Liegen breekt je vanzelf een keer op

Liegen breekt je vanzelf een keer opLiegen breekt je vanzelf een keer op. Als mensen contact zoeken op de chat van de spirituele website Nieuwe Tijd, stellen ze ook wel eens de vraag. Is de ander wel eerlijk? Liegt de ander. Dan is er maar één antwoord mogelijk. Ja, de ander die liegt wel eens en is niet altijd eerlijk.

Dit is een heel eerlijk antwoord, maar wij mediums en paragnosten realiseren ons dat de chatter dit liever niet wilt horen. Want die schiet er direct van in de angst of de stress. Of het is een bevestiging voor wat de chatter zelf al vermoed.

Alleen bedoelen wij met dit eerlijke antwoord, hetzelfde als wat de chatter er zelf bij invult? Zoals de meeste mensen er naar kijken en bij invullen? Dat is een hele belangrijke vraag. Als wij er dan direct achteraan aangeven, dat niemand eerlijk is en iedereen wel eens liegt. Dan voel je een bepaalde opluchting.

Want wie is er nou wel 100% eerlijk? Geen enkel mens. Daarbij komt ook nog, wat verstaat de mens er onder. Wat verstaat een spiritueel medewerker van Nieuwe Tijd er onder. Daar zullen verschillen tussen zitten.

Wat wij als mediums en paragnosten er onder verstaan is het volgende. Als iemand altijd zou zeggen wat die denkt, dan is die eerlijk. Is het verstandig om alles er uit te flappen? Eerlijk gezegd ja. Maar daarvoor zul je toch eerst bepaalde skills je eigen hebben moeten gemaakt, moet je dat kunnen.

Want weet je wat de spirituele wereld bedoeld met eerlijk? Uiten wat je diep van binnen voelt en ervaart. Heel veel mensen staan hier helemaal niet bij stil. Hebben zelfs geen idee wat ze diep van binnen voelen en ervaren.

Er is een emotie die ze wel heel goed kennen, boosheid! Die komt overal bij om, bij liegende mensen. Ze ervaren namelijk bij alles dat het een aanval op ze is. Wil je weten of iemand liegt, kijk dan goed naar de aanraking van het gelaat en naar boosheid.

Boosheid is een emotie die niet zoveel zeggend is. Vaak komt die voort uit onvermogen en machteloosheid. Er onder zitten andere emoties. Heb je die niet kunnen uiten als kind, dan heb je geen idee welke het zijn. Je wordt dan wel boos, maar de boosheid is op jezelf en naar jezelf gericht. Omdat je vastloopt.

Liegen breekt een keer op. Dan hebben wij van Nieuwe Tijd het niet zozeer over de zichtbare leugens. Die iedereen als een leugen ziet. Wij hebben het over je uiten, aangeven wat je dwars zit. Waarop je vastloopt.

Dat is namelijk eerlijk zijn en de meesten kunnen dat niet. Want als kind zijnde,. Krijg je vaak niet de ruimte om emoties te laten zien. Huilen, schreeuwen, gillen is lastig. Met een kind in gesprek gaan, waarom, wordt vaak niet gedaan.

Aan een kind wordt niet gevraagd of het zich rot voelt. Of het wel het gevoel heeft mee te tellen. Terwijl juist al die gesprekken voor later op volwassen leeftijd ongelooflijk belangrijk zijn. Wil je als mens eerlijk door het leven kunnen gaan.

Hoe vaak zeggen we niet. Waarom heb je dat niet gewoon gezegd? Dat durfde je niet. Bang om afgewezen te worden, niet begrepen te worden. De bons te krijgen, noem maar op. Toch valt een leugenaar door de mand. Ook jij die overal ja op zegt en amen, want ook dat is een vorm van liegen.