Luisteren is een vak apart

Luisteren is een vak apartLuisteren, is horen wat een ander daadwerkelijk zegt. Maar vaak horen we niet wat een ander zegt. We denken er iets bij en vullen daarom in. Dan horen we de boodschap niet zoals die wordt gezegd.

We horen wat we willen horen.

Dat we dat doen komt door veel factoren. Zoals jij zelf in het leven staat, wat je aan ervaringen hebt meegemaakt. Je trauma’s. Dat allemaal samen, ga je luisteren zoals jij het zelf wilt horen. Dat hier spraakverwarring door kan ontstaan, is logisch. Net zoals grote ruzies en meningsverschillen. Maar het kan ook aanvoelen als een afwijzing, terwijl de spreker dat helemaal niet zijn intentie is.

Luisteren is een vak apart. Probeer maar eens onbevangen, zonder invullen en vooroordelen naar iemand te luisteren. Dat is knap moeilijk, maar de luisterconsulenten van www.luisterconsulenten.nl, zijn daar in getraind. En waarom?

Als jij vastloopt met anderen, liefdesrelaties, vriendschappen, familie, kan het zomaar zijn dat zij niet goed naar jou luisteren of jij niet naar hun. Dan begrijpen jullie elkaar niet. Terwijl misschien met wat kleine aanpassingen het helemaal niet nodig is, om vast te lopen met anderen.

Als je dit bij jezelf ervaart, bel dan eens met een luisterconsulent van de luisterlijn, die staan voor je klaar. Om goed naar je te luisteren, onbevooroordeeld en kunnen jou van hele goede tips en adviezen voorzien. Waardoor jij niet meer vastloopt met anderen.

Hoe fijn zal het zijn, als jij al fladderend door het leven kan gaan. Iedereen je begrijpt en je niet meer in situaties komt, waarin jij vastloopt en niet begrepen wordt? Dat wil toch iedereen!

Luisteren is een vak apart, want als je goed kunt luisteren, dan hoor je meer en anders. Dan luister je naar de uitgesproken woorden waar een boodschap achter zit. Als jij boos bent, zit er een boodschap achter. Die boosheid is een emotie die ergens door is ontstaan. Een luisterconsulent kan jou aangeven hoe jouw boosheid is ontstaan. Oh, denk je, dat weet ik zelf ook wel. Want dat en dat is er gebeurd.

Dat klopt ook, maar er zit vaak nog veel meer achter. Dat jij door ervaringen uit je verleden, boos wordt en helemaal niet door wat de ander tegen je zei. Er wordt bij jou iets getriggerd, waardoor je fel reageert. Hierdoor mensen van je afduwt. Terwijl je dat juist niet wilt. Luisterconsulenten weten meer en hebben de boodschap snel in beeld achter jouw boosheid.

Als jij ook doorkrijgt dat de boosheid niet ontstaat door diegene op wie je nu boos bent, maar dat er een hele andere oorzaak onderligt. Kun je voortaan voorkomen om met deze persoon in de clinch te komen te liggen. Beeld je even in dat het je partner is.

Die wil je toch voor geen goud kwijt? Maar reageer jij altijd fel op hem, op zijn woorden, raak je hem wel kwijt. Dat kun je voorkomen door een consult met een luisterconsulent. Die zal jou vertellen wat ze hoort en vaak is dat iets heel anders dan wat jij hoorde. Daardoor leer je zelf ook de boodschap achter de woorden te horen. Dat helpt je dingen in een ander perspectief te gaan zien. Je gaat dingen in een ander licht zien staan en er over nadenken. Dat is de kracht van het luisteren.

Je gaat niet overal meer vol op in, je gaat ruzies niet meer aan. Mensen gaan je daardoor waarderen en zien staan en dat allemaal door een consult met een luisterconsulent van NieuweTijd.

Ze zitten voor je klaar!