Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.
Toekomst, liefde of werk advies nodig?
Een goed consult helpt.

Meer balans in je leven

Meer balans in je leven

Meer balans in je levenMeer balans in je leven. Wie wil dit nu niet, balans in zijn leven en niet telkens geconfronteerd worden met situaties die ons op onze grondvesten doet schudden. Het gevoel hebben van innerlijke rust.

Van een leven dat vreugde biedt, waarbij je het gevoel hebt aan je roer te staan. Je kompas volgend, wat jou aangeeft welk pad voor jou goed is.

Geen enkel mens is gebaat bij een leven met enorme pieken en dalen. Het kan ons overkomen. We kunnen worden blootgesteld aan dingen en omstandigheden waar we niet om vragen. Dan snakken we naar een leven waarin we eindelijk eens verlost zijn van die berg narigheid. Vragen we onszelf af wanneer mag het leven voor mij nu eens in balans zijn.

We kunnen zelf al een hele hoop stappen zetten om balans te bewaken. Ook al overkomen ons dingen die we liever niet willen. Het is de manier waarop jij er zelf mee omgaat, die ook impact heeft. Ik geef je hierbij tips, handvatten en inzichten om zelf de balans in je leven te bewaken, waardoor je een fijner leven creëert voor jezelf. Je kunt ook contact zoeken met een medium op NieuweTijd.

1. Pak pen en papier. En zet een verticale streep in het midden. Links zet je neer: Zaken waar ik invloed op heb en rechts zet je neer, zaken waar ik geen invloed op heb. Dit lijstje leg je zichtbaar neer en telkens als je iets te binnen schiet, noteer je dit in het desbetreffende lijstje. Je zult er zo achter komen dat je op heel veel zaken geen invloed hebt. In feite heb je alleen maar invloed op jezelf, hoe jij omgaat met zaken die in je leven spelen en gebeuren. Het lijstje waar je geen invloed op hebt, zal vele malen groter zijn, dan het lijstje waar je wel invloed op hebt. Als je dit lijstje zichtbaar laat liggen, gebeurt er iets in jou, onbewust. Door het op te schrijven, word je hoofd zo wie zo al leger. Je schrijft het immers op en vloeit zo uit je systeem. Dat geeft al rust en meer balans. Door er telkens mee geconfronteerd te worden met het lijstje verandert er nog meer. Je gaat zien en ervaren dat je anders naar dingen gaat kijken. Anders met dingen om zult gaan. Omdat je jezelf leert er van te overtuigen dat je je wel heel druk kunt maken over van alles en nog wat. Maar wat heeft het voor zin, als je er toch geen invloed op hebt.

2. Leer te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Vermoeidheid is er daar een van. Voel je die, kun je maar één conclusie trekken. Ik heb te veel hooi op mijn vork genomen. Of ik ben te veel aan het piekeren geweest. Ik moet nu even tijd voor mijzelf nemen en pak die tijd dan ook, mits je wilt streven naar balans in je leven.

3. Stop er mee voor anderen altijd klaar te staan en te willen zorgen. Ja, zo worden we opgevoed, alleen weet, dat ook jij zelf niet zit te wachten op goedbedoelde hulp en adviezen van een ander, dus doe het dan zelf ook niet bij een ander. Geeft een hoop rust.

4. Durf een keer NEE te zeggen. Volg je hart, geeft die aan, nee niet doen, zeg dat dan gewoon. Je hebt het recht ja te zeggen, dus heb je ook het recht om nee te zeggen. En als de ander boos wordt, laat dat niet als een last op jouw rug liggen, die last is van een ander.

5. Maak van een ander zijn problemen, niet jouw problemen. Ja, we zijn heel goed in helpen en oplossen. Alleen je ontneemt de ander zijn lessen er mee. Je bent de ander zijn moeder of vader niet. Als de ander aan jou vraag of je wilt meedenken bij de oplossing, kun je ja of nee zeggen. Zie punt 4.

6. Neem contact op met een medium. Laat je begeleiden door een medium om bovenstaande stappen consequent toe te gaan passen. Zie het medium als buddy voor jou op de achtergrond, als stok achter de deur. Als een coach die jou nog meer inzichten geeft om voor jezelf balans in je leven te creëren.