Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Om gelukkig te zijn moet je de kracht vinden

Om gelukkig te zijn moet je de kracht vinden

Om gelukkig te zijn moet je de kracht vindenOm gelukkig te zijn moet je de kracht vinden. Naarmate het leven zich vormt, vorm jij je ook. Je leert elke dag, van de contacten die je hebt, van je eigen gedachten. De dingen die je meemaakt, de gesprekken die je voert. De dingen die je doet. Naarmate het leven vordert veranderen we ook vaak van inzichten over het leven.

Op latere leeftijd gaan we inzien dat altijd maar bezig zijn, werken, heel fijn is en ook iets oplevert. Maar datgene wat het oplevert, brengt dat geluk? Voor de een wel en die zal dan ook zo doorgaan, zoals die gewend is door te gaan.

Voor velen volgt er na hun veertigste levensjaar vaak wel een omslag. Ze zijn regelmatig in situaties terecht gekomen die hun machteloos heeft gemaakt. Waarbij sprake was van onmacht. Waardoor ze zich volledig ontkracht voelden. En op de een of andere manier willen we ons niet meer laten ontkrachten en machteloos voelen.

Om gelukkig te zijn moet je de kracht vinden en schijnbaar is dat toch de weg die we bewandelen in ons leven. Niet dat we niet gelukkig zijn op jonge leeftijd. Niet allemaal uiteraard, maar het gros mag zich het wel noemen. Alleen waar bestaat het gelukkig uit als we jong zijn?

Schijnbaar op de een of andere manier uit andere zaken dan die we later ervaren die ons gelukkig maken. Kracht maakt ons gelukkig en laat het woord kracht nu synoniem staan aan het woord liefde, zegt een medium van Nieuwe Tijd!

De mens wil gelukkig zijn. Kijk maar naar jezelf, zegt een medium van Nieuwe Tijd. Wij als spiritueel hulpverleners willen dat ook. Als dat gelukkig zijn komt vanuit kracht, dan kun je alles aan. Het gaat dan allemaal vanzelf.

Zijn we dan toch eerst ons helemaal niet goed bewust wat liefde dan is? Wat het wil zeggen, wat het betekent, wat het doet? We leggen de vragen voor aan medium Hope van Nieuwe Tijd. Kijk, wij spirituele consulenten zijn er niet voor niets en we zijn het ook niet voor niets geworden.

Iets in ons, heeft ons er naartoe geleid. We zijn op de een of andere manier krachtige mensen die het in zich hebben, anderen ook in hun kracht te zetten. Hier wordt altijd nog steeds met een sceptisch oog naar gekeken, maar dat haalt ons mediums en paragnosten allang niet meer uit onze kracht.

Wij hebben de liefde gevonden, en dus ook het geluk. Wij hebben de kracht in ons de ruimte gegeven, waardoor we eigenlijk ons nooit meer onmachtig voelen of ontkracht.

Naarmate we ouder worden, maken we allemaal veel mee wat met liefde en relaties te maken heeft. Dat is er niet zomaar. Onze kindertijd is een hele belangrijke periode, waarin we eigenlijk al moeten leren in onze eigen kracht te komen te staan. Daarvoor is spiritualiteit nodig, oftewel persoonlijke groei. Als daar meer aandacht voor komt, vanuit een liefdevolle aanpak, waarbij ouders en opvoeders een andere aanpak kiezen dan die eigenlijk wordt gebruikt. En ook het onderwijs een switch maakt om meer aandacht te gaan geven aan persoonlijke groei.

Dan zullen kinderen van de toekomst, van de Nieuwe Tijd zeg maar, veel minder tijd “verliezen” aan de zoektocht naar in hun kracht komen te staan. Wij spreken elke dag honderden mensen die hier allemaal mee worstelen. Ze zijn inmiddels rond de helft van hun leeftijd, ook jonger en ouder, en allemaal hebben ze nog geen idee wat het betekent. Vanuit hun eigen kracht te opereren.

En dit is best vreemd, want hoe kan een mens zich op een fijne manier staande houden als hierover de kennis ontbreekt? Gelukkig zijn wij er en helpen als mediums en paragnosten waar we kunnen. Het zou fijn zijn als er op vroegere leeftijd al aandacht aan wordt geschonken. Een mens kan niet zonder zijn eigen kracht zich staande houden.