Oordelen, Veroordelen & Vooroordelen

Oordelen, Veroordelen & VooroordelenOordelen, Veroordelen & Vooroordelen. Er start een mooie campagne door Slachtofferhulp. Ze willen de stroom van extreme reacties op Social Media aan banden leggen en terecht. Want wie ben jij om iets te kunnen zeggen over wat er met iemand anders is gebeurd! Of de campagne het gewenste effect gaat hebben, ben ik zeer benieuwd naar. Want mensen iets opleggen, lokt juist uit dat we er nog graag weer een schepje bovenop doen.

Delen en oordelen
Kijk eens naar de woorden, Oordelen, Veroordelen en Vooroordelen. Daar zit het woord delen in, je deelt dus iets, alleen datgene wat je deelt daarmee oordeel jij, daarmee veroordeel jij, daarmee vooroordeel jij. Een mens mag alles delen, echter een oordeel vellen, een vooroordeel hebben of veroordelen, dat is geen delen. Dat is stelen! Je steelt van anderen hun gemoedsrust. Dat je dit doet, heeft een reden. Je hebt zelf geen gemoedsrust en vind dat een ander dat ook niet verdient. Je hebt geen respect voor jezelf, dus verdient een ander dat ook niet.

Overal een mening over hebben
Diegenen die vinden dat ze overal kritiek en een mening over mogen hebben en deze plompverloren neerzetten of Social media, laten zich niet zomaar stoppen. Met deze mensen is iets anders aan de hand, wat aangepakt zou moeten worden. Ze moeten leren zichzelf te gaan respecteren en lief te hebben. Want zolang de mens geen respect heeft voor een ander, heeft het namelijk ook geen respect voor zichzelf. Dat komt voort uit het feit dat eigenliefde ontbreekt.

Respect hebben voor een ander, zegt niets over respect naar mijzelf
We denken dat als we leren respectvol om te gaan met andere mensen, de dieren en spullen, we het wel weten dat we het zo moeten doen. Het werkt juist andersom. Pas als je weet wat jezelf respecteren is, ga je als vanzelf andere mensen, dieren en spullen respecteren. Mensen te laten stoppen met de reacties zoals ze nu vinden dat ze die mogen plaatsen, lokt uit om nog extremere reacties te plaatsen. Omdat mensen vinden dat ze daartoe het recht hebben.

Heb jij het recht als mens een ander pijn te doen? Heb jij het recht als mens een oordeel te vellen, dat iemand het aan zichzelf te danken heeft als die omkomt bij een dodelijk ongeluk en jij daar commentaar bijzet, als: Zal die wel te hard hebben gereden? Waarmee de plaatser van dit commentaar mee aangeeft, deze persoon heeft dit aan zichzelf te danken. Die had maar niet zo stom moeten zijn.

Weet je wat stom is! Dat jij jouw commentaar neerzet. Schijnbaar voel je die behoefte dit te doen. Vraag jezelf eens af waar die behoefte vandaan komt, om mensen een trap na te willen geven? Ben je wellicht niet blij met het leven wat je zelf leidt en heb je om die reden de behoefte het leven van een ander kapot te willen maken?

Wil je dat de ander wellicht net zoveel pijn lijdt als jij doet? Ik lijd geen pijn! Dat lijd je wel, je bent ontevreden, je bent op zoek naar meer. Je vindt je leven een aaneenschakeling van ellende en om die reden schrijf jij lekker je eigen frustraties van je af. Je wilt dat een ander jouw pijn gaat voelen en zien. Je hebt nog nooit naar jezelf durven kijken en tegen jezelf durven zeggen. Ik ben ook iets waard. Want extreme reacties geven op Social media, doe je om jezelf op de borst te slaan, dat je de buitenwereld wilt laten zien hoe stoer of je wel niet bent. En dat niemand jou wat kan maken.

Want daar ben je bang voor. Je bent bang dat iemand jou iets kan maken, dus verstop je je achter dat hele stoere masker. Kom niet dichterbij, dat kan ik niet aan, dat ben ik niet waard. Dat is datgene wat jij laat zien door het neerzetten van extreme reacties op Social media.

Als jij nou zo stoer bent, bel of chat dan eens met een medium of paragnost, een coach en counselor op www.mediumteam.nl! Waarom zou ik, hoor ik je zeggen. Zie je wel, dat je het niet durft. Zie je wel dat je bang bent met jezelf geconfronteerd te worden. Bang bent te horen dat jij geen lef en durf hebt. Dat het medium of de paragnost wel eens diep in jou zou kunnen gaan graven en dingen naar boven haalt die jij niet meer onder ogen durft te komen. Het is de angst in deze mensen die hun in de greep heeft.

Ik weet dat je veel hebt meegemaakt, ik weet dat je je verstopt. Ik weet dat je dit doet, omdat je toch ergens terecht moet met je frustraties. Ik weet dat je diep van binnen een goed mens bent, die te veel klappen van het leven heeft gekregen. Ik weet dat je ook eindelijk wel eens gemoedsrust zou willen ervaren. En als jij nu los wilt komen van al die klappen, dan ben je bij NieuweTijd aan het juiste adres.

Moet je wel de stap durven te gaan zetten, naar zelfrespect, zelfvertrouwen, zelfacceptatie en eigenwaarde. Durf jij dat aan?

Het team van Medium team staat voor je klaar!