Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Probeer maar eens iemand iets wijs te maken die niets verkeerd ziet in zijn eigen acties

eigen acties

eigen actiesProbeer maar eens iemand iets wijs te maken die niets verkeerd ziet in zijn eigen acties. Wij, als mediums en paragnosten van Nieuwe Tijd spreken dagelijks veel mensen op de chat, met de meest uiteenlopende vragen. Je voelt aan de energie van een ander aan, als spiritueel hulpverlener waar de chatter staat met zichzelf. In welke energie, maar ook of die toe is om dusdanige inzichten mee te krijgen. Waardoor die inzicht gaat krijgen in eigen handelen. Waardoor het leven dat de chatter nu leidt, niet goed voor hem of haar is.

Nu zijn mediums en paragnosten hier heel goed in. Vaak zijn ze naast hun mediumschap ook afgestudeerd in coaching, counseling, therapeut. Die hebben allen de skills meegekregen tijdens hun opleiidng om mensen weer in hun kracht te zetten.

Maar ook om mensen in te zien dat hun eigen gedrag destructief kan zijn. Waardoor ze constant in het leven vastlopen, niet vooruit komen. Telkens tegen de verkeerde partner aanlopen. Of juist zelf het verkeerd aanpakken in een relatie, waardoor die relatie niet van de grond komt.

We leren als kind zelf van alles aan. Uiteraard ingegeven door onze omgeving. Vind je als kind dat je te weinig aandacht en liefde krijgt, ga je er om vragen. De een doet dat door dwars te gaan liggen, de ander door zichzelf aan te bieden als “de helper”.

Diegene die wij spreken op de chat van Nieuwe Tijd vallen bijna altijd onder het fenomeen “de helper”.  Ze hebben dat zelf niet in de gaten. Voor hun is het de normaalste zaak van de wereld, dat je er voor een ander bent. Klaarstaat, hulp geeft, let wel, aanbiedt. Want dat hulp geven is echt iets anders dan hulp aanbieden.

Ze voelen feilloos aan wat anderen nodig hebben. Wat ze zelf nodig hebben, is echt nog nooit bij ze opgekomen. Ze denken dat dit het juiste is, zoals je het als mens hoort te doen. Ze zien dit als de ultieme vorm van liefde.

Ondertussen lopen liefdesrelaties niet. Hebben ze ruzie met familieleden. Ze hebben geen idee waarom. Er is wel degelijk een reden voor. Ze bemoeien zich overal mee, wat ze zelf zien als helpen en klaarstaan. Ze weten het dan ook altijd beter, en vinden dan anderen niet naar ze luisteren.

Ga aan deze mensen maar eens aangeven dat ze zelf degene zijn die het anders dienen aan te gaan pakken. Dat is voor een normaal mens niet te doen. Want deze helpers zijn er zo van overtuigd dat ze het juiste doen, dat geen enkele tegenspraak wordt geduld.

Totdat ze tegen een medium of paragnost van Nieuwe Tijd aanlopen. Die met hun zesde zintuig en hun derde oog, de helper er feilloos uitpikt. Vaak worden dan eerst de vragen beantwoord die worden gesteld. Die vragen gaan altijd over iets in de toekomst. Of iemand terugkomt in het leven. Ze kunnen het niet loslaten en begrijpen ook zelf echt niet wat ze verkeerd hebben gedaan.

Een spiritueel hulpverlener gaat daarna aan de slag om de helper in te laten zien, dat het niet zozeer de eigen schuld is van de helper. Dat er eigenlijk niemand de schuld gegeven kan worden. Maar als je aan een helper vraagt of die complimenten kan ontvangen. Of die dingen uit handen kan geven. Is het vaak even stil.

Dan wordt iets in gang gezet. Want dan geeft het medium of de paragnost aan. Als je moeite hebt met het ontvangen van een compliment, heb je dan ook geen moeite met het ontvangen van liefde? Zodra deze vraag wordt gesteld, voel je dat er iets wakker wordt geschud.

Dan begint de chatter in te zien dat er in zijn eigen handelen toch wel degelijk iets verkeerd zit. Dat alleen maar geven, je niemand anders de ruimte geeft iets terug te kunnen doen. Dat door altijd te helpen, je de ander eigenlijk meegeeft. Jij kan het niet. Dat door altijd voor een ander te denken, je de ander afwijst. Als dit binnenkomt, ja dan begint er absoluut iets te dagen. Hier doen we het voor de mediums en paragnosten van Nieuwe Tijd!