkdom is die we nodig hebben, zo hebben ze het ons ook voorgespiegeld. Maar we vergeten daarbij ons gevoel. Daar gaan we eerst compleet aan voorbij.

Maar wat dan nu, zegt een cliƫnt tegen medium Yvonne op Luisterconsulenten vanochtend. Ik weet het wel waar het aan schort en volgens mij ben je klaar om de waarheid te horen. Kok maar op met die waarheid, zeg me aub wat ik kan gaan doen om mij beter te gaan voelen en uit dit hele diepe dal te komen.

De enige rijkdom die een mens bezit, geeft medium Yvonne van Luisterconsulenten aan, is de mens zijn eigen innerlijke kracht. De liefde voor zichzelf. Alleen niemand weet dit en handelt er naar. Omdat niemand het mee krijgt, als kind zijnde.

Wacht even, dus jij zegt dat als ik liefdevol voor mijzelf wordt, vanuit die kracht ga leven, het leven mij wel rijkdom zal gaan geven? Het is maar net wat jij onder rijkdom verstaat. Als dat voor jou nog steeds dat plaatje is wat van kinds af aan op je netvlies staat, dan ga je het niet voelen.

Dan zoek je nog steeds in de verkeerde hoek en bewandel je het verkeerde pad. Dan blijf je de oplossing telkens zoeken op dezelfde plek. Maar daar zoek je al de helft van je leven. Dat klopt, dus eigenlijk zeg jij, dat ik moet stoppen met van alles te willen. Als werk, een huis, een lieve partner en een goede baan.

Nee, dat zeg ik niet. Ik geef aan dat zolang je de innerlijke kracht negeert, je de rijkdom niet gaat vinden. Een mens zal zich alleen rijk voelen, als die vanuit de liefde voor zichzelf gaat opereren. Dan kiest hij namelijk voor de juiste rijkdom en voelt dat dan ook.

Ik begin het te zien. Ik heb mijzelf niet als de ultieme rijkdom gezien. Alles buiten mijzelf zag ik als rijkdom. Juist, nu valt het kwartje geeft medium Yvonne van Luisterconsulenten aan. Nu ben je er en zul je nooit meer op de oude voet verder willen gaan. Nu gaat rijkdom zich voor jou ontvouwen