Moeilijke liefde bestaan niet

Moeilijke liefde bestaan nietMoeilijke liefde bestaan niet. Als er iets in elk mens als een rode draad door zijn leven loopt, is het de liefde. Moeilijke liefde bestaat niet, het kan niet. Liefde is zo heerlijk, zo fijn, zo magisch. Liefde kan nooit moeilijk zijn.

En je leest het goed, er staat niet “moeilijke liefdes bestaan niet” er staat, moeilijke liefde bestaat niet. Het is dus geen tikfout, wat je wellicht misschien wel dacht, zegt medium Claire van Nieuwe Tijd.

Wij willen juist als mediums en paragnosten aangeven dat moeilijke liefde niet bestaat. Het is de mens zelf die moeilijk met die prachtige liefde omgaat. Omdat de mens vaak geen idee heeft, hoe die er mee omgaat en om zou moeten gaan. Dan kan liefde zomaar knap ingewikkeld worden.

Althans dat denken we dan. Want we voelen het niet, zien het niet terug bij of in de ander. De ander laat je geen liefde zien, of geeft het je niet. Die liefde wordt dan zo ingewikkeld. Nee hoor, het is de mens die niet weet wat liefde is. En er dus ook niet mee om kan gaan.

Weet je, zegt medium Claire van Nieuwe Tijd dat de meeste mensen bang zijn. En dat dat bang zijn, er voor zorgt dat liefde moeilijk wordt. Want bange mensen kunnen niet liefhebben. Die willen de liefde die ze krijgen, bezitten.

Je leest het goed, de liefde die ze krijgen. Die willen ze bezitten. En daar gaat het mis. Liefde van een ander krijgen, kan, mits je het niet ziet als een bezit. Liefde van een ander krijgen, kan alleen als je niet bang bent.

En zo maken we de liefde zo ingewikkeld, voor onszelf, dat wat we ook proberen, hoeveel relaties we ook aangaan. We voelen ons dan nog steeds niet geliefd. Hoe komt dat? Omdat we denken dat een ander het ons komt brengen.

Door te denken dat een ander het ons komt geven, slaan we de plank al mis. De ander kan zijn liefde met jou delen. Net zo goed als jij het met de ander hoort te delen. Maar ben je angstig, dan wordt liefde delen, heel moeilijk. Je hebt het dan namelijk niet in je.

Wat je niet hebt, kun je niet delen en als je dan ook nog er overtuigd van bent, dat een ander het je moet geven. Wat gebeurt er dan, zegt medium Claire van nieuwe Tijd. Je komt boordevol teleurstellingen te zitten.

Want wat je wilt voelen, je voelt het niet. Daar is een reden voor. Liefde is niet iets wat een ander je kan laten voelen. Je zult het in jezelf moeten voelen, uit leven, pas dan kun je het van een ander voelen.

Als je zelf niet vanuit liefde leeft, wordt liefde ingewikkeld. Hoe weet je dan hoe je het junt geven, delen, nemen en ontvangen? Dat weet je dan toch niet. Dan denk je dat dat gevoel ontstaat, zodra er een partner is. Maar als je zelf die liefde in je voor jezelf niet voelt, kan de ander nog zo leuk, lief, aardig zijn. Je alle liefde willen geven, het werkt niet.

We denken veel te licht over de liefde. Het is als iets vanzelfsprekends in ons leven. Om die reden wordt er ook geen aandacht aan geschonken. Hierdoor lopen heel veel mensen rond, met liefdesverdriet, het niet kunnen vinden van de juiste partner. Ze weten niet waar ze op moeten letten, naar moeten kijken. Ze vallen als een blok, want eindelijk, ja daar is het. Het valt dan op een gegeven moment altijd tegen. Moeilijke liefde bestaat niet. De mens maakt het moeilijk!