Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Niet meer denken aan datgene wat je stress bezorgd

Niet meer denken aan datgene wat je stress bezorgd

Niet meer denken aan datgene wat je stress bezorgdNiet meer denken aan datgene wat je stress bezorgd. Hoe doe je dat! Waar denken we het meeste aan? Aan datgene wat ons stress bezorgd. Ruzie met onze partner. Een partner die is verdwenen en we hopen dat die contact opneemt. Een baas die ons met de nek aankijkt. Familieleden die jou nooit uitnodigen en ga zo maar door.

We geven volop aandacht aan alles waar we nou juist geen aandacht aan zouden moeten geven. Op de een of andere manier wordt ons breiĀ  er naartoe getrokken. En kunnen we het blijven herhalen, er over malen en herkauwen. Zo erg, dat we er niet van kunnen slapen. Ons hoofd er van bonkt en we chagrijnig en depressief van kunnen geraken.

Niet meer denken aan datgene wat ons stress bezorgd, wat een heerlijk idee. Dan kunnen we dat allemaal parkeren, net of het er niet is en bestaat. Bij de gedachte alleen al, geeft een medium van Nieuwe Tijd aan, maakt een mens zijn ziel al een sprongetje. Die kan namelijk niet wachten, totdat die weer de volle aandacht krijgt.

Onze ziel ziet namelijk met lede ogen aan hoe wij onszelf zo ongelooflijk te kort doen, door bezig te zijn met allerlei zaken die er eigenlijk helemaal niet toe doen. Als je partner er niet is en je wilt hem graag terug. Wat heeft het voor zin er elke seconde mee bezig te zijn? Het geeft je allen maar stress.

En dat geldt ook voor het graag willen van een partner, of een collega die je een sneer heeft gegeven en dat wel vaker doet. Eigenlijk zijn het allemaal situaties waar we op de een of andere manier grip op willen krijgen. Net alsof we de controle kwijt zijn en denken dat we door middel van er over na te denken, te piekeren en te malen er weer controle over krijgen.

Niets is minder waar, we maken het juist erger en raken de controle er door over onszelf volledig kwijt. Maar dat hebben we niet inde gaten. We gaan maar door en door. We zijn er zelfs zo behendig in geworden dat als het een is opgelost en er eigenlijk een vreugdesprongetje wordt gemaakt, we het volgende moment iets anders pakken om mee aa de slag te gaan. Zo blijven we in de stress en komt ons lichaam en geest nooit tot rust.

We zien ze dagelijks op de chat van Nieuwe Tijd, mensen die volledig met zichzelf zijn vastgelopen. Alleen maar denken aan datgene wat ze stress geven. En ja, wij van Nieuwe Tijd ontkennen niet dat een leven zonder zorgen geleefd kan worden. Het is de kunst om zelf in het leven de balans in werkelijk alles te bepalen.

En daar zijn gelukkig, zegt een paragnost van Nieuwe Tijd aan, wel wat foefjes voor. Neem eens een pen en een leeg vel papier. Zet in het midden een streep van boven naar beneden. Links zet je, Hier heb ik grip op. Rechts, hier heb ik geen grip op.

Dan ga je invullen. Door dit te doen, dwing je jezelf om goed na te denken en je gedachten over alles eens goed heen te gaan. Dat lucht al op, zul je merken. Door het op te schrijven, schrijf je het ook van je af. Tevens maak je het zichtbaar. Waardoor het ook minder druk in je hoofd wordt.

Datgene waar je wel grip op hebt, kun je aanpakken en gaan oplossen. Als je dat doet, verdwijnen daar de piekerende gedachten over. Elke keer tegen jezelf zeggen, niet vergeten, doe dat nou even. Ga het nou doen, wat denk je dat dat aan stress oplevert. Hier komt dus zelfdiscipline bij kijken.

Het rijtje hier heb ik geen grip op, dat rijtje is dus totaal onzinnig om over na te denken. Dat is of een probleem/uitdaging voor een ander. Of het ligt buiten jouw vermogen. Weg ermee en wat je ook kunt doen. Dit is bespreekbaar maken met een spiritueel consulent van Nieuwe Tijd. Die zijn kanjers jou hierin te begeleiden.