Negeer nooit je onderbuikgevoel

Negeer nooit je onderbuikgevoelNegeer nooit je onderbuikgevoel. Weet je wat we aan de lopende band doen? Ons onderbuikgevoel negeren. We zeggen altijd later, zie je wel, had ik maar naar mijn gevoel geluisterd. Of, ik wist het wel. Dat onderbuikgevoel komt binnen in een flits. Voor je het weet is het weer weg, zegt een medium van Nieuwe Tijd.

Tel daarbij op dat er geen aandacht is om er naar te leren luisteren, het te ontwikkelen, is het lastig om er gehoor aan te geven. Toch kunnen we niet zonder. Het is een waarschuwingsmechanisme, als we er niet naar luisteren, krijgen we meer leed op ons pad dan nodig is.

Wat voel je dan in je onderbuik? Nou, alles wat je nodig hebt om je leven fijn en tevreden te leven. Onheil voor te zijn. Te weten wie je bijvoorbeeld wel of niet kunt vertrouwen. Wat wijs is om te doen. Voor wie je wel of niet klaar zou moeten staan.

Het is een fantastisch mechanisme en zonde dat het zo onderbelicht blijft. Wij mediums en paragnosten van Nieuwe Tijd hebben een onderbuikgevoel om U tegen te zeggen. We voelen er zelfs ook mee, tezamen met ons Derde Oog en ons Zesde zintuig feilloos aan wat er bij iemand speelt in zijn leven die met ons komt chatten op Nieuwe Tijd.

Een mens kan niet zonder. Het idee dat je denkt niet zonde make up naar buiten te kunnen en geen seconde denkt aan je onderbuikgevoel. Dan zou je je echt af moeten vragen. Hoe belangrijk is mijn make up nu eigenlijk.

Want jouw onderbuikgevoel is een meester in datgene wat niet goed voor je jou er voor te behoeden. Voor bijvoorbeeld wel iets te zeggen of niet. Of het verstandig is om de ene weg te nemen, of beter de andere weg, om een paar voorbeelden te noemen.

Als je het gaat ontwikkelen, gaat het op een gegeven moment vanzelf. Dan hoef je geen moeite meer te doen om het te horen. Het is er en je handelt er naar. Het is zelfs nu bewezen dat in je onderbuik een stel hersens zit, dat communiceert met je grote brein in je hoofd. Het staat echt met elkaar in verbinding.

Hoe kun je jezelf er in trainen, om meer je onderbuikgevoel jou te laten leiden? We gaan het eens vragen aan een doorgewinterd medium van Nieuwe Tijd.

Je kunt het inderdaad ook op volwassen leeftijd je zelf het aanleren. Je kunt beginnen met een oefening. Leg je handen op je buik, sluit je ogen en voel eens bij je buik. De een zal zeggen. Voel niets, de ander het borrelt. Weer een ander ik voel warmte. Maar dit is allemaal nog het gevoel wat wij niet bedoelen. Toch maakt het niet uit wat je voelt. Je bent een connectie aan het maken met je buik en dan is alles goed.

Dan kun je daarnaast heel bewust eens je buik voelen, in de zin van, hij staat strak, of voelt opgezet aan. Ook dit zijn tekenen dat je buik je iets wilt vertellen. Hiermee zegt je buik, let je op jezelf. Loop niet te hard van stapel. Neem even wat tijd voor jezelf.

Dan is twijfel, als je dat voelt, een hele goede oefening en een graadmeter. Twijfel komt namelijk ook voort uit je buikgevoel. Het zegt, voel nog eens even goed of het wel wijs en verstandig is. Kom je er niet uit, dan niet gaan lopen piekeren. Juist niet. Geef jezelf de ruimte om je buik dan juist te laten spreken. Door vaak dan een paar nachtjes te slapen er over, sta je op, onder de douche of in de auto en bam daar is het antwoord.

Heel bewust je gaan verbinden met je buikgevoel gaat je echt helpen meer zelfvertrouwen te krijgen en je eigen koers te gaan varen.