Mijn partner is vreemd gegaan

Mijn partner is vreemd gegaanMijn partner is vreemd gegaan. Mag ik hem nog vertrouwen. Na een relatie van 20 jaar staat het leven van deze vrouw volledig op zijn kop. Ze is er achter gekomen dat haar partner, waarmee ze 20 jaar is verbonden, contact onderhoudt met een andere vrouw.

Ze worstelt er mee, ze is zichzelf niet meer. Volledig de weg kwijt en vanuit pure waanhoop zoekt ze contact op de chat van Nieuwe Tijd. Ze geeft aan dat ze in een relatie zit, en ze vraagt zich af of ze haar partner, die aangeeft geen contact meer met anderen te hebben, weer mag vertrouwen.

Wat ze eigenlijk vraagt is, als jij mij, als medium nu maar het antwoord geeft, dat het mag, dan kan ik verder. Dan is het weer goed. Maar dat is het helemaal niet! Al zou een medium inderdaad kunnen zien, dat haar partner geen contacten meer onderhoudt. Het gaat niet zo simpel als, mag ik hem dan weer vertrouwen.

Het is namelijk niet, mag ik hem weer vertrouwen en de kous is af. Het gaat om de vraag, “Kan ik hem weer vertrouwen?” Want al zegt een medium elke dag tegen deze vrouw, je mag hem vertrouwen, ze schiet er niets mee op.

Heel even zal ze zich dan weer gelukkig voelen, maar na nog geen 10 minuten, als het chatconsult op Nieuwe Tijd voorbij is, schiet zij weer in de angst. Was het allemaal maar zo makkelijk, dat een ander zegt. Ja hoor, het mag en je kunt weer door.

Maar mensen, we zijn mens en geen computer! Een mens heeft gevoelens en die gevoelens die laten jou iets voelen. En als je die gevoelens niet voelt, negeert, gaan ze steeds harder en harder aan je deur kloppen. Wat klopt er dan eigenlijk aan je deur? Welke gevoelens zijn dat?

Pas als je dat voor jezelf nagaat, dan kun je er iets mee. Het zijn gevoelens van onmacht, boosheid, teleurstelling, bedrogen zijn. En al die gevoelens zijn er, omdat in één klap datgene wat deze relatie in stand hield, vertrouwen, is weggevaagd.

Als spiritueel hulpverlener weten wij dit. En geven dat ook aan allen die ons contacteren door, zonder vertrouwen kun je niet bouwen. Het weer mogen vertrouwen, wie houd jou tegen? Of je het kunt, daar draait het om. En de meesten kunnen het niet en waarom is dat?

Liefde zelf is niets, het is een gevoel en heeft een maatje nodig om je er aan over te kunnen geven en dat is vertrouwen. Als het vertrouwen weg is, is het maatje van de liefde weg en dan bestaat liefde niet meer.

Dus ga je gang, als jij het kunt, als een medium zegt, je mag de ander weer vertrouwen. Als het je dan lukt, ben je een gelukkig mens. Maar dat ben je niet. Het zegt eigenlijk alleen maar iets over jezelf.

Niet in staat om liefde in het juiste perspectief te zien. Nog nooit bij je opgekomen wat het is en dat je er zelf uit dient te leven om er op de juiste manier mee om te gaan. Daar kom je achter als vertrouwen wordt geschaad. Maar dan nog, gaan er vaak jaren overheen, voordat we erachter komen wat er nu daadwerkelijk aan de hand is.

En dat heeft niet met die ontrouwe partner te maken, maar alles met jezelf. Je hebt niet geleerd wat liefde is. Je hebt het niet meegekregen. Logisch dat je dan een ander gaat vragen. Mag ik de ander weer vertrouwen. Maar daar kom je echt niet verder mee. Waar je wel mee verder komt, is je te gaan verdiepen in jezelf. De gevoelens die je er bij voelt, de emoties die er onder zitten. En dan jezelf eens afvragen. Kan ik de ander ooit nog vertrouwen! Dan weet je wat kan en niet wat mag. Mag, daar zeg je mee. Ik ben zelf niet in staat om op de juiste volwassen manier zelf na te denken. En dat is de les die er voor je onder zit. Jezelf belangrijk te gaan vinden, zodat je je lot van je leven nooit meer in de handen van een ander legt.