Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Onrealistische verwachtingen betekenen teleurstellingen

Onrealistische verwachtingen

Onrealistische verwachtingenOnrealistische verwachtingen betekenen teleurstellingen. Onrealistisch, iets wat je voor ogen hebt, bedenkt, van droomt, wil verwezenlijken. Maar is dat wel wat mogelijk is, haalbaar, wat kan? De mens is erg gericht op zijn denken, veel minder op zijn voelen. Sommigen voelen wel heel veel, maar dat zijn voelsprieten afgestemd op de buitenwereld. Niet op hun eigen binnenwereld.

Wat er dan gebeurt, zegt een consulent van mediums 2.0, dat we onrealistische verwachtingen gaan creëren. We doen dat, omdat we dat gevoel, wat we niet voelen, zo dolgraag willen voelen. Dromen over een eigen zaak bijvoorbeeld. Wat heerlijk, eigen baas, eigen tijd indelen, dat zijn vaak de verwachtingen die we er bij voor ogen hebben. Het is een gevoel wat we er bij willen voelen.

Als we er voor kiezen, dan is dat gevoel er vaak niet. Want het blijkt dat we met een onrealistische bril aan de slag zijn gegaan. Niet stil hebben gestaan, dat er ook geld moet komen op de plank. Dat het veel meer vraagt dan alleen maar eigen tijd indelen en eigen baas zijn. Dat je marketeer, boekhouder, baas, verkoper, of waar je ook voor kiest, moet zijn.

Er is helemaal geen vrijheid, sterker nog, je bent bijna 24 uur per dag er mee bezig. Onrealistisch dus en dat geeft je dan geheid teleurstellingen. Ben je daarbij ook nog heel perfectionistisch, dan zal de lol van eigen baas, je heel snel vergaan.

Als je eigen baas geworden bent, met het idee goud geld te gaan verdienen, heb je wederom een onrealistisch beeld voor jezelf gecreëerd. We zeggen niet dat dat op een gegeven moment wel aan de orde kan zijn. Het starten van een eigen zaak, zal in het begin alleen maar buffelen zijn en geld verdienen, moet eigenlijk nooit je goal zijn.

De wet van de aantrekkingskracht is, dat je plezier moet hebben, in alles wat je doet. Waardoor je er een goed gevoel bij hebt en aan overhoudt. Dan volgt geld vanzelf.  Ook dit is dus een onrealistisch beeld hebben, die als je denkt in geld, absoluut gaat zorgen voor een teleurstelling.

We hebben nu gekeken naar het opstarten van een eigen baan, waarbij we bepaalde beelden hebben, die een bepaald gevoel moeten gaan genereren. Er zijn nog zoveel meer onrealistische verwachtingen.

Dromen over kinderen bijvoorbeeld, je trouwdag, een partner. De romantische beelden vliegen dan om de oren. Onrealistisch, echt, zegt een spiritueel hulpverlener van Mediums 2.0. Hoe komt het toch dat we als mens zo vaak buiten de realiteit leven?

Dat heeft alles te maken met het feit dat we te veel gericht zijn op de ontwikkeling van ons brein. En te weinig op wat we bij iets voelen en waarnemen. Als we dat wel zouden zijn, leven we veel bewuster, dus realistischer.

Zodra we realistischer in het leven gaan staan. Dat we ons er bewust van zijn dat kinderen krijgen, keihard werken is, net zo als het opstarten van een eigen zaak. Dat het leven samen leven met een partner ook hard werken is, elke dag weer.

Dan staan we bewuster in het leven. Leven we in realiteit. Waardoor we te maken krijgen met veel minder teleurstellingen. Dat is een feit! Het is ook de maatschappij, de films, de reclames, de manier waarop dingen worden neergezet, waardoor we onrealistisch in het leven staan. Veel beter zou het zijn, als we de realiteit voorgeschoteld zouden krijgen. Dat is niet hard, dat is werkelijkheid. En het gevolg daarvan is. Veel meer mensen die zichzelf en de ander en het leven serieuzer gaan leven.